Arnela nam je preporučila 5 knjiga koje ćete pročitati u jednom dahu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Arnela nam je preporučila 5 knjiga koje ćete pročitati u jednom dahu

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR.VOLI
27.2.2023.

Kada smo saznali da je dvadesetosmogodišnja Arnela bachelor engleskog jezika i književnosti znali smo da imamo odličnu priliku dobiti savjete za knjige koje će nas vezati da ih pročitamo u jednom dahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, mislimo na one knjige sa kojima nema zaustavljanja, koje drže pažnju do posljednje stranice i koje sa lakoćom upijamo u svoju nutrinu knjiškog moljca.

„Za mene čitanje nije hobi, već stil života. Nebitno šta da se dešava u mom životu, uvijek se nađe poneka knjiga pored mene.“ -  priznaje nam Arnela.Arnela Crnkić
 

Nekoliko knjiških preporuka koje je za Bonjour.ba čitatelje/-ice odabrala potražite u nastavku.

 

U potrazi za Alaskom, John Green


Ovo je priča o surovoj realnosti na koju niko ne može ostati ravnodušan. U potrazi za Alaskom je ljubavna priča puna metafora i neočekivanih raspleta. Ovo je jedna od onih knjiga koju morate pročitati barem jednom u životu.

 Alhemičar, Paulo Coelho


Ova knjiga će vam otkriti najvažnije aspekte života, šta je to što ovaj život čini vrijednim. Ukoliko ste fan filozofije, Alhemičar će Vam dobro doći. Čitala sam ovu knjigu već četiri puta i uvijek joj se rado vraćam. Coelho je, uistinu, vrhunski autor.

 

 

 

Na posebna te mjesta vodim, Jennifer Niven


Ovu knjiga priča priču o mržnji i ljubavi života, kako pronaći smisao i za šta se to vrijedi boriti u životu. Savršena knjiga sa zanimljivim citatima će Vas osvojiti i natjerati da na trenutak zastanete i zapitate se: "Da li je vrijedno toga?"

 

 

 

Volim New York, Lindsey Kelk


Volim New York je prva knjiga u ovom serijalu i ova priča je tako lagana da se čita u jednom dahu. Volim New York je bijeg iz realnosti u jedno od najljepših mjesta na svijetu, a usput nam donosi priču o ljubavi i prijateljstvu. Knjiga je fantastičan izbor za čitanje dok ste na odmoru i moja preporuka za Vas je da pročitate cijeli serijal.

 After, Ana Tod
 

Neodoljiva ljubavna priča između dva potpuno različita karaktera, dvije suprotnosti koje se privlače. Ova knjiga je ostavila jak utisak na mene i pokazala mi težinu međuljudskih odnosa. Moja apsolutna preporuka za Anu Tod.

 

***
Naslovna fotografija: @chaptersandsparkles

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno