Ljeto, požuri! Saznali smo šta nas to sve očekuje na OREA Art Marketu ove godine. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ljeto, požuri! Saznali smo šta nas to sve očekuje na OREA Art Marketu ove godine.

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
18.5.2023.

U toku su užurbane pripreme za organizaciju ljetnog Art Marketa, sada već tradicionalnog okupljanja poduzetnika i kreativaca sa posebnim ponudama originalnih, ručno rađenih artikala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Art Market je projekat OREA-e, najveće online platforme koja predstavlja prvu multi vendor platformu u našoj zemlji.

 

Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

 

 

OREA se, prije svega, fokusira na kupoprodaju ručno rađenih, originalnih proizvoda sa lokalnom etiketom koja djeluje u BiH, a od novembra prošle godine, okuplja i kreativce iz susjedne Hrvatske.

 O tome šta nas očekuje i kakve nam novitete pripremaju, razgovarali smo sa Senitom Slipac, jednom od osnivačica OREA platforme.

„Sa radošću najavljujemo naš tradicionalni Art Market za koji se uvijek traži mjesto više. I ove godine donosimo vam mnoštvo zanimljivih i jedinstvenih brendova, a posebno nas raduje što možemo najaviti prisustvo brendova iz Hrvatske. Među njima su Lunilou, Amaranthine, Torba bags i Džaaks“, ističe Senita te dodaje kako i ovaj put nastavljaju saradnju sa udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka.

 


 

„Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i procent od svake kupovine će biti donirani Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici“ – ističe Senita.

 Prema njenim riječima, najvažniji cilj Art Marketa kao i same platforme OREA je promovirati i jačati ideju malog poduzetništva, koje svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnim i dobrim idejama i istovremeno poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima iz našeg dijela Evrope da vrijedi raditi na razvoju vlastitih projekata i malih biznisa.

 

Koje sve kreativce i brendove možemo očekivati na ovogodišnjem OREA Art Marketu?


Na OREA platformi možete pronaći zaista mnogo toga: od unikatnog nakita, modnih dodataka, preko jedinstvenih dekoracija za dom, odjeće, umjetnina. Mnoštvo domaćih malih i već prepoznatih brendova bit će dostupni i na ovom OREA Art Marketu, a među njima su zadivljujući dizajni Waga Wood-a koje karakterišu drvorezbarski radovi, uključujući namještaj, vrhunske interijere i male ukrasne predmete. Oni su potvrda da je rezbarena stolarija sastavni dio lokalne kulture kreacije  te mjerilo ljepote interijera doma i tradicija koja potiče osjećaj pripadnosti i zajednice.

 Pravo osvježenje su kreacije AL Made by Sisters od kojih svaki artikal ima ležeran kroj što omogućava stilski nonšalantan, ali besprijekoran i profinjen izgled i prepoznatljiv logotip brenda te poruku 'The power of a wish'.  

Svakako ne propustite pogledati INTUITIVA mokasinke nastale kao rezultat spone decentnog njujorškog dizajna i bosanskohercegovačke tradicije, napravljene za savremenog i osviještenog kupca koji vodi brigu o sebi i svojoj zajednici, birajući prirodne materijale i lokalnu etiketu.

 Brend KAURčine razigrani, usavršeni  komadi odjeće i modni dodaci koji će vas učiniti jedinstvenim u svakoj prilici, ističući vašu osobnost, ljepotu i strast.

Posebno se ističu keramički modni dodaci i posuđe brendaTekne koji proizvode predmete koji mogu trajati godinama, izazivajući jednako oduševljenje sa svakom novom kombinacijom oslikanom i dekorisanom ručno 24 karatnim zlatom.

 Kao dio uvriježene tradicije korištenja ovčije vune u domaćinstvu, nastao je i brend Wool Line koji nas svojim savremenim i korisnim proizvodima vraćaju u potpuno zdravo i prirodno okruženje, pružajući osjećaj zadovoljstva i ugođaja dubokog sna i odmora.

Na ljetnom OREA Art Marketu predstavit će se i Ivy Q Studio čijim ćete naušnicama, inspirisanim bosančicom, stećcima i drugim elementima bh. kulturno - historijskog naslijeđa, postići decentan i dopadljiv modni look.

Među sjajnim domaćim brendovima, prvi put na OREA Art Marketu predstavit će se i hrvatski brend Lunilou čiji su proizvodi odjeća izrađena od prirodnih materijala koristeći 100% organski pamuk iz sjevernog Perua, čineći Lunilou odjeću za odrasle i djecu zdravim i sigurnim odabirom.

 Tu je i inspirativni Amaranthine store čiji svaki komad nakita i svaka linija nakita ima svoju poruku, inspirisan baštinom, historijom i korijenima.

Iz Splita nam dolazi TorBA - brand ilustratora i dizajnera koji izrađuju predmete koji su spoj reciklaže i ilustracije. Svaka torba je posebno rađena i različita, vođena idejom dobrog dizajna i svijesti prema ekologiji.

Posjetioci će po prvi put na OREA Art Marketu će moći vidjeti i kupiti predivne Džaaks maštovite torbe sa zanimljivim detaljima koje poželite nositi čim ih vidite.

 Kako bi cijela porodica uživala, i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. U Dječijem kutku najmlađi će se moći zabaviti zanimljivim sadržajima kao što su animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časovi pravljenja sapuna i razne društvene igre. Za malu raju smo pripremili i posebno iznenađenje – predstavu Pinokio, a kompanija Telemach donosi mnoštvo dodatnih zabavnih sadržaja za svu djecu.


 OREA Art Market prepoznali su brojni sponzori među kojima su Telemach, Bingo, UniCredit banka i Visa – platni partner, MonetizeAd, Vispak, Lutrija, Leda, Franck i partner Općina Centar Sarajevo. Medijski partneri Art Marketa su Bonjour.ba, Klix, RSG i magazin Gracija.

 ***
Naslovna fotografija: Marko Jovančić za Bonjour.ba  

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno