Dekica, sok i pogled na opuštajući ambijent vodopada Kravica je sve što želimo ovaj vikend! - Bonjour.ba - bh.lifestyle...

Dekica, sok i pogled na opuštajući ambijent vodopada Kravica je sve što želimo ovaj vikend!

PUTOVANJA
9.4.2021.

Baš kao što smo u naslovu naglasili dekica, kava ili osvježavajući sok i pogled na jedan od najljepših prirodnih fenomena u Bosni i Hercegovini, vodopadi Kravica, je naš savršen scenarij za vikend izlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u proljeće će vas oduševiti zelenilo okolne prirode koju zagrću vodopadi i pružiti vam prikaz snage i moći koje vodopadi imaju. Također, ne sumnjamo da će vam vodopadi i kombinacije zvukova pomoći opustiti se i pružiti #zen mode nakon radne sedmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je jedna od onih lokacija na kojima, kada dođete, ne možete, a da ne poželite zadržati se malo duže. Točnije, vodopadi Kravica je mjesto na kojem vrijedi provesti čitav, sunčan dan uz rijeku Trebižat, gdje se voda slijeva u duboke smaragdne bazene. Prizor je apsolutno čaroban jer gusta nadstrešnica mahovine i zelenila uokviruje vodopad koji se najbolje vidi sa jedne od okolnih pješačkih staza ili iz čamca.

Vodopadi su nastali igrom stijena i vode na rijeci Trebižat gdje sa 120 metara širine, voda se obrušava s oko 28 metara visine  što cijelom području daje opravdan epitet “skrivenog raja”. Ovu oazu okružuje i bogata vegetacija koja je još jedan od razloga zašto biste se ovdje trebali zaputiti za reset cijelog tijela i sljedeće punjenje baterija. Izgleda magično, zar ne? U nastavku pogledajte još fotografija koje svjedoče o divnom prizoru koji odmara dušu i tijelo i na koji jednostavno ne možete ostati ravnodušni.

***

Naslovna fotografija: @thewildesttales
Tekst: Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA , 9.4.2021.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Foto by:

@thewildesttales

Podijeli:

Posljednje objavljeno