Foto priča: Zavirili smo na 4. OREA art market u Sarajevu s čak 57 izlagača iz cijele BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle ma...

Foto priča: Zavirili smo na 4. OREA art market u Sarajevu s čak 57 izlagača iz cijele BiH

Tekst:

Bonjour.ba/PR

MODNE VIJESTI
6.6.2022.

U prekrasnoj bašti Zemaljskog muzeja u Sarajevu, okruženi šarmantnom prirodom i nevjerojatnom arhitekturom, 57 kreativaca je predstavilo svoje rukotvorine iz polja mode, dizajna, interijera, dodataka za djecu, grafike i dodataka za dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Cjelodnevno druženje na 4. OREA Art Marketu bila je prilika za mnoge sjajne brendove da promoviraju Made in BiH artikle, ali i da se posjetitelji u opuštenoj atmosferi upoznaju s nevjerojatnim osnivačima brendova, njihovim proizvodima te da za sebe i svoje najmilije pronađu savršene poklone. Sam događaj otvorila je suosnivačica i brand ambasadorica OREA Art Marketa, Amra Džeko.

OREA Art Market je poseban događaj i s radošću i ponosom ističem, svake godine raste sve više i više potvrđujući našu osnovnu ideju, a to je promocija i podrška  ovim mladim, hrabrim ljudima, kreativcima koji s ponosom grade svoje jedinstvene brendove” – istakla je Amra Džeko naglašavajući kako je OREA Art Market mjesto susreta, dobre atmosfere i zabave, u kojem jednako uživaju izlagači i posjetioci, a posebno mlade porodice i najmlađi gosti.

 

 

 


Ugođaj za cijelu porodicu, u prekrasnom ambijentu Botaničke bašte Muzeja, bio je upotpunjen ponudom ukusnih delicija iz Bistro Zdravo, Gastro Puba i posebno pripremljenih koktela od strane Udruženja barmena ICE, a najmlađi su uživali u Dječijem kutku uz animacije, crtanje na platnu, kreativne radionice, časove pravljenja sapuna uz puno zabave i razne društvene igre.


 


 

Kao i do sada OREA Art Market imao je humanitarni karakter te je sav prihod od prodaje ulaznica i ove godine doniran Udruženju “Srce za djecu koja boluju od raka” za potrebe Roditeljske kuće.  Do sada je kroz ovu humanitarnu akciju OREA Art Marketa, prikupljeno više od 20 000 KM.
Bilo je to jednodnevno druženje uz sunce, smijeh, Made in BiH poklone i nova poznanstva koje je učinilo još jedan korak dalje u jačanju kreativnih industrija i obrtnika u BiH. Djelić atmosfere donosimo kroz fotografije koje je Marko Jovančić kreirao za Bonjour.ba.
 

 

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno