Uvjeti korištenja

PRAVILA KORIŠTENJA:

BONJOUR.ba vam omogućuje korištenje usluga i sadržaja koje je podložno niže navedenim uvjetima korištenja.

 • BONJOUR.ba polaže autorska prava na sav vlastiti sadržaj i vizualna rješenja. Neovlašteno korištenje našega sadržaja bez prethodne dozvole smatra se kršenjem autorskih prava.
 • Portal BONJOUR.ba zadržava pravo mijenjanja i uklanjanja sadržaja s portala bez prethodne najave.
 • BONJOUR.ba ponekad objavljuje linkove prema drugim internet stranicama. S obzirom da sav sadržaj portala koristite na vlastitu odgovornost, BONJOUR.ba se neće smatrati odgovornom za eventualnu štetu nastalu posjećivanjem mjesta izvan našeg portala putem linkova koji se nalaze na našem portalu.
 • BONJOUR.ba apsolutno poštuje privatnost svojih posjetitelja. Podatke koje ste nam dostavili u cilju suradnje, upita, informacije ili za sudjelovanje u nagradnoj igri, BONJOUR.ba neće davati na uvid trećoj strani, osim ukoliko to zakon traži od nas.
 • BONJOUR.ba će vaše podatke provjeriti jedino u slučaju zlouporabe našeg portala i kršenja pravila korištenja.
 • BONJOUR.ba zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

INFORMACIJA O PRIKUPLJANJU, OBRADI I ČUVANJU OSOBNIH PODATAKA:

1. Opće informacije

 Ova Pravila zaštite privatnosti  (u nastavku: Pravila) opisuju koje vaše osobne podatke  prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Dream studio d.o.o., Bišće polje bb (zgrada Intera TP), ID 4227883880004 (u nastavku: 'Bonjour' ili 'mi') obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.BONJOUR.ba  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka.

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

2. Način i svrhe obrade osobnih podataka

Korištenje internetske stranice www.BONJOUR.ba:

Pristup internetskoj stranici www.BONJOUR.ba je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Na stranici www.BONJOUR.ba postoji mogućnost prijave na newsletter. Ukoliko se odlučite prijaviti na newsletter, možete ostvariti dodatne pogodnosti (dobiti priliku za besplatan download pozadine za desktop ili mobilni uređaj, saznati za popuste koje nude naši klijenti itd).

 

Prilikom vaše prijave prikupljamo vaše korisničko ime i  adresu elektroničke pošte. Uz navedeno, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke ukoliko to želite.

Ostalim prijavljenim korisnicima neće biti vidljivi ni dostupni vaši podaci koje ste unijeli prilikom prijave na newsletter.

Osobne podatke koje prikupljamo kroz prijavu na newsletter obrađujemo kako bi vas upoznali s našimdodatnim sadržajima te u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja i funkcionalnosti stranice www.BONJOUR.ba.

Osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom prijave obrađivati ćemo za vrijeme postojanja ove stranice, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite njihovo daljnje čuvanje.

Promotivne poruke                                                          

U svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da sami isključite tu funkcionalnost kroz postavke koje se nalaze na dnu svakon neslettera kojeg pošaljemo na vašu e-mail adresu.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo  nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika, za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam vaše ime, prezime, e mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade.

Prikupljene podatke brisati ćemo nakon isteka 12 mjeseci od objave dobitnika. Ukoliko ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru pristali  primati promotivne poruke, u svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Ankete i upitnici

Kroz ankete i upitnike prikupljamo informacije o vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni. 

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija. Nakon odgovora na vaš upit dostavljene podatke ćemo obrisati.

 3. Primatelji osobnih podataka

Bonjour će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudova).

 

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka

 4. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne  u pružanju naših usluga. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

5. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

 • pristup  podatcima koji se odnose na vas
 • ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
 • brisanje osobnih podataka (brisanje prijave na newsletter)
 • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost
 • prijenos podataka (spremanje vaših podataka koji su nastali upotrebom korisničkog računa na vaše računalo ili drugi medij)
 • povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji zaštitu osobnih podataka na kontakt :

Agencija za zaštitu ličnih podataka  u Bosni i Hercegovini, Dubrovačka br. 6, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina ili na e-mail [email protected]

6. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka  možete uputiti pismeno na adresu Dream studio d.o.o., Bišće polje bb (zgrada Intera TP), 88000 Mostar ili e-mail [email protected]

Želimo istaknuti da u svakom trenutku možete izbrisati svoju prijavu na newsletter čime će svi vaši osobni podaci koje ste nam dostavili prilikom prijave biti izbrisani.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

7. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene.

Ova Pravila zadnji put su izmijenjena 27.9.2018.

Tekst by:

BONJOUR