7 stvari koje ne biste trebali raditi nakon raskida - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

7 stvari koje ne biste trebali raditi nakon raskida

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

LJUBAV & BRAK
9.4.2023.

Nijedan raskid sa partnerom nije lagan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olakšanje, zbunjenost, slomljeno srce, tuga... sve su to sasvim normalne reakcije na kraj veze. Čak i ako se stvari završe na zdrav i produktivan način, vjerovatno ćete i dalje razmišljati o bivšem partneru i danima koje ste provodili skupa.

 

Foto: freepik.com

 

Evo nekoliko savjeta koje biste trebali pratiti u prvih mjesec dana nakon raskida kako biste uspješno prešli preko raskida.

 

Recite ne playlisti sa baladama i tužnim pjesmama
 

Ne, Celine Dion i All by Myself nije pjesma koju želite slušati nakon raskida. Tužna ili romantična muzika samo će pogoršati stvari. Pokušajte da ne slušate te muzičke žanrove. Razmislite o tome da napravite listu svojih omiljenih pjesama.

 

 


Također možete slušati podcaste, audio knjige ili našu Bonjour Spotify proljetnu listu ispunjenu plesnim ritmovima i pjesmama uz koje je izazov ne zapjevati.

 

Izbjegavajte negativno pričati o bivšem partneru
 

Ako vi i vaš bivši imate istu grupu prijatelja, negativne priče će na kraju doći do njega zato ako želite da posložite svoje misli i pređete preko svega što se dogodilo, razgovarajte sa prijateljicom od povjerenja. Ona će vas saslušati, dati utješne riječi i pomoći vam da nastavite dalje.

 

Foto: unsplash.com

 

Ne gledajte vaše zajedničke fotografije
 

Definitivno nemojte pregledavati stare slike nakon što raskinete. Ovo je siguran način da probudite osjećanja i da poželite svog bivšeg nazad. Ako vam je cilj da se potpuno odvojite od te osobe onda uklonite sve podsjetnike na njih kako biste mogli slobodno krenuti dalje.

 

Foto: unsplash.com


 

Kreirajte nove uspomene! Snimanje novih fotografija kako biste zamijenili stare jedan je od načina da se ublaži bol zbog raskida.

 

Ne gledajte poruke
 

Korak koji se nadovezuje na savjet iznad je da ne pregledate stare poruke i dopisivanja.

 

Foto: unsplash.comDugoročno gledano, bit ćete mnogo sretniji ako ne dozvolite da vas te poruke iskušavaju.

 

Ne biste trebali izbjegavati druženja i prijatelje
 

Sasvim je oki uzeti jedan period za sebe, ali pokušajte ne izbjegavajte prijatelje nakon raskida jer pravi prijatelji će htjeti biti uz vas da vas utješe. Isplanirajte dan za zajedničku kupovinu, idite u kino, provedite spa dan ili pozovite prijatelje u svoju kuću. Ako izbjegavate ljude osjećat ćete se usamljenije i mnogo teže ćete preboljeti bivšeg.

 


 

Pokušajte minimizirati vrijeme provedeno na društvenim mrežama
 

Pokušajte sa svojim prijateljima uraditi detoksikaciju na društvenim mrežama. Na vama je da li ćete nastaviti da pratite svog bivšeg na društvenim mrežama, ali samo budite upozoreni jer je bolno vidjeti ih kako rade stvari bez vas, a rastužit će vas kada vidite njihovog novog partnera/-icu.

 

Foto: unsplash.com

 

Ne žurite u drugu vezu
 

Nakon što raskinete, nemojte odmah ulaziti u drugu vezu. Dajte sebi vremena da se emocionalno i fizički ozdravite. Odvojite malo vremena za sebe, uživajte u prijateljima i potražite lekcije koje ćete naučiti iz svog raskida.

 

Foto: unsplash.com***
Naslovna fotografija: unsplash.com

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno