SFF predstavio novi dizajn crvenog tepiha inspiriran elementima s ćilima - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

 SFF predstavio novi dizajn crvenog tepiha inspiriran elementima s ćilima

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
4.7.2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon opsežnog istraživanja bosanskohercegovačkih ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH, kreativni tim Sarajevo Film Festivala za novi izgled crvenog tepiha bio je inspiriran elementima s ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine. Novi crveni tepih koji će i ove godine biti postavljen ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u čast filmskim autorima, umjetnicima i publici koji će biti 25.-og, jubilarnog izdanja SFF-a, spoj je tradicionalnog i suvremenog. 
 

„Sretni smo da ćemo za jubilarno izdanje Festivala imati novi crveni tepih. Inspirisan je i napravljen s poštovanjem i ljubavlju prema tradiciji. Vjerujemo da će novi crveni tepih biti jedinstven trenutak za sve one koji dođu na 25. Sarajevo Film Festival. Zahvalni smo Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na podršci koju su pružili u realizaciji ovog projekta. Novi crveni tepih je proslava naših zajedničkih dosadašnjih uspjeha, ali i putokaz za budućnost: za Festival, Sarajevo, našu publiku i filmsku umjetnost’’, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Ne sumnjamo da će ovaj potez izazvati oduševljenje svih gostiju, postati jedno od fotogeničnih lokacija za fotografiranje tijekom trajanja festivala i ono najvažnije, biti kreativna ideja koja će dodatno pridonijeti promociji bh.kulture. Jedva čekamo početak Festivala i prvi pogled na ovaj kreativan crveni tepih.

25. Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. 8. 2019. uz moto ‘’Sarajevo mon amour’’.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno