TEKST: Marija Perić
DATUM OBJAVE: 23.10.2021.
Znamo da smišljanje jela od ponedjeljka do petka i jela koja će biti primamljiv, zdrav i ukusan ručak može biti izazovno svaki tjedan.
Također, nekada želimo osvježenje svakodnevnog menija sa novim namirnicama i novim receptima koji će učiniti pauzu za ručak kod kuće puno zabavnijom.
Zato smo vas odlučili iznenaditi ovim sjajnim receptima koji će razveseliti cijelu obitelj i biti lagani za pripremu i planiranje kupovine namirnica.
Recepte otkrijte u nastavku.
PONEDJELJAK – Tortilje sa piletinom, rižom i grahom
Foto: recipetineats.com
Sastojci:
Punjenje:
Riža:
Ostali nadjevi:
Priprema:
Za ovaj recept piletinu pomiješajte sa začinima i dodajte 1 žlicu ulja kako bi se sve povezalo. Zatim zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na jakoj vatri, dodajte piletinu i pržite 2 minute. Okrenite piletinu i pržite 1,5 minuta. A nakon što ispečete piletinu, minutu sačekajte, a zatim ju narežite na komadiće.
U istu tavu dodajte luk i češnjak, pirjajte 1 minutu. Dodajte papriku, i zatim pirjajte 2 minute dok luk ne postane proziran.
Pripremite punjenje tako da dodate grah, piletinu narezanu na kockice i vodu. Promiješajte i kuhajte 2 minute. Punjenje bi trebalo biti gusto i sočno, ne vodenast i suho. Ostavite da se ohladi 5 minuta - zgusnut će se.
Sastavite tortilje:
Lagano zagrijte tortilje u mikrovalnoj (čini ih savitljivima) i položite na radnu površinu.
Na donju trećinu stavite rižu, odozgo napunite piletinom, kukuruzom, sirom pa pospite korijanderom i zavijte tortilju.
Pržite u tavi na srednje jakoj vatri (bez ulja) 2 minute sa svake strane da tortilja postane hrskava i malo otopi sir ili zamotajte u foliju i pecite u pećnici 10 minuta na 180°C.
UTORAK – Pasta sa špinatom i gljivama
Foto: eatwell101.com
Sastojci:
Priprema:
Za ovaj recept tjesteninu skuhajte u slanoj vodi do al dente, prema uputama na pakiranju.
Zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi. Dodajte luk i pirjajte 2-3 minute dok ne postane proziran i blago porumeni. Izvadite iz tave i prebacite na tanjur.
U istu tavu dodajte gljive i pirjajte oko 3 minute dok ne porumene. Po potrebi dodajte malo ulja. Izvadite gljive na tanjur s lukom i ostavite sa strane.
Zatim dodajte špinat i kuhajte 2 minute dok samo ne uvene. Začinite solju i paprom. Izvadite špinat i ocijedite višak vode. Prebacite na drugi tanjur.
Još u istoj tavi zagrijte malo ulja, dodajte nasjeckani češnjak i kuhajte 30-ak sekundi pa ulijte juhu od povrća. Dodajte vrhnje, naribani parmezan, ljuskice čili papričice i talijanski začin te kuhajte 2 minute miješajući dok se ne sjedini i krema ne dobije boju.
6. Kad je tjestenina spremna, dodajte gljive, luk i špinat natrag u tavu, a zatim stavite ocijeđenu tjesteninu i promiješajte da se sjedine. Dodajte još parmezana i talijanskih začina i brzo promiješajte. Poslužite kremastu tjesteninu s gljivama od špinata s parmezanom i ljuskicama crvene paprike i više parmezana, ako želite.
SRIJEDA – Piletina sa povrćem
Foto: therecipecritic.com
Sastojci:
Priprema:
Za ovaj recept zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva i nauljite pleh veličine 22x33 cm.
U plitkoj posudi otopite maslac. U drugu plitku posudu dodajte krušne mrvice, parmezan i češnjak u prahu. Piletinu posolite i popaprite. Umočite u maslac, a zatim premažite u mrvice češnjaka parmezana. Položite u pleh.
U zdjelu srednje veličine dodajte tikvice, žutu tikvu i krumpir. Ulijte maslinovo ulje. Dodajte malo soli i papra te preostali premaz za kruh od češnjaka od parmezana. Položite piletinu sa strane u tavu.
Pecite 30-40 minuta dok piletina ne bude kuhana i povrće omekša.
ČETVRTAK – Piletina sa grčkom salatom
Foto: primaverakitchen.com
Sastojci:
Sastojci za salatu:
Priprema:
Za ovaj recept u velikoj posudi pomiješajte sve sastojke za piletinu. Sve pomiješajte i marinirajte najmanje 15 minuta do 1 sat.
U velikoj tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na srednje jakoj vatri. Izvadite piletinu iz marinade i stavite da se prži.
Pržite svaku stranu oko 3-4 minute. Kada je gotovo, stavite piletinu na dasku za rezanje i ostavite da se ohladi prije nego što narežete na kockice.
Za salatu:
U velikoj zdjeli pomiješajte crvenu papriku, crveni luk, crne masline, krastavac i feta sir.
U maloj posudi umutite maslinovo ulje, češnjak, limunov sok, sol i papar.
Prelijte dressing preko smjese za salatu, i promiješajte. Odozgo posipajte svježim peršinom.
PETAK – Mediteranska salata sa slanutkom
Foto: downshiftology.com
Sastojci:
Priprema:
Za ovaj recept dodajte sve sastojke u zdjelu za miješanje. Salatu prelijte dressingom od limuna i ulja i lagano promiješajte. Prebacite salatu u veliku zdjelu i poslužite.
***
Naslovna fotografija: eatwell101.com
Tekst: Marija Perić
TEKST: Bonjour.ba, Promotivni članak
U posljednje vrijeme, gdje god da pogledate neko izvlači malenu sjajnu tubicu iz torbice. Na kafi s prijateljicama, u tramvaju, pa čak i u redovima ispred festivalskih ulaza.
Sve imaju zajedničko: sjaj na usnama, miris voća u zraku i boje koje izgledaju kao sladoledne nijanse.
Foto: @hannaschonberg
Nije nam dugo trebalo da shvatimo essence JUICY BOMB PARTY je preuzeo scenu. I to ne samo sjajila, nego cijelu beauty rutinu: od tuširanja do šminkanja i opuštanja. Sve je upakovano u veselo, voćno i praktično i više nego spremno za ljeto koje miriše na breskvu i sjaji se kao nikad prije.
Mirisna rutina zbog koje cijeli stan miriše na voće
Sve počinje pod tušem. Juicy Bomb gel za tuširanje ima tropski miris i formulu koja se pjeni taman toliko da vas razbudi, ali bez isušivanja kože. Kad zatvorite vrata kupaonice, zadržat će se blagi miris breskve i manga i ostat će u zraku još neko vrijeme.
Odmah nakon toga ne parfem, nego nešto laganije. Maglica za tijelo. Ovisno o raspoloženju, birate između slatke, cvjetne ili one koja podsjeća na friško iscijeđenu limetu. Nekoliko špriceva na vrat, kosu, ramena i ljeto je bukvalno na vama.
Traka, trakice i spužvica… lagani start šminkanja
Dok birate šta ćete obući, na scenu dolazi trio koji priprema teren:
traka za kosu (da šiške ostanu na mjestu)
trakice za zapešća (sprječavaju da voda curi niz ruke)
i makeup spužvice, koje se uklapaju u svaki kut lica.
Posebno su praktične za gelasto rumenilo iz iste kolekcije i za nanošenje pudera ili korektora ako želite ujednačen ten prije nego što krenete sa sjajem.
Sjaj koji ne pravi kompromise
Kad je lice spremno tu su proizvodi koji uljepšavaju bez velikog truda. Prvo što svi primjećuju: Juicy Bomb Party sjajila za usne. Lagana, gelasta tekstura, neljepljiva, a boje izgledaju kao da su nastale miješanjem breskve i bombona. Dvije nijanse (02 i 04) čak se prilagođavaju pH vrijednosti usana što znači da će svaka izgledati drugačije.
Tu je i jumbo sjajilo, za one koji znaju da će ga nositi stalno miris ličija i XXL pakovanje, savršeno za svaki džep, torbu, ruksak.
Ako vam usne traže malo više njege, a ne želite odustati od sjaja tu je i ulje za usne s mirisom breskve. Lagano, njegujuće i super ljetno.
Rumenilo koje miriše kao smoothie i ponaša se kao skincare
Nijedna ljetna rutina nije kompletna bez rumenila. Ovdje dolazi jelly rumenilo pink rumenilo s mirisom crnog ribiza i koraljno s mirisom breskve. Gelasta tekstura hladi prilikom nanošenja, a zahvaljujući skvalanu ostavlja lice punijim i svježijim.
I to je to. Sve je tu od pjene u tušu do sjaja na usnama, u samo nekoliko koraka, a ako ste se kojim slučajem pitali gdje sve to nositi, Juicy Bomb torbica dolazi kao logičan završetak da sve stane, sve miriše i sve izgleda kao mali voćni beauty ritual spreman za svaki dan.
Foto: @j_make_up
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!