Želite povećati vrijednost stana? Evo u što investirati i kakve izmjene napraviti. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite povećati vrijednost stana? Evo u što investirati i kakve izmjene napraviti.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
19.11.2023.

Tržište nekretnina iz dana u dan sve je konkurentnije pa je investiranje u stan postala mudra i svakako poželjna opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Čak i ako trenutno ne razmišljate o tome da svoj stan stavite na tržište, uz velike promjene u trendovima interijera, ali i u novim tehnologijama koje se pojavljuju gotovo preko noći, pametno bi bilo redovno investirati u stan koji ćete nekada u budućnosti možda poželjeti prodati ili izdavati.

Naravno, prije svega je važno da je interijer vizualno privlačan i moderan, ali je puno važnije da su temeljne stvari u stanu kvalitetne i izrađene po posljednjim ekološkim, funkcionalnim, ali i estetskim trendovima.

Ako želite investirati u svoj dom, danas vam donosimo popis stvari na koje je neophodno usmjeriti pažnju prije nego dajete procijeniti njegovu vrijednost. Ovo su promjene koje će svakako uticati na percepciju potencijalnih kupaca ili budućih stanara i koje će dugoročno povećati vrijednost stana.


Kuhinja

Kuhinja je srce svakog doma i jedna od prostorija koje će oni zainteresirani za kupovinu prvu gledati. Prilikom kupovine stana, potencijalni kupci će često pristati na potpuno prazan stan, ali im je opremljena kuhinja uz kupaonicu od velike važnosti jer su to osnove bez kojih je useljenje nemoguće.

Ukoliko ne možete u potpunosti renovirati stariju kuhinju, razmislite o tome da investirate u kupovinu kvalitetne kuhinjske radne ploče koja će popraviti i funkcionalni i estetski dojam. Uz to, dobra investicija su i mašina za pranje posuđa kao i drugi energetski učinkoviti kuhinjski aparati koji će privući pažnju ekološki osviještenih kupaca.

 Kupaonica

Kako smo već spomenuli, kupaonica je jedna od dvije prostorije koje će kupci najčešće prve procijeniti. Kako bi već na prvi pogled kupaonica predstavljala stan u pozitivnom svijetlu, obratite pažnju na detalje poput ručke za tuš ili slavine. To su sitne izmjene koje će vizualno napraviti velike promjene i učiniti da kupaonica izgleda skupocjenije.

Uz to, ukoliko ta prostorija nema prozor, razmislite o tome da ugradite ventilator za kupaonicu koji će spriječiti zadržavanje vlage koja s vremenom može narušiti izgled zidova i pločica koji su temelj prostorije. Dodajte još par kvalitetnih ormarića koji će dodati na funkcionalnost prostoru i vaša kupaona je spremna za predstavljanje potencijalnim kupcima i stanarima.

 Energetski učinkovita rješenja

LED rasvjeta, pametni termostat i kvalitetno ugrađeni prozori koji će zadržati toplinu u stanu i samim time uštedjeti na grijanju, neka su od učinkovitijih rješenja za podizanje vrijednosti stana.

Ako se radi o stanu ograničene kvadrature, veliki prozori s tankim okvirom će vizualno učiniti stan velikim i prozračnim. Osim toga, ovakvi prozori će u stan propuštati više svjetlosti što opet pomaže optimizirati potrošnju energije, a to je za svakoga veliki bonus prilikom kupovine ili iznajmljivanja stana.

 Svježe obojeni zidovi

Svježe obojeni zidovi u stanu mogu napraviti veliku vizualnu promjenu. Iako se zidovi u jarkim i intenzivnim tonovima možda savršeno uklapaju u vašu estetiku, preporučujemo da prije prodaje zidove obojite u bijelo ili u neke nježne pastelne tonove koji daju glamurozan i profinjen krajnji izgled.

Takvi neutralni tonovi pomoći će kupcima da vizualno dočaraju kako će stan izgledati kada ga oni prilagode svojoj estetici.

 Za kraj, ne zaboravite da se ljepota krije u detaljima pa, nakon što ste sigurni da ste uložili u dobre osnove, dodajte detalje koji će stan učiniti vizualno privlačnijim. Trendy zlatni detalji, dobro osvjetljenje i određena tema koja se provlači kroz stan (minimalizam, maksimalizam, cozy ambijent…) doprinose odluci kupca i više nego što mislite.

* * *
Naslovna fotografija: @at_the_barkers

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno