Želite osvježiti kupatilo? Predlažemo zlatne detalje za dozu chic glamura. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite osvježiti kupatilo? Predlažemo zlatne detalje za dozu chic glamura.

Tekst:

Arijana Bošnjak

DIZAJN SAVJETI
10.11.2023.

Kako objasniti pojam chic glamur? U interijeru, to je idiličan spoj luksuza i raskoši s modernim, ali jednostavnim i bezvremenskim komadima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ukratko, glamur u kojemu i dalje možemo zamisliti da živimo opušteno i da nam donosi onaj ugodni osjećaj topline u interijeru. Želite li takav vibe unijeti i u kupatilo i stvoriti otmjenu, ali cozy oazu za omiljene beauty rituale, predlažemo da ga osvježite zlatnim detaljima.

 Uz ove male preinake neće biti potrebe za velikom renovacijom, a ipak će unijeti veliku promjenu u prostor. Zlatni efekt može unijeti posebnu dozu elegancije i sofisticiranosti u svako okruženje, ali zbog njegovog intenzivnog sjaja i upečatljive nijanse, predlažemo da se prilikom uređenja držite krilatice „manje je više“.

Previše zlatne boje može u potpunosti prevladati prostorom i odmaknuti interijer od epiteta profinjenosti. Radije kombinirajte zlatnu s neutralnim tonovima da biste zadržali harmoničan krajnji izgled, a želite li nešto odvažno, kombinirajte zlato s upečatljivim nijansama poput crne ili smaragdno zelene.

 U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kakve male izmjene možete napraviti u kupatilu.


Slavine i tuš ručke

Standardne metalik srebrne slavine i tuš ručke možete zamijeniti onima u zlatnoj nijansi. Prema stilu interijera birajte minimalistički dizajn ili pak onaj s reljefom i ukrasima, a svome interijeru možete prilagoditi i nijanse od žutog zlata do tonova „starog“, zagasitog zlata. Kako su u pitanju samo detalji, eleganciju ćete zadržati ako igru sa zlatnim efektom prenesete i na ručke ormarića koji se nalaze u kupatilu ili na tuš kabini.

 Zrcala

Za jednako glamurozan dojam u kupatilo možete unijeti i elegantna zrcala sa zlatnim obrubom. Bilo da se radi o geometrijskim zrcalima art deco stila ili da preferirate minimalistički dizajn, ovo je zasigurno detalj koji će uz malu investiciju unijeti drastičnu promjenu.

 Detalji

Ako ne želite velike radove u interijeru, dovoljno će biti i par zlatnih detalja kao što su bočica za sapun, držač za ručnik i posude za ostale potrepštine koje vam trebaju pri ruci u ovoj beauty oazi. Sitnice čine razliku i ovakvi detalji će vizualno učiniti kupatilo ugodnijim, luksuznim prostorom.

 Osvjetljenje

Rasvjetna tijela u zlatnim tonovima spajaju funkcionalnost i stil u harmoničnu priču i donose posebnu dinamiku, dok se svjetlo poigrava sa metalik površinom i stvara zlatni odsjaj. Birajte minimalističke zidne lampe koje će unijeti decentnu dozu glamura. 

 

* * *
Naslovna fotografija: @hsh.collective

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno