Želite ublažiti pjegice i tamne fleke na licu? Evo koji proizvodi pomažu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Želite ublažiti pjegice i tamne fleke na licu? Evo koji proizvodi pomažu.

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
8.11.2023.

Iako su pjegice jedan unikatan i neodoljiv dodatak vašoj prirodnoj ljepoti, često se uslijed izlaganja suncu pojačaju i postanu tamnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjerujemo da ih ponekada ipak poželite barem malo ublažiti da biste dobili ujednačen ten, stoga, danas donosimo mali pregled proizvoda koji će pomoći posvijetliti pjege i tamne fleke, a istovremeno donijeti i druge benefite za vašu kožu.

Prije svega važno je da izaberete one proizvode koji najbolje odgovaraju vašem licu, a ne zaboravite ni to da je prevencija najvažnija te prije izlaganja jakom suncu nanesite kremu s visokim zaštitnim faktorom, kao što je SPF 50+. Ako unatoč kremi sa zaštitnim faktorom pjegice postanu jako vidljive, donosimo 3 proizvoda za posvjetljivanje tena, od kojih neke možete dodati u svoju svakodnevnu beauty rutinu.


Vitamin C

Ovaj serum pomaže posvijetliti kožu i umanjiti vidljive tamne mrlje na licu. Potražite serume s visokim udjelom vitamina C koji, zahvaljujući visokom postotku antioksidansa, pružaju odlično rješenje za borbu protiv hiperpigmentacije. Osim toga, vitamin C potiče i proizvodnju kolagena što će popraviti teksturu kože.

 Retinol

Retinol je oblik vitamina A, koji se proslavio svojim mogućnostima regeneracije kožnih stanica i poboljšanja teksture kože. To je proizvod koji pomaže ukloniti starije i pigmentirane stanice te potiče stvaranje novih, što uz pravilno i dugoročno korištenje donosi ujednačen ten i zdravi sjaj kože.

 Kemijski pilinzi

AHA i BHA kiseline su oblici kemijskih pilinga koje možete nabaviti u drogerijama. To su kiseline poput glikolične i salicilne koje također pomažu ukloniti odumrle stanice kože i potiču stvaranje novih i zdravijih. S ovim oblikom pilinga trebate biti oprezni da ne biste oštetili površinu kože te je preporučljivo piling raditi navečer, kada se ne izlažete jakom suncu. Nakon pilinga u svakom slučaju nanesite SPF zaštitu prije nego idete van na dnevno svjetlo.

 

* * *
Naslovna fotografija: @swalina

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno