Iza kulisa ljepote: Veliki vodič za njegu tokom zime - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Iza kulisa ljepote: Veliki vodič za njegu tokom zime

Tekst:

Nevena Divčić

ZDRAVLJE I NJEGA
3.2.2024.

Suha koža na rukama, crvenilo, kosa bez sjaja i lice koje se teško navikava na niske temperature, samo su dio izazova s kojim se suočavamo u hladnim zimskim danima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kako bismo što bolje razumjeli svijet ljepote kroz serijal članaka Iza kulisa ljepote, zavirujemo u sve njene aspekte. Krenuli smo kreirajući vodič o nešto izazovnijoj temi, razlici između plastičnih operacija i estetske hirurgije, a zatim smo vas potaknuli da na svoju wish listu dodate LED maske za lice, otkrivajući vam sve njihove benefite. 

Iako primarno govorimo o beauty temama iz ugla edukacije i pružanja svih neophodnih informacija, ljepota je mnogo više od toga i ima svoje prste u različitim slojevima i aspektima naših života. Prije nego što nastavimo sa pričama o estetskim zahvatima i plastičnim operacijama, koje uskoro stižu (pssssst), po uzoru na vodič o limfnoj drenaži lica, odlučili smo kreirati i jedan kojim ćemo obuhvatiti sve što trebate znati o pravilnoj njezi kože tokom zime


Ljepota dolazi iznutra

To već svi znamo (znate je li tako?) i ne, ne govorimo samo o dobrim osobinama, nego o načinu na koji naš organizam funkcioniše. Prije nego što se dodatno osvrnemo na to kako funkcioniše kolagen u našem organizmu i kako se odražava na naš izgled, fokusirajmo se na ono što je već pred nama.

Svojim odabirom obroka svakog dana mi biramo i kako će izgledati naša koža.


Foto: @form


Njega tijela

Ruke i kosa zaslužuju da im posvetimo posebnu pažnju. No, šta je sa ostatkom, „većim“ dijelom tijela? Naše noge i ruke konstantno su pod debelim slojevima odjeće i nerijetko više sati ispod materijala koji nisu nužno njihovi najbolji prijatelji. Kako pravilno njegovati kožu tokom zime i kakve proizvode birati otkrijte na buttonu ispod. 
 


Šta ponijeti na putovanje? 

Sezona kraćih putovanja, odlazaka na skijanje ili u prirodu već hvata svoj zalet i vjerujemo da će biti u porastu tokom mjeseci koji su pred nama. Kada možemo biti sigurni da pravilno njegujemo kožu tokom putovanja? Da li sa sobom moramo nositi sve proizvode na koje je naša koža naviknuta ili je ok da biramo druge samo zato što oni postoje u travel – size pakovanju. 

Kako bismo vam putovanje ostavili samo na uživanje, planiranje gdje uživati u ukusnoj hrani i kako napraviti što bolju fotografiju cool outfita za skijanje, kreirali smo vodič o njezi kože za vrijeme putovanja. 


Foto: @taina.csg


Njega kose 

Iako se tokom cijele godine trudimo brinuti o njoj i pružiti joj sve potrebne hranjive tvari, naša kosa se često među prvima počne buniti na nagle promjene temperature. U jednom momentu je slijepljena i zamotana ispod tople kapice u drugom od nje očekujemo da bude sjajna i puna volumena.

Od pranja kose do dodatne njege, donosimo vam kratki vodič kako se brinuti o njoj tokom zime. 


Foto: @nina.gornicka


Njega ruku 

Posebno uživamo u odabiru manikira i interesantnog nail arta. No, ako je koža naših ruku bolna, gruba i suha, bit će malo teže uživati u estetici lijepog manikira. Nagle promjene temperature, izlazak iz tople prostorije na hladan zrak i ruke zarobljene u rukavicama, rezultiraju kožom koja se buni ako joj ne pružimo adekvatnu njegu

Vjerujemo da vam je naš odabir 5 krema dostupnih u drogerijama pomogao pri odabiru kreme kojom ćete njegovati ruke tokom ove zime, ali je važno da obratimo pažnju i na druge proizvode i rituale.
 


 

* * *

Kroz dosadašnje, a i buduće priče Iza kulisa ljepote nastavit ćemo se kretati prema otvorenom pristupu ljepoti, uz trud da u svakom trenutku budete informisani o posljednjim beauty ritualima i njezi koju sami sebi možete pružiti u komforu vlastitog doma. Ne zanemarujući važnost stručnjaka za ljepotu, dok vi vodite brigu o svojoj koži u ovim hladnim danima, mi ćemo nastaviti šetati iza kulisa ljepote i jedva čekamo svaku narednu priču koju ćemo vam donijeti na scenu.

* * *
Naslovna fotografija: @lizabeth_mercury

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno