24h u Kupresu: 9 aktivnosti s kojima ćete htjeti ispuniti svoj dan tijekom posjete ovom mjestu - Bonjour.ba - bh.lifesty...

24h u Kupresu: 9 aktivnosti s kojima ćete htjeti ispuniti svoj dan tijekom posjete ovom mjestu

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
20.11.2021.

Izlet na Kupres popularna je aktivnost zaljubljenika u prirodu tijekom svih godišnjih doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj grad krije mnoštvo zanimljivih prirodnih atrakcija koje ćete htjeti istraživati – od vidikovaca i jezera i rijeka pa sve do posebnih znamenitosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada možete Kupres i sve njegove zanimljive destinacije istražiti uz paragliding, jahanje, bicikl u sklopu raznih aktivnosti koje možete više istražiti ovdje.

A kako provesti dan (ili nekoliko dana) u Kupresu i ispuniti svoj dan sjajnim aktivnostima, otkrijte u nastavku.  

Kukavičko jezero

Jedno od najčarobnijih mjesta svakako je Kukavičko jezero koje se nalazi 8 km udaljeno od Kupresa. Prirodno bogatstvo i mjesto koje lokalni stanovnici rado posjećuju može biti idealno za početak vašeg izleta i savršena jesenska kulisa za odmor.

 

Kraljica kupreških šuma

Ovaj naziv ponosno nosi jela tolikog promjera da ju ne možete obgrliti s obje ruke. Ova kraljica šuma nalazi se blizu prometnice Bugojno-Kupres, a više o njoj možete saznati ovdje.

Nekropola Ravanjska vrata

Dio Svjetske baštine UNESCO-a, ova nekropola sa stećcima svjedoči o zbivanjima u srednjem vijeku na ovim prostorima.

Rijeka ponornica Milač

Rijeka ponornica Milač na Kupreškom polju ulijeva se u Šujicu i dalje nastavlja kao Šujica. Svojim tokom kreira ovaj predivni prizor koji ćete htjeti vidjeti i uživo.  

Ski Kraljica i Kupreška kuća

Sa skijalištem, baby stazom, malom stazom i brojnim drugim aktivnostima, Kupres može biti i vaše idealno zimsko odredište. A nakon cjelodnevnog boravka vani, možete se ugrijati u Kupreškoj kući, restoranu sa modernim, ali i neizostavnim tradicionalnim jelima.

Poletište za paraglidere i odličan vidikovac

Osim što imate odličan pogled na grad s ovog vidikovca, ovo mjesto je start za take-off paraglidera, a više o paraglidingu u Kupresu, saznajte ovdje.

Uz navedene lokacije dodajte u svoju listu Vidikovac Stožer, posjetu usađenom kamenu ili možete na svoju listu dodati i Japage.

***
Naslovna fotografija: @amir.kehich
Tekst: Emina Smaka  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno