Pogledajte lookbook nove ženstvene Belma Tvico kolekcije

MODNE VIJESTI
20.3.2019.
Modna filozofija koja se krije iza nove 'Strata' kolekcije bh.dizajnerice Belme Tvico ima zadatak istaknuti individualnost, sofisticiranost i maštovitost žene. Kako Belma otkriva, inspirirana je bh. pejzažima i teksturama organskih materijala koji nastaju prirodnim procesima.

Povratak prirodi, izvoru postanka, ujedno predstavlja i povratak povijesnim korijenima, pa se tako u kolekciji „Strata“ mogu naći unikatni dezeni koji kombiniraju srednjovjekovno pismo bosančicu i dijelove teksta prenesenog s Povelje Kulina bana. Dio kolekcije su i vibrantni printovi koji naglašavaju ženstvenost i mladenački duh cijele modne priče. Dolaze u pastelnim bojama i izrađeni su od organdina, muslina, tila, kao i sequin materijala. Svi printevi na materijalima izrađeni su u suradnji sa umjetnicom Taidom Jašarevic, s kojom Belma surađuje kroz posljednje tri kolekcije.

belmatvico 11Uz kreacije koje odišu romantikom i ženstvenošću, dio izuzetno bogate kolekcije čine i klasični modeli sakoa i hlača. „Strata“ je dodatno obogaćena i svečanim haljinama od čipke i sequin materijala u crnoj boji. U šarm Belminih „Strata“ modela uvjerili su se već i brojni posjetitelji showrooma održanog tijekom pariškog tjedna mode, a ovi modeli predstavljeni su i na modnoj reviji koja je održana prošlo ljeto u Zemaljskom muzeju u Sarajevu, povodom deset godina postojanja modnog brenda Belma Tvico. Komade iz ove kolekcije već su nosile i bh.dame, kao i zaljubljenice u modu - model Sarah Čerkez, njemačka glumica i model Teodora Djuric, DJ Take A Mic, američka influencerica Zita Vass, japanska modna novinarka Sara Waka, a poznata svjetska muzičarka Mabel je nosila Belma Tvico bomber jaknu tijekom svog nastupa u Glasgowu.
Detaljniji pogled na kolekciju donosimo kroz fotografije lookbooka u nastavku.

 

PreviousNext

 

Modeli: Hilda Halilović i Tamara Miličević
Makeup: Marija Varga
Foto: Miloš Nadaždin

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

  Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

  Povezani članci

  Članci iz rubrike

  Tekst by:

  Bonjour

  Podijeli:

  Posljednje objavljeno: