#OstaniKući: Vesna Beganović, vlasnica Via Media agencije nam je otkrila kako provodi vrijeme tijekom kućne izolacije -...

#OstaniKući: Vesna Beganović, vlasnica Via Media agencije nam je otkrila kako provodi vrijeme tijekom kućne izolacije

Tekst:

Bonjour.ba

POSAO & ŽIVOT
28.3.2020.

Kako bismo vas dodatno inspirirali za #OstaniKući i aktivnosti u domu, odlučili smo u razgovoru sa bh.damama saznati kako one ovo vrijeme koriste za obavljanje svih zadataka za koje inače nemamo vremena, kreiranje uspomena s klincima, rad, trening i učenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već smo vam otkrili kako vrijeme doma provodi Amra Džeko, Vildana Mrša, Sandra Jamaković Šabanović i Erna Saljević, a danas je gošća naše rubrike vlasnica agencije Via Media, Vesna Beganović.

Vesna nam je kroz foto dnevnik otkrila kako sada izgleda jedan njezin radni dan, kako organizira obveze s ostatkom kreativnog tima, što priprema doma, čita, ali i dala par savjeta kako prirediti mini iznenađenje za drugu osobu tijekom kućne izolacije.

Kako pokazati empatiju i učiniti nešto lijepo za druge osobe tijekom #OstaniKući?

Zaista je bitno da smo empatični, jer ova situacija pokazuje kako virus ne razlikuje nikog po onom po čemu nas godinama nastoje podijeliti.
Živimo u kući u šumi, prve komšije su nam udaljene kilometar, koji imaju jedine prihode od poljoprivrede i onog što prodaju. Bitno nam je da povrće, jaja, mlijeko, meso kupimo od njih, to je minimum koji možemo učiniti sada kad ne mogu ići na pijacu. Osim toga radim na prikupljanju sredstava za kupovinu medicinske opreme i pomoći za medicinske radnike, čujem se sa rodbinom i prijateljima u inostranstvu za koje nisam ranije pronašla vremena.

Prijedlog za knjigu koju vrijedi pročitati?

Nisam dobra za preporuke jer uglavnom čitam specijalizirane knjige, a konačno sam našla vrijeme za knjigu koju mi poklonio psiholog i kreativni direktor Veljko Golubović, The Peripherial – The future's not a game, autora Willim Gibson.


Kada želim da se opustim bacim se na biblioteku svoga muža i listam The Art od Walt Disney from Mickey Mouse, u sebi sam ostala dijete zauvijek.

Koji filmovi i serije su se našli na tvojoj 'to watch' listi u ovom periodu?

Za mene je karakteristično da zaspim dok gledam film, čak i u kinu :), ali sada sam imala vremena, pa sam pogledala nekoliko serija na NBO i to Westwood, Bed banks i Mr. Robot.

Kako zadržati motivaciju i produktivnost tijekom rada od kuće te kako sada izgleda tvoj radni dan?

Ustajem rano, prve dane sam bila lijena, ali sam počela da trčim i vježbam, moram priznati nisam u formi, ali je svakim danom bolje.


Kafa, doručak, sve je gotovo do 9:00, kada se držim poslovne rutine.


Obezbijedili smo efikasan protok informacija za timove i rad od kuće, što je novo pozitivno iskustvo za nas i naše klijente. Imamo interni chat, timovi su podijeljeni po projektima, održavamo online sastanke, u kontaktu smo sa našim timom Via Media Dubai, koji je također u kućnoj izolaciji. Pripremamo kampanju za novi bh. brand, naš tim je posebno uzbuđen zbog toga jer imamo puno povjerenje klijenta i kreativnu slobodu.


Spremam ručak unaprijed osmišljen za taj dan i još uvijek imam ideja za drugačije obroke.


Popodne sam posvećena komunikaciji sa klijentima.
Nakon toga u porodičnoj šetnji sa psima, uz obaveznu dnevnu dozu maženja ljubimaca, naveče zajedno gledamo film ili igramo neku društvenu igru, u kojoj sam uglavnom ja ta koja uvijek gubi.

S obzirom na tvoje bogato iskustvo, možeš li nam reći koja je glavna poruka koju brendovi sada trebaju komunicirati u ovoj neizvjesnoj, za sve nas izazovnoj situaciji?

Svakodnevno održavamo komunikaciju sa potrošačima, savjetujemo klijente da u komunikaciji njihovi brandovi trebaju da budu solidarni, empatični i odgovorni.

Bh.brend Prirodna kozmetika Gloria je tako pokazao solidarnost i poklonio građanima u Mostaru antivirusni sprej za dezinfekciju ruku

Brandovi trebaju da iskoriste period u kojem potrošači imaju više vremena za izloženost medijskim sadržajima, ali da poruke budu primjerene trenutnoj situaciji i ulozi branda u životu ljudi, motiviraju i podstiču na pozitivne aktivnosti, učenje i zabavu.

Ovo je ujedno i jedna od objava brenda Prirodna kozmetika Gloria na društvenim mrežama

Koji je tvoj odabir za brzi i zdravi ručak ili užinu?

Volim kuhati, ali ovih dana pretjerujem i sa kuhanjem i sa konzumacijom. Sreća nema žalbi ukućana. Za doručak ili užinu za 5 minuta spremim svježu salatu sa dodatkom lososa, može i tuna iz konzerve, žitarica, s tim da ja u svoju stavljam narandžu, jabuku, datulje i suhe marelice, a ostalima bez voća.

Pjesme koje te opuštaju u ovom periodu?

Kod nas u kući uvijek veselo :), od jutra do mraka.
Kako moj muž priprema novi album slušamo finalnu selekciju dRUMELODY.  
Osim toga, Iman ide u školu bubnjeva, tako sada kad nije sa profesorom Amarom Češljar, sviraju u kući uz savjete tate bubnjara koji je prati gitarom. Zabavno je i opuštajuće.

Kako zadržati #feelgood vibru tijekom kućne izolacije?

Naša je sreća što smo se prije dvije godine preselili da živimo u prirodi, u potpunoj izolaciji i tišini šume.


Imamo mogućnost da prošetamo, imamo veliko dvorište, tako da sam okopavala cvijetnjak, neke sitne kućne poslove koje uvijek odlažete.
Odlučili smo da isključimo medijsko bombardovanje, posvećeni smo kreativnom stvaranju, šalimo se „na moj račun“.


Naš sin ima svoj biznis koji je u sektoru turizma, razmjenjujemo ideje sa njim, pozitivno razmišljamo i razgovaramo o temama za koje ranije nismo našli vremena. #feelgood vibra je životni stil, morate je željeti, njegovati, niko vam u tome ne može pomoći.

Kako prirediti mini iznenađenje za drugu osobu tijekom kućne izolacije?

Snimili smo video poruku i izveli izmišljenu muzičku numeru za rođendan prijatelju koji živi u Danskoj, bio je iznenađen i presretan.
Napravila sam najdraže kolače za sina i muža, a oni su čak pospremili kuhinju, što je za mene bilo pravo iznađenje. Ali mislim da je Iman, koja se danima sprema za ispite, doživjela najdraže iznenađenje od Cambridge škole da su ispiti odgođeni, plakala je od sreće.

Nakon završetka kućne izolacije, prva stvar koju ću napraviti je:

Sa svojim najboljim timom lansirati novi bh.brand!

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno