TEKST: Bonjour.ba

DATUM OBJAVE: 21.8.2019.

Dolazak Oscarovca i engleskog glumca Tima Rotha na jubilarno izdanje Sarajevo Film Festivala, razveselilo je festivalsku publiku.

Jučer je Tim Roth u sali kina Meeting Point održao Masterclass predavanje, koje je bilo popunjeno do zadnjeg mjesta, a zatim ga je publika na crvenom tepihu kao i u otvorenom Ljetnom kinu gdje je jučer prikazana retrospektiva njegovih filmova, dočekala s velikim aplauzom.

Upravo mu je u Ljetnom kinu uručeno Počasno Srce Sarajeva. „Ovo je tako cool. Hvala vam, divni ste.“ – komentirao je Tim nakon preuzimanja nagrade. 

Tim Roth

Jučer su gosti crvenog tepiha bili i odlično raspoložena ekipa filma 'Šavovi'. Naime, u okviru programa Open Air u ljetnom kinu prikazan je ovaj film Miroslava Terzića, koji je nastao po scenariju bh.scenaristice Elme Tataragić. Film je već osvojio nagradu žirija Europa Cinema za najbolji film u Panorama sekciji ovogodišnjeg Berlinalea.

Ekipa filma 'Šavovi', foto by sff.ba

Bh. scenaristica i selektorica Takmičarskog programa-igrani film Sarajevo Film Festivala, Elma Tataragić izgledala je elegantno u kombinaciji duge suknje A kroja uz koju je birala jednostavnu crnu bluzu kratkih rukava i dugi lančić sa zlatnim privjeskom.

Elma Tataragić

Večer je prošla i u znaku filma 'Heidi' čija se radnja odvija u predgrađu Bukurešta, koji je imao svjetsku premijeru upravo na Sarajevo Film Festivalu.

Ekipa filma 'Heidi'

Ada Condeescu

Ana-Maria Ivan 

 Catalina Mihai

Bh.glumica Alena Džebo je za crveni tepih 5. večeri Festivala birala dizajn domaćeg brenda – malu crnu haljinu s potpisom dizajnerice Tee Zubović, odnosno Tea Atelier. S obzirom na to da je i kroz prethodna izdanja Alena birala dizajn domaćih brendova, ali i nosila kreacije s potpisom Tea Atelier, ne iznenađuje što je i njen večerašnji odabir upravo u potpisu ovog brenda. Haljinu je upotpunila jednostavnim crnim sandalama, podignutom frizurom te decentnim naušnicama.  

Alena Džebo

Glumica iz Hrvatske, Petra Kurtela također je uživala u bogatom programu 5. večeri Festivala, a za crveni tepih birala je dizajn brenda ELFS. Uz cvjetni kombinezon na jedno rame s volanom u gornjem djelu, stilizirala je metalik modne dodatke – clutch torbicu i sandale. Petri su se na crvenom tepihu pridružili i glumac Emir Fejzić koji je izgledao jako elegantno u kombinaciji crnog sakoa i sivih hlača, a poseban stilski touch je bio zanimljiv pin na sakou. 
Glumica Amanda Prenkaj je birala pink haljinu klasičnog kroja koju je naglasila crnim modnim dodacima. 

Amanda Prenkaj, Emir Fejzić, Petra Kurtela

Bh.glumica Alisa Čajić je kroz sva pojavljivanja na crvenom tepihu vješto promovirala domaći dizajn, a Plusminus kreacija koju je odjenula za jučerašnji crveni tepih priča sjajnu stilsku priču o modi i grafici u jednoj kreaciji. Kombinezonu srcolikog izraza opuštenost je dana kroz široki kroj nogavica i print koji kreira vizualno zanimljivu igru na donjem dijelu. Alisa je kombinezon naglasila odabirom sandala sa uzorkom te trendi modnim dodacima - torbom od prozirnih materijala i niskama ogrlica. 

Alisa Čajić

Manekenka Hilda Halilović je za crveni tepih odabrala dizajn domaće dizajnerice s kojom već surađuje kroz nekoliko kolekcija. Naime, Hilda je zaštitno lice Belma Tvico kolekcija te je i na crvenom tepihu odlično dočarala ženstvenost i mladenački duh Belminog dizajna. Izgledala je profinjeno u dugoj crnoj toaleti na jedno rame koju u gornjem dijelu krasi oversized mašna kreirana od tila koja ujedno stvara i elegantnu siluetu. Donji dio suknje krasi i uzorak inspiriran pejzažima, a kako bi haljina uistinu bila u fokusu, Hilda je kosu stilizirala u visoku pundžu. Zasigurno, jedna od ljepših kreacija u potpisu Belme Tvico koju smo do sada vidjeli na crvenom tepihu. 

 Hilda Halilović

Hilda je na crveni tepih došla u društvu manekenke Džejle Glavović, koja je birala dugu haljinu s animal printom uz koju je birala sandale u boji pudera te jednostavnu torbu preko ramena. 

Hilda Halilović i Džejla Glavović

Dizajn domaćeg brenda birala je i Erna Saljević - pernatu ružičastu haljinu u Design by Tea potpisu. Perje krasi gornji dio haljine, dok je modni twist kreaciji dan upravo uz asimetriju donjeg dijela. Erna je romantičnoj kreaciji dala odvažan prizvuk odabirom neon sandala, a kombinaciju je upotpunila jednostavnom clutch torbicom i decentnim nakitom. 

Erna Saljević

Gost crvenog tepiha bio je i glazbenik Neno Murić koji je birao elegantno tamnoplavo odijelo koje je dodatno naglasio odabirom crvene leptir mašne, koja je ujedno dodala mali kolorit klasičnoj kombinaciji.

Erna Saljević i Neno Murić 

Bh.fotografkinja Maja Topčagić je uz službenu majicu Sarajevo Film Festivala, birala cvjetnu midi suknju KOHEL brenda iza kojeg stoji bh. dizajnerica Irma Kohel. Zanimljiv miks uzoraka i sivih tonova, Maja je naglasila i odabirom sivih čizama te crnom torbicom. Glumica i dama koja stoji iza MARTAD jewelry, bh. brenda nakita, Darja Badnjević, birala je trapezice s cvjetnim printom i crni crop top. 

Maja Topčagić i Darja Badnjević

Naravno, posebnu atmosferu na crvenom tepihu i ove večeri kreirali su Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović. Maja je kroz još jedno svoje red carpet pojavljivanje odlično promovirala bh.dizajn odjenuvši cvjetnu haljinu na jedno rame u potpisu dizajnerice Belme Tvico. Haljinu krase i volani duž gornjeg dijela što je dalo dodatnu dinamičnost kreaciji, ali i naglasilo teksturu materijala. Uz kreaciju, Maja je birala podignutu frizuru i cipele u boji vina koje su sjajno naglasile print kreacije. 

Maja Čengić Miralem

Haris je za crveni tepih birao nešto ležerniju verziju odijela - kombinaciju traperica i bijelog sakoa, uz koje je stilizirao plavu prugastu majicu i mokasinke.  


Maja Čengić Miralem i Haris Bilalović

Modne odabire ostalih gostiju crvenog tepiha 5. večeri Sarajevo Film Festivala pogledajte kroz fotografije u nastavku.


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!