Retinol je moćan saveznik u zaglađivanju kože, a ove smo pronašli u drogerijama u BiH - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazi...

Retinol je moćan saveznik u zaglađivanju kože, a ove smo pronašli u drogerijama u BiH

Tekst:

Arijana Bošnjak

BEAUTY SAVJETI
18.8.2023.

U beauty svijetu, velikom brzinom se izmjenjuju trendi sastojci koji obećavaju mnogo benefita za našu kožu. Jedan od njih je i retinol za koji često čitamo da zateže kožu i daje nježni sjaj i ujednačen ten.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


To je prirodni oblik vitamina A, a možemo ga pronaći u obliku seruma ili kao dodatak kremama i maskama. Retinol je sastojak koji igra veliku ulogu u izgradnji strukture kože jer potiče proizvodnju kolagena, a on je u konačnici zaslužan za zategnutu i glatku kožu.

Pripisuje mu se i moć smanjivanja bora i pora, a s obzirom na to da radi blagi piling i uklanja površinski sloj kože, preporučujemo da ga za početak koristite svaku drugu večer dok ne vidite hoće li vaša koža reagirati iritacijom ili crvenilom.
Preporuka je da ga koristite samo navečer, a ujutro, kako već i ptice na grani znaju, obavezno je nanošenje SPF kreme sa zaštitnim faktorom. Za vrijeme trudnoće izbjegnite korištenje retinola i zamijenite ga za prirodne sastojke poput Bakuchiola, koji je blaža alternativa za retinol.

Pogledajte kakve kreme i serume s tim sastojkom možete pronaći u BiH drogerijama.  


DM BiH 10,95 KM

DM BiH 34,95 KM

CM BiH 36,45 KM

CM BiH 165,95 KM

CM BiH 147,70 KM

* * *
Naslovna fotografija: @haileybieber

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno