Šipovo: Kraj ljeta čekamo na ovom čarobnom izletištu sa slapovima i restoranima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Šipovo: Kraj ljeta čekamo na ovom čarobnom izletištu sa slapovima i restoranima

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
8.9.2022.

Poznato izletište u prirodi Janjske otoke smješteno je na rijeci Janj u Šipovu i krije zavidno lijepo odmaralište na kojem je sve prilagođeno prirodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kad pređete drveni most ukrašen saksijama cvijeća, očekuju vas restorančići na vodi koji čine da se osjećate kao da ste došli na neko mjesto iz svog sna. Tradicionalna hrana poslužena ispod krošnji drveća uz cvrkut ptica i žamor rijeke čini se kao idealan način kako pozdraviti ljeto svake godine. Šetnjom uz rijeku naići ćete na slapove, kao i simpatičan natpis koji kaže: „Dobro doš'o. Izuj brige… Uspori… Uživaj!“, a kad vidimo ove fotografije ništa nam drugo i ne preostaje.

Na ovom mjestu možete iznajmiti i sobe te uživati u prirodnoj oazi duže vremena, što cijelo iskustvo čini posebnijim. Naravno, tome pomaže i činjenica da je priroda ovdje izuzetno očuvana i dom brojnim zanimljivim biljnim i životinjskim vrstama. Robert Dacešin ovo mjesto čak naziva Amazonom našeg područja. I da, čuli smo da ovdje mnogo hvale pastrmku, a kako izgledaju Janjske otoke otkrijte detaljnije i kroz fotografije u nastavku.   

 

Janjske otoke – odmaralište i prirodna oaza u Šipovu
 

***
Naslovna fotografija: @pasaportedevilu

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno