#OstaniKući: Sandra Jamaković Šabanović otkriva kako provodi vrijeme s obitelji tijekom kućne izolacije u Banovićima - B...

#OstaniKući: Sandra Jamaković Šabanović otkriva kako provodi vrijeme s obitelji tijekom kućne izolacije u Banovićima

Tekst:

Bonjour.ba

MAME RULZ
25.3.2020.

Naše virtualno druženje sa Sandrom je započelo još prije nekoliko godina kada je pokrenula svoj modni dnevnik, blog S in the Wonderland. Kasnije se naša virtualna komunikacija nastavila kroz njene društvene mreže koje također donose miks modne, beauty, ali i lifestyle inspiracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas na njenom Instagram profilu @____mamamia____ glavnu ulogu ima kćer Mia, a Sandra sa svojim pratiteljima redovito dijeli njihove svakodnevne avanture, savjete o majčinstvu, prijedloge za udobne, opuštene, no, chic kombinacije, a često se tu nađe i pokoji recept, kao i gastro preporuka.

Upravo zbog toga smo znali da je Sandra sjajan sugovornik u našoj #OstaniKući rubrici te da ćete kroz njene odgovore na temu što trenutno gleda, čita i sluša te kako organizira sve obveze, dobiti dodatnu inspiraciju u kreiranju produktivne i inspirativne svakodnevice doma.

Kako pokazati empatiju i učiniti nešto lijepo za druge osobe tijekom #OstaniKući?

Iskreno nema bolje zahvalnosti za druge, pogotovo za ljude koji se svakodnevno izlažu riziku zbog nas, nego ostati kod kuće. Ne znam zašto je toliko teško ispoštovati ono što se mora, a ne što je želja pojedinca.
Pored toga možemo pomoći starijim osobama koje nemaju nikoga da im dostave osnovne potrepštine, ne kupovati po pet vreća brašna, deset litara ulja i 5 sredstava za dezinfekciju.
Ne treba ti, budi čovjek. Dijeli. Solidariši se, jer u ovom vremenu svi smo jednaki, konačno nas je Bog izjednačio.

Prijedlog za knjigu koju vrijedi pročitati?

Iskreno dugo nisam čitala, nisam pronalazila vremena za knjige, a mogla sam realno. Pokušavam se vratiti toj rutini.
Sve zavisi šta ko voli da čita, ali Milan Kundera je među mojim favoritima kada su preporuke u pitanju, recimo Život je drugdje.Koji filmovi i serije su se našli na vašoj 'to watch' listi u ovom periodu?

Serije ne volim, a filmove kad imam priliku da gledam, to je naveče kad Mia zaspi i ako se zvijezde poklope da nemam drugog posla pogledam neki koji se nađe na TV-u.
Više volim dokumentarce i pratim Zlatnu groznicu na Discovery kanalu.

Prijedlozi za indoor i outdoor aktivnosti s djecom?

Pa s obzirom na to da djeca sad ne smiju vani ta aktivnost nam je uskraćena do daljnjeg. Što se tiče kućnih varijanti tu ima malo više opcija. Ostavljam vam tu par zanimljivih, a svakako za više aktivnosti svratite na moj Instagram tu svakodnevno ubacujem nove igre.

Koji je tvoj odabir za brzi i zdravi ručak ili užinu?

Užina orašasti plodovi, voće, smoothie, a za ručak najbrža uvijek bude zapečena tjestenina s piletinom, gljivama, vrhnjem i puno sira.

Pjesme koje vas opuštaju u ovom periodu?

Petar Grašo - Ako te pitaju, a Mia kad hoće da skače i igra, tad slušamo Dubiozu Kolektiv - Volio BiH. To joj je omiljena pjesma, ne znam razlog, vjerujte. :)Imaš li za nas preporuku za neku društvenu igru?

Slagalice i igra memorije kod nas ovih dana na repertoaru, to smo se igrali i bez izolacije, jer Mia voli. :)

Kako zadržati #feelgood vibru tijekom kućne izolacije?

Jednostavno prihvatiti stanje kakvo jest. Ne dozvoliti da nas strah obuzme i vrtjeti u glavi misao da poslije kiše uvijek dođe sunce. Raditi na sebi, iskoristiti ovaj period u što bolje svrhe, zanimati se za nešto, maknuti se od loših vijesti i vibre. U svakom zlu ima nešto dobro.
Porodica je konačno na okupu, vrijednosti su vraćene na svoje mjesto, planeta se resetuje. Bit će bolje.

Kako prirediti mini iznenađenje za drugu osobu tijekom kućne izolacije?

Napravite mu/joj omiljeno jelo. :)

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno