Zavirite na intimnu i magičnu proslavu Bonjour.ba rođendana koju smo organizirali nedaleko od Sarajeva - Bonjour.ba - bh...

Zavirite na intimnu i magičnu proslavu Bonjour.ba rođendana koju smo organizirali nedaleko od Sarajeva

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
26.5.2022.

Baš kao što kalendarski završetak godine nosi određenu dozu uzbuđenja i potiče na retrospektivu, nova svjećica na rođendanskoj torti podjednako je sjajan motiv da slavimo život, kao i sve male velike izazove koji su iza nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kada smo razmišljali o savršenoj kulisi i scenariju za 3. rođendan Bonjour.ba portala znali smo da želimo proslavu organizirati u nešto drugačijem ambijentu i priuštiti si novu avanturu. 
Upravo zato se Javorov Do pokazao kao savršena destinacija za našu proslavu.

 Željeli smo se odmaknuti od užurbane gradske vreve i uistinu uživati u trenutku. Slaviti sve one sitnice koje su nam uljepšavale jutarnje sastanke, motivirale nas da budemo još bolje u našim poslovnim ciljevima, micale iz zone ugode i činile da se osjećamo još bolje.

 


 

U proteklih 365 dana, uz #FEELGOODmajica projekt koji smo realizirali uz kompaniju dm, smo pokazali da jedna majica može promijeniti svijet, uživali smo u Bonjour.ba x Mrvica sladoledu, nosili Bonjour.ba X SFF ceker na ulicama grada i pratili izvještaje s omiljenog festivala. Kreirali smo nove rubrike zajedno – Bonjour.stilistica, Bonjour.values, Bonjour.beauty škola, Bonjour.zaviruje samo su neke od priča za koje ste nam redovito ostavljali komentare i vaše riječi podrške. Rado ste čitali o native pričama koje smo kreirali uz klijente u sklopu rubrike Ljepota i Moda, zavirivali u interijere bh. dama, ali i njihove wedding priče. Pripremali smo ukusne delicije uz Bonjour.cookbook, rado pratili interior preporuke naše kolumnistice Suzane Nikić, ali i razgovarali o važnim temama, poput kako se pripremiti za prvi pregled grudi ili prvu posjetu psihologu. Zajedno smo kroz cijelu proteklu godinu gradili domaću scenu i podržavali sjajne domaće brendove iz sfere mode, dizajna, umjetnosti i kulture.
Hvala vam jer ste nam u ovoj avanturi svakodnevno pokazivali da još više uživamo u svijetu koji nas okružuje i kreiramo bonjourastičan sadržaj.Na jedan dan uredsku atmosferu zamijenili smo s impresivnim pogledom i cozy ambijentom restorana Javorov Do te uživali u dozi smijeha i hedonističkom poslijepodnevu koje je rezultiralo brojnim uspomenama. Osjećaj mira i tišine, prekrasna, netaknuta priroda i kuhinja koja spaja tradicionalna i moderna jela na sasvim nov način uljepšali su ovaj poseban datum u našem uredništvu. Željele smo organizirati večeru koja će biti i dekorirana na jedinstven način. U potrazi za osobom koja će uspjeti realizirati taj zadatak, imajući na umu i visoku estetiku, znali smo da je Martina Saira Keškić idealan izbor. Ona je rado odgovorila na naš upit i u središtu restorana dekorirala stol koji nas je već pri samom dolasku osvojio kombinacijom boja, mirisom jorgovana koji se širi cijelom prostorijom, ali i Martininom posvećenosti detaljima koja savršeno dočarava i prepoznatljivu Bonjour filozofiju. 

 

 

 

Sa svakim korakom znatiželju budi posvećenost detaljima, ali i dekori koji su ovo druženje učinili posebnim. Bonjourastičnim.
Martina je savršeno utkala ženstvenost, snagu i visoku estetiku Bonjour magazina u pamtljive dekoracije zbog kojih smo imali dojam da smo ušetale u omiljenu bajku. Prepuštanje magiji bilo je neizostavno.
Uslijedila je zdravica i osvježenje uz sok od ruže, voćne koktele i pjenušac, ali i uživanje u slatkim i slanim zalogajima koji su bili mala uvertira u gourmet iskustvo kojem ćemo se rado vraćati.
Kremasta pašteta od tune sa svježe pečenim kiflicama, najukusnija domaća pita koju smo isprobali, ukusna vegeterijanska jela koja vesele nepce, samo su neka od jela koja su probudila gurmane u nama.

 

Marija Perić, Ilda Lihić-Isović, Emina Smaka, Ana Ćavar, Martina Saira, Dijana Ćavar, Ana Rotim i Marko Jovančić
 
Druženje smo završili uz ukusne zalogaje čokoladne torte koju su posebno za ovu priliku kreirali slastičari pekarnice Mrvica, a koja se savršeno uklopila u estetski, ali i u gourmet slijed ovog Bonjour.ba rođendana. Pazeći na svaki detalj, u Mrvica timu dali su savršen, slatki završetak proslavi.

 

 
Ispunjeni pozitivnom energijom i smijehom, s pokojom suzom radosnicom i velikim željama za naredni Bonjour.ba rođendan, snažno koračamo u novih 365 dana Bonjour.ba priča.
Veselimo se ispričati ih zajedno s vama.


Sretan nam rođendan.
To live. To inspire. To learn. That is what we are all about.
Vaš Bonjour.ba

 

***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

 

Povezani članci

Najpopularniji članci