Zavirite na Bonjour praznično druženje u sasvim posebnom mjestu u Sarajevu
Tekst:Emina Smaka
EVENTPraznično vrijeme donosi posebnu priliku za okupljanje, povezivanje i slavljenje zajedničkih uspjeha, a Bonjour.ba tim to je obilježio na jedinstven – Bonjour.način.
Naš ovogodišnji praznični ručak bio je savršena kombinacija personalizacije, elegantnog uređenja i gourmet iskustva koje ćemo dugo pamtiti.
Složit ćete se da je Bonjour.ba već prepoznat kao lider u kreiranju boutique događaja i iskustava koja odišu personalizacijom i pažnjom prema detaljima. Naša organizacija nezaboravnih trenutaka, poput ekskluzivnih okupljanja i tematskih druženja, postavlja standarde u industriji, kombinujući eleganciju, kreativnost i najčešće - lokalnu priču.
Samo u ovoj godini kreirali smo preko 10 iskustvenih događaja
- Krenuli smo s jednim posebnim Galentine's druženjem za Bonjour tim. Pa moramo početi sa self careom, ne?
- U 4. mjesecu smo skupa s dm drogerie markt kreirali sasvim drugačije druženje u prirodi gdje su naše gošće otkrile koji element prirode najbolje odražava njihovu ljepotu.
- Zatiiim, event godine, bez skromnosti ovaj put – Bonjour.ba x Via Media Gala Night u Vijećnici. Ništa nećemo dodatno govoriti samo pogledajte sve detalje.
- Potreba da bh. mamama pružimo iskustven događaj se stvorila u 5. mjesecu. Tu smo se s mamama i dječicom družili na čak dvije lokacije!
- 6. mjesec i party? Savršen timing. Na Four Seasons terasi, s Iqos brendom, smo plesali s pogledom na savršeno Sarajevo.
- Kako smo proveli dan prije eventa? Na jednom, ponovo posve drugačijem druženju, gdje smo kreirali privatno kino za naše gošće i predstavili Feel Good majicu.
Bonjour.ba tim
- U 9. mjesecu smo u Banjaluci kreirali druženje povodom otvorenja dugoočekivanog dućana za makeup – Kiko Milano.
- U 11. mjesecu smo se opuštali u prirodi uz Perutninu Ptuj i časove joge... A sami kraj mjeseca smo posvetili edukaciji polaznica 3. dm akademije.
- 12. mjesec smo ostavili za zabavna druženja s bh. influensericama i našim čitateljicama. Kreirali smo 2 radionice kojima ste mogli prisustvovati i vi. Uz Bajaderu smo naučili kako pakovati poklone, a uz Pepco kako kreirati najbolju toplu čokoladu.
Iiii sada smo tu, na našem prazničnom ručku.
Premium doživljaj na jedinstvenoj lokaciji
Raskošna blagdanska atmosfera bila je upotpunjena i izborom lokacije. Naš ručak održan je u Amber Dining Experience, restoranu koji nudi savršenu kulisu za ovakve posebne prigode. Uz pažljivo osmišljen meni i vrhunsku uslugu, svaki trenutak bio je pravo uživanje.
S obzirom na to da smo među prvim prenijeli vijest o njegovom otvorenju, naša posjeta njemu je bila siguran izbor za ovo druženje.
Da mali detalji čine potpunu razliku dokazuje i držač za torbe koji stoji pored stolice, naravno da smo se oduševili ovim praktičnim dodatkom!
Amber Dinning Experience
Ovakvom interijeru nije trebalo mnogo, no, naravno da smo dodali i Bonjour.magične prašine.
Dekoracija: Elegancija u svakom detalju
Naša vizija za uređenje bila je stvoriti dekoraciju koja odiše prazničnom čarolijom i luksuzom.
Dominirali su srebreni svijećnjaci koji su prostoru dali poseban sjaj, dok je svaka salveta bila ukrašena cvijetom i trakom, unoseći dozu profinjenosti. Ispod svake salvete nalazio se personalizovani meni, koji je svakoj od nas davao uvid u delicije koje su je čekale.
Poseban dodatak bile su brendirane poklon Bonjour.kutijice, koje su krile slatke zalogaje BASHKA Chocolatier, savršeni detalj koji je dodatno naglasio personalizovani doživljaj i pažnju prema gostima.
Gourmet meni: Spoj domaće tradicije i vrhunske gastronomije
Blagdanski meni bio je osmišljen kako bi zadovoljio različite ukuse i preferencije, uz naglasak na kvalitetu i lokalne sastojke.
Ručak je započeo pićem dobrodošlice u obliku pjenušca Domano, koji svojim profinjenim okusom savršeno uvodi u praznično iskustvo. Pjenušac Domano je ujedno i prvi pjenušac u BiH, vino izvrsne čistoće i svježine što ga čini laganim i ugodnim u čaši. Njegov okus? - Raskošan i snažan!
Uz pjenušac, gosti su mogli uživati u signature koktelima kreiranim samo za ovu priliku.
Pjenušac Domano
Predjelo je uključivalo selekciju sireva Mljekare Livno, brenda poznatog po vrhunskoj kvaliteti i dugoj tradiciji. Livanjski sirevi su zapravo jedna posebna, premium priča o siru započeta još krajem 19. stoljeća.
Uz to, poslužen je delikatno narezan carpaccio od cvekle, obogaćen blagim slatkoćama meda, luksuznim notama tartufa i kremastim domaćim masnim sirom, pravo je umjetničko djelo na tanjiru. Nakon toga i kremasta pašteta od pileće jetre, pažljivo omotana tankim kriškama aromatičnog carpaccia od bifteka, koja pruža raskošan spoj tekstura i okusa. Zatim i tartar biftek, poslužen uz domaći puter i majonezu s daškom pikantnosti jalapeño paprike, oplemenjen aromama maslinovog ulja, koji nudi sofisticiran užitak svakom zalogaju.
Selekcija sireva Mljekare Livno
Pašteta od pileće jetre, omotana carpacciom od bifteka
Carpaccio od cvekle s medom, tartufima i domaćim masnim sirom
Tartar biftek s domaćim puterom i majonezom od jalapeño paprike i maslinovog ulja
Glavna jela bila su prava poslastica za ljubitelje gurmanskih specijaliteta. Signature rižoto od cvekle prožet bogatim okusima, zaokružen je laganim i prozračnim šlaganim kajmakom koji mu daje poseban pečat, bio je savršen izbor za one koji preferiraju intenzivne okuse, dok su mekani i savršeno pripremljeni domaći pljukanci, spojeni s nježno kremastim okusima bundeve, pravi su primjer topline domaće kuhinje u sofisticiranom izdanju.
Rižoto od cvekle sa šlaganim kajmakom
Domaći pljukanci s bundevom
Za kraj, deserti su zaokružili priču s posebnim dodirom slatkoće. Imali smo priliku probati Reform tortu pripremljenu s korama koje su sušene, a ne pečene, što joj je dalo nevjerovatnu teksturu i dubinu okusa. Prava poslastica za istinske sladokusce.
Reform torta
Uz to, prvi smo imali priliku uživali u inovativnom i delikatnom desertu od kruške, koji nas je potpuno oduševio svojom svježinom i kreativnošću. Kako smo saznali, ovaj desert će uskoro postati dio svakodnevne ponude Amber restorana, na radost svih ljubitelja nečeg posebnog.
Veganski desert 'Amber kruška'
* * *
Ovaj praznični ručak još jednom je potvrdio našu predanost detaljima, ljubav prema stvaranju jedinstvenih iskustava i usmjerenost na kvalitetu.
Uz personalizovano uređenje, premium gourmet doživljaj i pažnju prema svakom gostu, pokazali smo da je Bonjour.ba lider ne samo u lifestyle pričama, nego i u kreiranju internih događaja koji inspirišu i povezuju.
Joyeux Noël et bonne année!!
* * *
Fotografije: Sanela Zukić za Bonjour.ba