#OstaniKući: Vildana Mrša otkrila nam je kako provodi vrijeme s obitelji tijekom kućne izolacije u Dubrovniku  - Bonjour...

#OstaniKući: Vildana Mrša otkrila nam je kako provodi vrijeme s obitelji tijekom kućne izolacije u Dubrovniku 

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
22.3.2020.

Kako bismo vas dodatno inspirirali za #OstaniKući i aktivnosti u domu, odlučili smo u razgovoru sa bh.damama saznati kako one ovo vrijeme koriste za kreiranje uspomena s klincima, rad, trening i učenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva gošća naše rubrike bila je Amra Džeko koja već neko vrijeme provodi vrijeme sa svojom obitelji u kućnoj izolaciji u Rimu, a Vildana Mrša cool je mama koja nam je također dozvolila da zavirimo u njenu svakodnevicu.

Vildana je jedna od onih dama na Instagramu koja kroz svoje fotografije, ali i opise sakuplja osmijehe svih onih koji se nađu na njenom Instagram profilu. Ova kreativna dama je prije nekoliko godina svoju sarajevsku adresu zamijenila onom u Dubrovniku, a svoje društvene mreže koristi kako bi nas sve podsjetila na važnost obitelji, istovremeno pozivajući na strpljivost, nježnost i maksimalno uživanje u životu.

Vildana je mama preslatkog dječaka i trenutno u iščekivanju još jednog dječačića, čime će se, kako nam je jednom prilikom rekla, njena priča o jednoj Vildani i tri mušketira i kompletirati.
Mi smo Vildanu zamolili da nam u skopu #OstaniKući kampanje otkrije kako ona provodi dane u kućnoj izolaciji, što joj pomaže zadržati vedar duh, kao i kako organizira vrijeme i sve obveze s jednim znatiželjnim dječakom te mužom koji radi od doma. 


Kako pokazati empatiju i učiniti nešto lijepo za druge osobe tijekom #OstaniKući?

Pravo je vrijeme za telefonske i video pozive. Njima ćemo u ovim vremenima puniti dušu i sebi i našim najdražim. Nazvati sve svoje drage i voljene ljude da provjerimo kako su, jesu li zdravi i trebaju li pomoć. Nekada je zaista dovoljan samo glas s druge strane žice.

Prijedlog za knjigu koju vrijedi pročitati?

Posljednja knjiga koju sam pročitala  - SVILA, Alessandro Baricco. Ne znam kako mi prije nije pala u ruke. Priča koja nije priča, više opjevana nego ispričana. Ljubavna priča koja to nije. Tužna priča koja to nije. Kratka, posebna i drugačija.

Koji filmovi i serije su se našli na vašoj 'to watch' listi u ovom periodu?

Pokušavamo završiti  treću sezonu Money Heista. Meni, u drugom stanju, teže ide ostati budna iako je serija najbolja ikada, a muž ne smije gledati bez mene, tako da nam dosta sporo ide. :)

Prijedlozi za indoor i outdoor aktivnosti s djecom?

Kako u Hrvatskoj još nije na snazi potpuna izolacija, moj mali ranoranilac i ja smo jutrom obično u šetnji – bacanje kamenčića na plaži je omiljena aktivnost, još kad od kuće ponesemo koji kamiončić – nema kraja veselju. 
Vodene bojice i tempere uvijek su dobitna kombinacija za mir i tišinu, posebno kad bojamo kamenčiće koje smo donijeli iz šetnje. Dječji šator nam je trenutno na balkonu – u njemu se slažu Legići, čitaju slikovnice, pričaju priče i slažu autići u garažu.


Posebno veselje je zajedničko kuhanje, posljednje što smo skupa smiješali je banana bread i tako se u isto vrijeme odlično zabavili i pripremili si zdravu večeru.
Ono što je nama obavezan dio dana su video razgovori s članovima porodice i bliskim prijateljima koji često završe pokazivanjem svih „remek djela“ napravljenih taj dan.

Koji je tvoj odabir za brzi i zdravi ručak ili užinu?

Riba u škartocu s povrćem je često na meniju – brzo i fino, kao i piletina u soya sos marinadi s povrćem iz pećnice.
Muffine s voćem pravimo skoro svaki dan, mada je pun tanjur svježeg voća na kockice ipak najčešća užina.

Pjesme koje vas opuštaju u ovom periodu?

Zvuci gitare koju muž pokušava svirati dok ga Robi uspješno prekida je meni najdraža melodija.
Najčešća muzička želja u posljednje vrijeme mi je bilo što od Crvene Jabuke.

Imaš li za nas preporuku za neku društvenu igru?

Kako je Robi još uvijek premalen za društvene igre u kojima mi odrasli inače uživamo, kao nenadmašni Pictionary i Monopoly – LEGO duplo je naša zanimacija. Svo troje na pod i da vi vidite te tornjeve...

Kako zadržati #feelgood vibru tijekom kućne izolacije?

Mislim da bismo se svi koji smo u mogućnosti raditi od kuće i biti kući sa svojim najbližima samo trebali sjetiti svih onih koji nisu, zbog nas i za naše dobro – zdravstvenih radnika, farmaceuta, blagajnika, trgovačkih radnika, prijevoznika...
Svi se toliko žalimo na hronični nedostatak vremena – evo, sada ga imamo. 

Kako prirediti mini iznenađenje za drugu osobu tijekom kućne izolacije?

Pozorišta su organizirala gledanje predstava online. Čaša vina & mirisne bruskete i odlazak u pozorište u pidžamama je onako, baš po mojoj mjeri.

    

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno