Koje skincare kombinacije donose hidratiziranu i zategnutu kožu? Otkrijte u tekstu. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Koje skincare kombinacije donose hidratiziranu i zategnutu kožu? Otkrijte u tekstu.

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
29.10.2023.

Toliko je novosti u beauty svijetu i u svakom trenutku na radar dolaze novi, trendy sastojci koji obećavaju mnoštvo benefita nakon korištenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Vjerujemo da i sami često ostanete pomalo zbunjeni velikom ponudom i kemijskim sastavima koje kao naziv nose mnogi beauty proizvodi. Do sada smo vam već pisali male beauty edukacije poput onih o retinolu ili niacinamidu, kroz koje smo odlučili pojasniti učinke koje ovi sastojci donose.

 Međutim, kada se određeni skincare sastojci poput seruma koriste u specifičnim kombinacijama, donose posebne benefite koje možete prilagoditi svojoj koži. Mi vam danas donosimo tri kombinacije od kojih neke daju koži posebnu hidrataciju, dok se druge fokusiraju na posvjetljivanje kože sklone hiperpigmentaciji. Pogledajte naš mali vodič za više detalja.


Za hidratiziranu kožu i posvjetljivanje

Kombinacija hijaluronske kiseline i niacinamida je savršena, s obzirom na to da su oba bazirana na vodi. Hijaluron serum uvijek koristite prvi, a zatim niacinamid, što će kožu učiniti nahranjenom i hidratiziranom. Osim toga, zahvaljujući niacinamidu koji posvjetljuje kožu, ova kombinacija je moćna u borbi protiv hiperpigmentacije.
Anti – aging efekt i zategnuta koža

Retinol je poznat po tome što ima anti – aging svojstva te efektno zaglađuje sitne linije i bore. Koža koja se privikava na retinol, sklona je tome da se isušuje i da postane osjetljivija. Tu u pomoć stižu ceramidi koji su prirodni lipidi pa će pomoći u održavanju hidratacije i zaštiti kožne barijere. S obzirom na benefite koje oba sastojka donose, možemo se složiti da je ovo idealna kombinacija koja će donijeti zategnutu i glatku kožu lica, koja je pri tome zaštićena od preosjetljivosti. Idealan rezultat!
Umanjeni ožiljci od akni i hiperpigmentacija

Vitamin C i niacinamid su još jedna snažna kombinacija. Vitamin C je poznat po tome da ima antioksidativna svojstva te smanjuje pojavu tamnih mrlja na licu. Uz to, donosi mladenačku kožu tako što potiče proizvodnju kolagena. Niacinamid, kako smo već rekli, ojačava kožnu barijeru, ali i pomaže masnoj koži sklonoj aknama. Sve to ih čini idealnim partnerima u borbi protiv akni, donoseći zdravu i sjajnu kožu, s poboljšanom teksturom.
Unesite neku od ovih kombinacija u svoju skincare rutinu i obratite pažnju na to kako vaša koža reagira (ako primijetite loše reakcije, svakako prekinite s uporabom). Ako prilikom korištenja vidite pozitivne promjene, ne zaboravite, konzistencija je ključ uspjeha i sa svakim korištenjem dobit ćete bolje benefite.

* * *
Naslovna fotografija: @rosiehw

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno