4 savjeta za uređenje interijera: Otkrivamo tajne življenja u malom prostoru - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

4 savjeta za uređenje interijera: Otkrivamo tajne življenja u malom prostoru

Tekst:

Emina Smaka

DIZAJN SAVJETI
8.3.2024.

U malim prostorima, svaki centimetar je od krucijalne važnosti, što znači da uređenje istih zahtjeva više istraživanja i savjetovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sasvim je jasno da, kada imamo mali prostor, moramo uložiti dodatan trud i vrijeme kako bismo izvukli najbolje iz naših prostorija. Želimo stvoriti prostor u kojem se osjećamo opušteno, ali istovremeno i funkcionalno te da bude privlačan oku. Ako niste spremni angažirati stilistu interijera ili arhitektu, ne brinite - imamo 4 jednostavna savjeta koji će vam pomoći da transformišete vaš prostor bez previše muke.


Prohodan pod 

Očistite pod od nepotrebnih predmeta kako biste stvorili dojam prostranosti. Umjesto punjenja prostora s velikim komadima namještaja, koristite police kako biste vertikalni prostor iskoristili maksimalno. Dekorišite police s biljkama, knjigama ili dekorativnim predmetima kako biste dodali vaš lični pečat, a istovremeno ostavili prostor za kretanje.

 Namještaj koji će uštediti prostor 

Odaberite namještaj koji je multifunkcionalan i koji se može sklopiti ili pospremiti kada nije u upotrebi. Sofe na razvlačenje ili stolovi koji se sklapaju mogu vam značajno osloboditi prostor kada ga najviše trebate.

 

Foto: @moodauthorsOgladala su uvijek dobra opcija

Postavljanje ogledala na strategična mjesta u prostoriji može stvoriti iluziju većeg i prozračnijeg prostora. Ogledala reflektiraju svjetlost i stvaraju dubinu, što će vaš mali prostor učiniti vizualno prostranijim i svjetlijim.

 Prostor treba da diše 

Izbjegavajte pretrpavanje prostora predmetima. Ostavite dovoljno slobodnog prostora kako bi prostorija imala prozračan i prostran osjećaj. Minimalistički pristup uređenju može biti ključan za stvaranje ugodnog okruženja u malim prostorima


Foto: @scandinavian.interior

* * * 
Naslovna fotografija: @ark_stockholm

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno