Magična atmosfera #25thSFF kroz fotografije Sarajeva koje smo snimili iz zraka 

PUTOVANJA
18.8.2019.

Sarajevo je kroz narednih šest dana oaza umjetnosti i kulture, ali i mjesto novih poznanstava i odlične energije na koju je teško ostati imun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebna slavljenička atmosfera koju prati jubilarno izdanje Sarajevo Film Festivala osjeti se i na ulicama grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I iako uživamo u bogatom filmskom programu (čak 53 filma natječu se za nagradu Srce Sarajeva ove godine) te modnim odabirima na crvenom tepihu, emocije i gostoljubljivost koja se osjeti na ulicama grada motivira da se (iznova) zaljubimo u šarm i duh koji grad ima.

Sunčano vrijeme, ugodne temperature i bogat sadržaj dodatan su motiv da u potpunosti istražite grad, a na ovom linku smo istaknuli i par lokacija uz koje ćete sigurno kreirati nezaboravne uspomene ako ste svoju adresu na par dana preselili u glavni grad BiH. 

Jedan od kadrova koji se našao na fotografijama mnogih koji ovih dana uživaju u Festivalu upravo je crveni tepih postavljen ispred Narodnog pozorišta čiji je dizajn inspiriran motivima koji su se nalazili na ćilimu i koji sjajno dočarava savršen balans tradicionalnog i modernog.

Crveni tepih na Festivalskom trgu 

U nastavku vas vodimo u šetnju kroz još par prepoznatljivih sarajevskih festivalskih lokacija uz fotografije koje potpisuju Marko Jovančić i Ivan Trnčić, a koje će vam pokazati sve ljepote fotogeničnog Sarajeva u vrijeme Sarajevo Film Festivala.

 

PUTOVANJA , 18.8.2019.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

BONJOUR.ba

Foto by:

Marko Jovančić i Ivan Trnčić

Podijeli:

Posljednje objavljeno