Zašto vitamin C volimo tijekom hladnih mjeseci? Donosimo njegove benefite i savjete kako ga uključiti u svoju rutinu. -...

Zašto vitamin C volimo tijekom hladnih mjeseci? Donosimo njegove benefite i savjete kako ga uključiti u svoju rutinu.

Tekst:

Marija Perić

BEAUTY SAVJETI
26.9.2021.

Investiranje i istraživanje o kvalitetnoj beauty rutini postalo je itekako važna tema u posljednjih par godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najvećih saveznika dobre beauty rutine tijekom zimskih mjeseci svakako je i vitamin C koji svojim svojstvima daje mnoštvo benefita za našu kožu tijekom sušne i hladne jeseni i zime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZAŠTO JE VITAMIN C BITAN U NAŠOJ RUTINI TIJEKOM HLADNIJIH MJESECI?

Ovaj moćni antioksidans i sastojak koji je od vitalne važnosti za stvaranje kolagena, obnavlja stanice kože. Pored toga, potiče izgradnju imuniteta s obzirom da pomaže u poticanju stvaranja bijelih krvnih stanica koje su odgovorne za borbu protiv infekcija.

Foto: Pexels

Tijekom hladnijih mjeseci naša koža postaje suha i manje otporna na vanjske uvjete, a uz to našem tijelu nedostaju brojni minerali i vitamini koje trebamo nadoknaditi na razne načine.

Foto: Pexels

Upravo zato vitamin C kao itekako bitan sastojak naše beauty rutine, ali i prehrane postaje esencijalan za borbu protiv jesenskih i zimskih uvjeta.

KAKO DODATI VITAMIN C U SVOJU RUTINU?

Prirodno je vitamin C sastojak brojnih namirnica koje možete dodati u svoju prehranu. Neke od tih namirnica su: zelje, agrumi, rajčice, paprike, kivi, crni ribiz…

Foto: Unsplash

A ako od nemilosrdnih vanjskih uvjeta tijekom jeseni i zime želite zaštititi svoju kožu lica, dodavanjem proizvoda ili seruma sa vitaminom C u svoju rutinu možete obnoviti oštećene stanice kože. Uz taj benefit, vitamin C može vašoj koži lica pružiti i zdravu regeneraciju.

Foto: Pexels

Ako se vaša beauty rutina sastoji od tri koraka: čišćenja, tretmana i hidratacije, vitamic C bi se trebao naći na drugom mjestu, prije hidratacije kože. Brojni dermatolozi preporučuju korištenje vitamina C navečer, prije spavanja, kako bi, tijekom prirodne reparacije kože koja se događa dok spavate, vitamin C mogao dati svoj doprinos.

Foto: Pexels

***

Naslovna fotografija: Pexels
Tekst: Marija Perić

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno