5 knjiga koje bi trebala pročitati svaka žena? Ova zaljubljenica u knjige ima odgovor. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magaz...

5 knjiga koje bi trebala pročitati svaka žena? Ova zaljubljenica u knjige ima odgovor.

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR.VOLI
19.5.2023.

"Možda ne možeš kontrolirati sve što se oko tebe događa, ali možeš odlučiti kako će ti događaji utjecati na tebe."- napisala je Maya Angelou, američka pjesnikinja, književnica i aktivistkinja zbog koje smo ponosne na činjenicu da smo žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz dužno poštovanje spisateljici koja nam je vječna inspiracija, za ovaj članak, na njen citat dodali bismo i mali nastavak: odlučiti šta ćeš sljedeće čitati i kako će to djelovati na tebe.

 Mi u Bonjour.ba timu vjerujemo da riječi doista imaju moć da mijenjaju svijet, doslovno u svakoj sekundi i upravo zbog toga rado istražujemo novitete, preturamo po starim klasicima, Instagram profile i knjigofile koji nam daju inspiraciju da bolje upoznamo neke pisce, zanimljiva iskustva, ali i koji će potaknuti nas da posmatramo svijet iz neke drugačije vizure.

 

 

U potrazi za jednim od takvih profila pronašli smo Petru i njen Instagram profil @ljepotačitanja. Našu pažnju privukla je sa preporukama self-help knjiga koje donose iskustva drugih žena, fokusiraju se na teme koje su često specifične za žene, ali koje, kako ona kaže, pružaju konkretne savjete i strategije.

Stoga, obuci svoju FEELGOODmajicu za extra dozu ponosa što si žena i pogledaj u nastavku šta je to Petra izdvojila za Bonjour.ba čitateljice.
 

***Knjige imaju nevjerojatnu moć da nas inspiriraju, educiraju i promijene način na koji gledamo svijet. Kroz pisane riječi, često pronalazimo junakinje koje nas nadahnjuju, potiču na razmišljanje i suočavaju s različitim aspektima života. U ovom članku, istaknut ću pet knjiga koje smatram da bi svaka žena trebala pročitati. Svaka od ovih knjiga donosi jedinstvenu perspektivu, duboke teme i snažne ženske likove koji će zauvijek ostati urezani u naša srca.
 

Žene koje previše vole by Robin Norwood


Ova knjiga je klasično djelo koje istražuje temu ovisnosti o ljubavi i kako ona može utjecati na odnose. Robin Norwood, autorica i terapeutkinja, razmatra različite obrasce ponašanja koje žene često ponavljaju u potrazi za ljubavlju. Kroz priče i primjere iz stvarnog života, Norwood nam pomaže prepoznati vlastitu vrijednost, izgraditi zdrave granice i osloboditi se nezdravih veza.

  

Ponos i predrasude by Jane Austen


"Ponos i predrasude" je jedan od najomiljenijih klasika svih vremena. Ova knjiga prati priču o Elizabeth Bennet, neovisnoj i inteligentnoj mladoj ženi koja se suočava s društvenim konvencijama 19. stoljeća. Jane Austen majstorski razotkriva predrasude koje žene moraju prevladati kako bi pronašle pravu ljubav i ostvarile vlastitu sreću. Ova knjiga nas podsjeća na snagu i hrabrost da slijedimo vlastite želje, unatoč očekivanjima okoline.

 

Foto: @ljepotačitanja

 

Ženski kod by Alisa Vitti

 

Knjiga "Ženski kod" autorice Alise Vitti, poznate stručnjakinje za hormonsko zdravlje i menstrualni ciklus, nudi jedinstven uvid u žensko tijelo, um i emocionalno blagostanje. Kroz knjigu ćete naučiti kako bolje razumjeti svoj ciklus i uskladiti svoj život s prirodnim ritmovima tijela. Shvatit ćete da su hormonalne promjene prirodni dio ženskog iskustva i da ih možete koristiti kao prednost. Knjiga će vam pomoći da prepoznate simptome PMS-a i pružiti vam alate za poboljšanje svog zdravlja, disbalansa hormona, neplodnosti i problema s težinom.

 


 

Lijepa by Katie Piper

"Lijepa" je istinita priča Katie Piper koja je preživjela stravičan napad kiselinom. Knjiga prati njen put od traume do preobrazbe. Važno je da svaka žena pročita ovu knjigu jer nas inspirira svojom hrabrošću i otpornošću. Također nas uči prihvaćanju vlastite ljepote i samoprihvaćanju. Knjiga ističe važnost podrške zajednice i potiče nas da podržavamo i osnažujemo druge žene. "Lijepa" nas podsjeća da smo svi sposobni za preobrazbu i da unutarnja snaga može prevladati izazove.

 


 

Male žene by Louisa May Alcott
 

"Male žene" je klasik koji prati priču četiriju sestara March - Meg, Jo, Beth i Amy - koje odrastaju tijekom Američkog građanskog rata. Svaka od sestara ima jedinstvenu osobnost i suočava se s izazovima odrastanja, snova, ljubavi i samostalnosti. Kroz njihove priče, Louisa May Alcottističe važnost obitelji, sestrinstva, neovisnosti i umjetničkog izraza. "Male žene" nas uče vrijednostima poput hrabrosti, prijateljstva i ostvarenja vlastitih ambicija.

 
Sve ove knjige su važne jer nas nadahnjuju da preispitamo društvene norme, suočimo se s izazovima i razvijemo vlastiti identitet. Kroz različite priče i perspektive, ove knjige nas uče o ljubavi, slobodi, ravnopravnosti, ohrabruju nas da vjerujemo u sebe i slijedimo svoje snove. One su izvor inspiracije i podsjetnik na snagu ženskog duha. Stoga, preporučam svakoj ženi da se upusti u čitanje ovih knjiga i da otkrije njihovu duboku mudrost i ljepotu.***
Naslovna fotografija: @lilylovesfashion

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno