Tražite SPF koji neće začepiti pore? Evo na što trebate obratiti pažnju. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Tražite SPF koji neće začepiti pore? Evo na što trebate obratiti pažnju.

Tekst:

Ana Rotim

BEAUTY SAVJETI
19.6.2023.

Nije mit da korištenje određenih SPF proizvoda može pogoršati stanje kože, posebice ako je riječ o osjetljivoj koži sklonoj prištićima. Bez obzira na tu činjenicu, SPF ne biste trebali preskakati u svojoj rutini, samo je potrebno pronaći proizvode koji odgovaraju vašoj koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Da biste znali kako će proizvod djelovati na vašoj koži, vrlo bitno je proučiti sastojke koji se nalaze na poleđini proizvoda. Naime, najčešće taj korak preskočimo pa nam je potrebna hitna pomoć ako se dogodi da investirate u krivi proizvod. No, bez brige. U svijetu kozmetike postoje brojna rješenja posebice za problematičnu kožu koja je sklona iritacijama.

 Na što paziti tijekom kupovine SPF proizvoda

Dermatolozi ističu da određeni sastojci koji se nalaze u proizvodima za zaštitu od sunca mogu začepiti pore i izazvati iritacije. Naime, snažna i gusta ulja poput kokosovog, sojinog ili kakao maslaca mogu negativno utjecati na kožu lica. Takve proizvode možete zamijeniti s onima koji sadrže ulje jojobe, sjemenke grožđa ili šipka. Riječ je o uljima koja njeguju kožu lica te neće začepiti pore.


Izbjegavajte sastojke koji su preteški

Sastojci poput mineralnih ulja, lanolina, parabena i silikona veoma se često nalaze u kozmetičkim proizvodima pa tako i u onim za zaštitu kože od štetnih UV zraka. 


Fokusirajte se na dermatološki testirane proizvode 

Riječ je o proizvodima koji su podvrgnuti rigoroznim testovima kako bi se osigurala njihova učinkovitost i sigurnost. Stoga, pri kupovini SPF proizvoda, posebice za osobe s osjetljivom kožom, sklonom iritacijama, potrebno je pratiti deklaraciju i o kakvom je proizvodu riječ. Investiranje u neadekvatne proizvode katkad može prouzrokovati kontra efekt i stvoriti više štete nego koristi.

 

* * *
Naslovna fotografija: @emilietommerberg 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno