Posjetite jesenje izdanje OREA Art marketa koji se krajem mjeseca održava u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Posjetite jesenje izdanje OREA Art marketa koji se krajem mjeseca održava u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
21.10.2022.

Drugi ovogodišnji OREA Art market održat će se u nedjelju 30.10. ove godine u Bosanskom kulturnom Centru u Sarajevu. Skup kreativaca, bh. poduzetnika koji su se odvažili da svoje snove pretvore u vrlo uspješne male biznise, tradicionalno okuplja brojne građane u ugodnom ambijentu prilagođenom svim generacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Druženje na nedjeljnom OREA Art marketu bit će uvod u prazničnu sezonu u glavnom gradu BiH ali i prilika za povoljnu kupovinu za sebe i svoje najdraže. OREA Art market okupit će 48 izlagača koji će predstaviti svoje rukotvorine i zanimljive i unikatne proizvode tokom cjelodnevnog druženja od 11:00 do 11:00 sati.

“I ove godine smo se odlučili ispuniti želje kupaca i zajedno sa našim kreativcima spremamo fantastičan OREA Art market kojim ćemo na poseban način ispratiti jesen i otpočeti prazničnu zimsku priču. Pripremamo mnoga iznenađenja za naše drage kupce i sve posjetioce OREA Art marketa u BKC-u sa kojima želimo podijeliti sve predivne priče koje su ispred nas”, ističe Senita Slipac jedna od osnivačica i direktorica platforme OREA-e.

Amra Džeko, suosnivačica OREA-e, napominje da je Art market postao jedinstveno mjesto za kupovinu poklona i unikatnih, ručno rađenih proizvoda koji imaju posebnu vrijednost jer su održivi i  trajni. “OREA platforma je prepoznata kao jedinstveno mjesto za promociju i prodaju unikata i siguran je izbor kreativaca koji znaju da je umrežavanje malih biznisa i razmjena poduzetničkih ideja  najjači doprinos ličnom razvoju ali i jačanju kreativne industrije u BiH i regionu”.

 

 

Kako bi cijela porodica uživala i ove godine tokom Art Marketa bit će organizirana zabava za mališane. Najmlađi će uživati u Dječijem kutku, u kreativnim radionicama i brojnim zabavnim sadržajima koje je za njih obezbijedio lanac prodavnica Jumbo. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck i Leda pripremili su besplatno osvježenje, UniCredit Bank je obezbijedio pos terminale, a VISA kao platni partner OREA-e obezbjeđuje poklone za sve korisnike VISA kartica.

I ovo OREA okupljanje će ponovo imati neizostavni humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, koje će koštati 2 KM, kao i 5% od svake kupovine će biti donirano Roditeljskoj kući u Sarajevu za mališane koji se liječe od raka na Pedijatrijskoj klinici.

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba/Promo

Povezani članci

Najpopularniji članci