Sarajevo Film Festival: 3 mjesta koja trebate posjetiti u gradu tijekom trajanja Festivala - Bonjour.ba - bh.lifestyle m...

Sarajevo Film Festival: 3 mjesta koja trebate posjetiti u gradu tijekom trajanja Festivala

Tekst:

Bonjour.ba

PUTOVANJA
15.8.2019.

Već dvadeset pet godina Sarajevo Film Festival je događaj koji ljubitelji sedme umjetnosti ne propuštaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra počinje njegovo 25. izdanje, a brojni filmski entuzijasti i članovi regionalne, kao i svjetske filmske industrije kroz osam dana uživat će u filmskim projekcijama naslova o kojima će se još puno pričati, ali i u sjajnoj lokalnoj hrani, arhitekturi grada, zabavama… 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste osjetili ritam grada i posebnost ovog Festivala, izdvojili smo tri prijedloga kako provesti dan u gradu.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BONJOUR.ba (@bonjourba_) on

Pomoći će vam da bolje shvatiti zašto ovaj grad u potpunosti drugačije diše tijekom Festivala, osjetite sjajnu energiju koja vlada, ali i bolje se upoznate s kulturom i tradicijom grada. 


OPEN AIR KINO
Jedna od najpopularnijih lokacija u Sarajevu za vrijem
e Sarajevo Film Festivala upravo je kino pod otvorenim nebom smješteno na adresi Gimnazijska bb. Ne samo da ćete ovdje moći pogledati nekoliko sjajnih bh. filmova (film Sin bh redateljice Ines Tanović koji otvara ovogodišnji Festival također će se prikazati ovdje), nego i filmove iz cijelog svijeta. Kompletan program pogledajte ovdje. Toploj i veseloj atmosferi ljetnog kina pridonose i ove šarene stolice koje postaju odlična kulisa za najšareniju foto uspomenu s festivala. 

Foto: Marko Jovančić i Ivan Trnčić/Vivo Studio
 

ŠETNJA STARIM DJELOM GRADA
Neka vaša mala turneja kroz centar grada započne kod Vječne vatre, nastavi se kroz Ferhadiju i završi upravo u starom dijelu grada.
Mjesto koje je povijesni i kulturni centar grada, idealno je za mali predah i uživanje u kavi te ukusnim slasticama. Uz sebilj, na Baščaršiji ćete pronaći i sjajne dućane s ručno rađenim artiklima, kao i brojne galerije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AlbinaH (@albinahuskic2) on

 

DRUŽENJA NA VIDIKOVCIMA UZ PREKRASAN POGLED NA GRAD
Bez obzira birate li posjetiti caffe Kamarija point of view (Pod bedemom bb), Zmajevac, Trebević ili Žutu tabiju, ovi vidikovci pružit će vam jedinstven doživljaj uživanja u panorami grada, ali i biti idealno mjesto za punjenje baterija i odmak od gradske buke. Ali i dati vam odličnu pozadinu za sjajne fotografije. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Caffe_Kamarija (@caffe.kamarija) on

 

Ovo su mjesta koja će vas inspirirati i napuniti pozitivnom energijom, a naravno, veselimo se vašim #DoYouBONJOUR pričama s gore navedenih lokacija.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno