10 najljepših bh. destinacija za izlet s mamom ovog vikenda - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

10 najljepših bh. destinacija za izlet s mamom ovog vikenda

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
13.5.2023.

Ove nedjelje slavimo Majčin dan, dan kad se posebno volimo podsjetiti koliko smo zahvalni dami koja je uložila tako puno ljubavi i pažnje tijekom našeg odrastanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bismo proslavili ovaj dan na poseban način, sigurni smo da bi naša mama htjela provesti što više vremena s nama, u razgovoru i stvaranju lijepih uspomena. Za to je savršeno stvoren izlet, i to u prirodu na nekim bajkovitim lokacijama u Bosni i Hercegovini.

 Diljem države u kojoj živimo u gotovo svakom malenom mjestu možemo pronaći sanjive lokacije, nerijetko uz vodu ili mističnu šumu ili obzore čiji pogled opušta. Upravo zato smo u raznim dijelovima BiH pronašli ukupno 10 najljepših destinacija savršenih za izlet s mamom. Na koju od ovih prirodnih lokacija je vodite?

 

Janjske otoke - Šipovo
 

Zavidno lijepo odmaralište na kojem je sve prilagođeno prirodi ima i restorančiće na vodi koji čine da se osjećate kao da ste došli na neko mjesto iz svog sna.

 


 
 

Bijambare – Sarajevo
 

Zaštićeno prirodno područje pećinskog kompleksa Bijambare, koje se nalazi 40-ak kilometara od Sarajeva, na putu prema Tuzli, je jedno od najljepših mjesta u okolini Sarajeva za odmor u prirodi.

 


  
 

Bajkovita tvrđava – Srebrenik
 

Ovo mjesto pruža scenarij kao iz bajke ili starih filmova sa jednom od najljepših panorama, starovjekovnom tvrđavom na kamenoj stijeni i drvenim mostom.

 

 
  
 

Kupres
 

Ovaj grad krije mnoštvo zanimljivih prirodnih atrakcija koje ćete htjeti istraživati – od vidikovaca i jezera i rijeka pa sve do posebnih znamenitosti.

 

 

   
 

Kameni most – Banja Luka
 

Ono što je zanimljivo kod ovog prizora jeste stijena koja je vremenskim uslovima kroz godine kreirala šupljinu te sada stijena izgleda poput prirodnog mosta.

 

 

   

 

Vodopad Kravice – Ljubuški
 

Ovo je jedna od onih lokacija na kojima, kada dođete, ne možete, a da ne poželite zadržati se malo duže.

 


   


Malo i Veliko Plivsko Jezero – Jajce
 

Svi ljubitelji prirode i izleta, neće htjeti propustiti posjetu ovom mjestu koje pored nestvarno lijepih prizora, krije i staze za šetnju kao i popratni sadržaj u kojem će uživati svi uzrasti.

 


   

 

Japodski otoci – Bihać
 

Pet prekrasnih unskih otoka povezano je drvenim mostićima, a uz smaragdno zelenu rijeku, uživat ćete u zelenilu te brojnim aktivnostima koje nude u bilo koje doba godine.

 

Foto: @japodskiotoci


   

 

Stolac
 

Ljetna bašta „Old Mill“ restoran je koji nećete htjeti preskočiti kada krenete u Stolac jer sa svojom terasom koja krije dašak povijesti i retro štiha može biti idealno mjesto za pauzu.

 


   


Skywalk Mostar
 

Na brdu Fortica, osim u čarobnom pogledu na cijeli grad, svi posjetitelji mogu iskusiti dozu adrenalina šetajući staklenom šetnicom koja za cilj ima učiniti da se osjećate kao da šetate po oblacima.

 


   
 

***
Naslovna fotografija: @mer__edit

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno