Komedije: Naslovi koji donose smijeh, romantiku i akciju na male ekrane - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Komedije: Naslovi koji donose smijeh, romantiku i akciju na male ekrane

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
25.1.2024.

Komedije u svim oblicima donose smijeh koji ima posebno terapeutski učinak na nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Od srčanih ljubavnih komedija, preko smiješnih obiteljskih avantura, do satire i crnog humora. Mnoštvo je potkategorija ovog žanra. Zahvaljujući tome, svatko može pronaći idealan film koji ga nasmijava, opušta i donosi osjećaj nade i radosti.
Vrste komedije

Iako trileri i filmovi snimljeni po istinitom događaju imaju posebnu težinu, komedije će vas razveseliti i nasmijati do suza. Komedije 90ih, romantične, feel good i obiteljske komedije na Netflixu i sličnim platformama, donijet će u dom smijeh i opuštanje uz humoristične i nadahnjujuće scene.

Romantične komedije će unijeti humor u svakodnevne ljubavne priče. One će vas nasmijati, nadahnuti, ali i donijeti onaj osjećaj topline i poistovjećivanja s glavnim akterima. Uz njihovu pomoć, moći ćete i na svoje „nesuglasice“ u vezi gledati s dozom humora.

Obiteljske komedije nerijetko će uz dobar humor donijeti i poneku životnu lekciju. Stvorene su i za odrasle i za mališane, koji će uživati u nespretnim akcijskim scenama, dok će vas nasmijavati satiričan humor i parodija.

Feel good komedije na male ekrane obično donose ozbiljne životne situacije, ali nam pokazuju kako se s njima nositi kroz smijeh i pozitivan mindset.

 Komedije istražuju prijateljstva, složenu dinamiku međuljudskih odnosa, scene tipične za radno mjesto i magični svijet mašte. Sve to ih čini svestranim žanrom s kojim se može povezati raznolika publika. Uz to, komedije će dobro doći za različita raspoloženja i prilike.

Možda ste u sretnoj vezi, možda ste single, gledate film sami, s obitelji ili s prijateljima. U kojem god scenariju se našli, komedije će vas oraspoložiti i lako skrenuti misli sa svakodnevnih obaveza od kojih ponekada trebate mali predah, kao savršen kontrast trilerima koji dodaju na napetosti. 

 Mi smo pronašli nekoliko odličnih naslova koje imaju Netflix, Prime video i HBO Max, od kultnih romantičnih komedija koje svi rado gledamo iznova, do „ozbiljnih“ komedija koje nas uče životnim lekcijama.

Zavirite na naš popis i pronađite idealan film koji će pratiti kokice, dekica i topli kakao. Tako ćete u trenu ove hladne zimske dane učiniti toplijima.


Romantične komedije


The Proposal

Novi dodatak sekciji komedije na Netflixu je i film The Proposal - romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače Sandra Bullock i Ryan Reynolds. Radnja filma prikazuje Margaret Tate, urednicu iz Kanade koju čeka deportacija. Margaret je uvjerila svog asistenta Andrewa da ju oženi kako bi mogla zadržati svoju poziciju i ostati u Americi.

Prije vjenčanja čeka ih zabavan vikend kod njegove obitelji na Aljasci. Naravno, kroz vikend se pobliže upoznaju i zaista se zaljube. Iako donosi taj klasičnim rom - com zaokret sa sretnim završetkom, ovo je film koji možete gledati iznova i iznova.

Osvojit će vas kemija između glavnih glumaca, toplina prikazane obiteljske idile, ali i scene koje će vas svaki put nasmijati i opustiti.

Crazy, Stupid, Love

Ovo je komedija koja istražuje komičnu stranu složenih ljubavnih odnosa. Steve Carell, Ryan Gosling i Juliane Moore prezentiraju kaotične veze na šarmantan način i s dosta humora.

Nakon što Cal Weaver (Carell) otkrije da ga žena vara i da ona želi razvod, on sreće Jacoba Palmera (Gosling). Jacob postaje njegov guru za veze i transformira ga u samouvjerenog, stylish muškarca. Zajedno istražuju dating scenu, sve dok se Jacob ne zaljubi u njegovu kćer. Tu naravno počinje prava komedija.

Ukratko, film donosi svjež i zabavan pogled na kompleksnost ljubavi i nepredvidljivi svijet veza.

Feel good komedije


The Intouchables

Ovo francuska komedija/drama bazirana je na istinitoj priči. Radnja prati neočekivano prijateljstvo između aristokrate koji je nakon nesreće ostao nepokretan i njegovog skrbnika. Iako je tema nešto ozbiljnija za klasične komedije, dosta scena će vas nasmijati. Osim toga, film donosi predivnu priču o transformacijskoj moći prijateljstva i smijeha.

U glavnoj ulozi našao se Omar Sy koji je široj javnosti postao poznat po odličnoj seriji Lupin. Seriju možete pogledati na Netflixu, a baš kao i film The Intouchables, donosi odličnu glumačku izvedbu uvijek zabavnog i karizmatičnog Omara.

Groundhog Day

Ovo je kultna komedija koju ljubitelji kvalitetnog humora gledaju još od 1993. godine. Film prati voditelja vremenske prognoze, lik kojeg tumači Bill Murray. Phil Connors (Bill Murray) pronađe se u vremenskoj petlji i iznova proživljava isti dan – Groundhog Day u Punxsutawneyu, u Pennsylvaniji.

Phil konstantno proživljava iste događaje, što se pretvara u putovanje samoupoznavanja. Ova komedija poznata je po svojoj inteligentnoj premisi, humoru i karizmi Bill Murraya. Komedija istražuje teme poput osobnog rasta, dobrote i vrijednosti vremena. Sve to donosi još jednu neodoljivu feel good komediju koja će vas nasmijati, ali i nadahnuti.

Komedije stvorene za ekipu


Game Night

Film koji donosi spoj komedije i napetosti. Ova mračna komedija donosi neočekivan preokret kada igra Murder Mystery postane zapravo stvarna. Film donosi odličnu glumačku postavu kao što su Rachel McAdams i Jason Bateman. Komedija Game Night će vas držati na rubu stolice, ali i nasmijati sarkastičnim šalama i neočekivanim zaokretima.

Central Intelligence

Ovo je komedija koja na male ekrane donosi omiljeni duo iz posljednja dva filma Jumanji. Dwayne „The Rock“ Johnson i Kevin Hart kombinacija su koja zasigurno donosi smijeh i zabavu. Komedija prati Calvina (Hart), računovođu koji se ponovno susreće s prijateljem iz srednje škole. Prijatelj Bob Stone (Johnson) je zapravo CIA operativac. Ovaj fantastični duo igrom slučaja završi u misiji spašavanja svijeta.

Tako film spaja humor i akciju i donosi mnoštvo zabave i smijeha za čitavu ekipu.

Obiteljske komedije na Netflixu


Jumanji

Komedije 90ih imaju posebnu čar. Jumanji je popularna obiteljska komedija u kojoj glavni lik tumači Robin Williams. On je u filmu Alan Parrish, čovjek koji je pronašao čarobnu igru koja ga je transportirala u magični svijet. To je svijet prepun avantura i magičnih  stvorenja, u kojemu je Alan proveo čitav život. Igrom slučaja, znatiželjna djeca pronađu igru i vrate ga u naš svijet. Zabavna, vrhunska izvedba Robin Williamsa i neobična radnja komedije donose smijeh, ali i napetost za čitavu obitelj.

Ljubitelji ove komedije voljet će i nastavke iz 2017. i 2019. godine. Tu se opet našao zabavni duo – Kevin Hart i Dwayne „The Rock“ Johnson. Uz njih se u filmu našao još jedan kralj komedije, Jack Black. Ovakva glumačka postava garantira smijeh. S tim da oni tumače likove mladih tinejdžera koji su se našli u istoj igri (Jumanji), nastaje komičan spoj njihovih karakternih osobina, nespojivih s tijelom u kojem su se našli u igri.

Svaki od nastavaka zasigurno će voljeti i mališani i roditelji.

Johnny English

Ove tri komedije dovest će vas do suza, a voljet će ih svi ljubitelji glumca Rowana Atkinsona. Ovo su špijunske komedije koje pričaju o nespretnom agentu imena Johnny English. On je agent koji ima dobre namjere, ali je sklon mnoštvu pogrešnih poteza koji će vas nasmijavati kroz svaku minutu filma.

Serija ovih komedija donosi žanr koji je pomalo nalik na parodiju. Film tako donosi mnoštvo nespretnih akcijskih scena i prenaglašenog kaosa u scenariju, u svrhu komičnog efekta. Ovo je tip komedije koja će vas zasigurno opustiti, nasmijati i učiniti da zaboravite na sve dnevne obaveze koje čekaju iza ugla.

Vjerujemo da će sve ove komedije unijeti radost, smijeh i toplinu u vaš dom. Okružite se omiljenim grickalicama i spremite se na „vježbanje“ trbušnih mišića i smijeh do suza.


* * *
Naslovna fotografija: @marigladkaya

Foto: Pexels

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno