Zavirili smo u interijer nove Tekne koncept radnje u Banja Luci i donosimo vam sve detalje - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Zavirili smo u interijer nove Tekne koncept radnje u Banja Luci i donosimo vam sve detalje

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

MODNE VIJESTI
21.2.2023.

Za ljubitelje unikatnih i zanimljivih dekoracija, modnih dodataka i stylish artikala bh. kreativaca vijest da se otvara nova koncept radnja je razlog više da posjete Banja Luku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru sa Tekne timom saznali smo da se radnja nalazi u samom centru Banja Luke, na samo par koraka od glavne šetačke zone tj. Gospodske ulice:

„Radnja je smještena u dijelu centra koji se zove Stari zanatski, koji je nekad bio prepun zanatlija, a mi sada u jednom od tih prostora skupljamo razne  zanatlije, dizajnere i umjetnike.“ - otkrili su nam u razgovoru.

 


 

2020. godine smo uradili prvu intervju sa brendom Tekne, a danas već razgovaramo o Tekne koncept butiku? Veliki je to napredak i korak u poslu. Kako je tekao čitav proces otvaranja i ko je zaslužan za uređenje prostora?Studio Tekne izrađuje prekrasne porculanske proizvode još od 2019. godine. Sve to rade vrijedne i zlatne ruke moje sestre Jane Kuvalje. Ja sam od početka Tekne projekta bila pomoć na više načina, tako da je ova radnja divan nastavak te sestrinske priče.
 

Foto: Tekne koncept

 

Banjoj Luci je nedostajao jedan ovakav prostor, kojih ima po čitavoj državi. U takvim radnjama studio Tekne izlaže svoje proizvode već 3 godine. Tu sam vidjela priliku za dodatnu promociju ne samo Tekne proizvoda, već i drugih brendova koji rade izuzetane proizvode širom Bosne i Hercegovine.

Prostor, koji nije velik, sam dizajnirala sama, uz pomoć Jane.

 

"Prostor smo zamislili kao ušuškano i ugodno mjesto za kupovinu, razgledanje i razgovor."Sve je izvedeno uz pomoć porodice i prijatelja jer je majstore bilo veoma teško naći. Tako da prostor krasi divni stakleni sto sa okvirom od mesinga, koji star preko 50 godina i pripada mojoj tetki tetku, a nalazio se u podrumu zadnjih 15 godina i očitao čekao ovaj trenutak da zasjaji ponovo. Pult mi je napravio kum, a štendere bivši šef (dala sam otkaz da bi otvorila Tekne koncept). Većinu šarafa smo zavrnuli moj otac, koji je pravnik i ja, a svijetla je promijenio moj zet. Tako da je u svaki dio radnje utkano puno ljubavi.Foto: Tekne koncept


 

Moramo priznati kako sve izgleda odlično i u detalje osmišljeno. Otkud inspiracija za cijeli ovaj koncept?Malen prostor je diktirao mnogo toga. Počeli smo od nekoliko detalja koje smo znali da želimo, kao što je stakleni stol, police za Tekne keramiku i plavi zid, i ostalo smo gradili oko toga. Pošto smo odrasle u maloj kući, imamo puno iskustva kako da stavimo što više stvari u što manji prostor, a da to bude izuzetno funkcionalno. Izuzetno mi je bilo bitno da prostor da priliku proizvodima da sjaje i kupcima mjesto gdje žele stalno da se vraćaju.Foto: Tekne koncept

 

Koje detalje bi izdvojili kao najzanimljivije u interijeru Tekne koncept radnje?Stakleni stol je definitivno dragulj koji krasi radnju, ali tu su i zanimljive police za Tekne keramiku, a i asimetrično ogledalo.
 


Foto: Tekne koncept


 

Šta sve možemo očekivati u Tekne prodavnici?

 

Tekne koncept je pun izuzetnih domaćih brendova, koji su zanimljivog dizajna i kvalitetne izrade. Tako da ćete na našim štenderima naći Kaur, Treehana, Lola tees, I am by Aly i Ozrenka fashion odjeću; St.ranac, Kauri Rukom torbe. Police i stol nam krasi naravno Tekne nakit i keramika, Waga wood daske, a tu su Ivy Q, Dstone i Tufna nakit, Magnus svijeće.

 

 

A poseban doživljaj proizvodi miris Shebek sapuna koji je prvi, opojni utisak koji dobijete kad uđete kroz naša vrata.

 

Foto: Tekne koncept

 

Možete li nam otkriti kakve su bile prve reakcije nakon otvaranja?

 

Ja sam veoma zadovoljna sa reakcijom Banjalučana, toliko da već imamo stalne kupce.

 

"Svi su oduševljeni da napokon imaju u gradu nešto neobično, zanimljivo i drugačije."Kao i ostatak svijeta i mi se okrećemo slow fashionu, spremni smo da kupimo manje stvari, ali da su kvalitetnije, a to je nešto što svi ovi brendovi nude. Svi koriste izuzetno kvalitetne materijale za svoje proizvode i to je prva stvar koju kupci primjete i to cijene.

 

Foto: Tekne koncept

 

Neki novi planovi koje možemo očekivati u ovoj godini? 

 

Kao i svi mali biznisi, moramo da vrijedno radimo i rastemo, da ne bi umrli. Imamo neke zanimljive ideje i nadamo se da ćemo da ih ostvarimo, ali za sad je fokus na promociji Tekne koncepta, da bi što više ljudi saznalo za nas i za brendove koji se kod nas nalaze.

 

"Želimo da široj publici približimo da bosanskohercegovački brendovi imaju puno toga da pruže i pokažu, a i da naglasimo koliko je bitno da ih podržimo."

 

Kada za skoro istu cijenu možete da kupite domaći brend, koji je uz to kvalitetniji i zanimljiviji, zašto bi uopšte odabrali nešto što se proizvodi u milijunima primjeraka, na drugom kraju planete?

 

Foto: Tekne koncept

Foto: Tekne koncept

Foto: Tekne koncept


***
Naslovna fotografija: Tekne koncept

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno