Interijer savjeti: Svijetle boje i proziran namještaj su ključni za prostran dom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Interijer savjeti: Svijetle boje i proziran namještaj su ključni za prostran dom

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
16.6.2024.

Kao što svi znamo uređenje malih prostora je najizazovniji interijer zadatak, ali uz pravilan odabir boja i namještaja možete stvoriti dojam većeg i prozračnijeg prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Korištenje svijetlih boja kako za zidove tako i namještaj, kao i prozirnog akrilnog ili staklenog namještaja, može značajno doprinijeti iluziji otvorenosti i prostranosti u vašem domu. Donosimo savjete kako te trikove možete primijeniti u svom domu

 


 

Svijetle boje za zidove 

Svijetle boje poput bijele, svjetlosive, bež ili pastelnih nijansi reflektuju više svjetlosti nego tamnije nijanse, što pomaže da prostor izgleda veći i svjetliji. One stvaraju iluziju otvorenosti i prozračnosti, čineći male prostorije izuzetno ugodnijima za boravak.


Klasična bijela boja za zidove uvijek je siguran izbor pa i ne iznenađuje što je i najzastupljenija u domovima. Bijela boja reflektuje najviše svjetlosti i stvara osjećaj čistoće, a ujedno i prostranosti.

 S druge strane, blaga roza, svijetloplava, svjetlozelena ili lavanda mogu dodati suptilnu boju bez da opterete prostor. Ove boje su dovoljno nježne da zadrže taj osjećaj svjetline i prostranosti kojima težimo. 

 Prozirni akrilni i stakleni namještaj

Prozirni namještaj izrađen od akrila ili stakla fantastično je rješenje za male prostore jer dodaje funkcionalnost bez vizualnog pretrpavanja prostora. Stakleni komadi namještaja omogućuju prolazak svjetlosti i pomalo daju osjećaj nevidljivosti, čineći prostor većim nego što jest.

 Akrilne stolice, stakleni stolovi pa čak i akrilni noćni ormarići u spavaćoj sobi su idealno rješenje za izazov kreiranja prozračnijeg prostora
Svijetle boje i prozirni namještaj mogu transformirati svaki mali prostor u prostrano i ugodno okruženje.

 

* * * 
Naslovna fotografija: @casafilipe 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno