SFF predstavio novi dizajn crvenog tepiha inspiriran elementima s ćilima

EVENT
4.7.2019.

Nakon opsežnog istraživanja bosanskohercegovačkih ćilima iz zbirke Zemaljskog muzeja BiH, kreativni tim Sarajevo Film Festivala za novi izgled crvenog tepiha bio je inspiriran elementima s ćilima iz Sarajeva koji datira iz 1930. godine. Novi crveni tepih koji će i ove godine biti postavljen ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u čast filmskim autorima, umjetnicima i publici koji će biti 25.-og, jubilarnog izdanja SFF-a, spoj je tradicionalnog i suvremenog. 
 

„Sretni smo da ćemo za jubilarno izdanje Festivala imati novi crveni tepih. Inspirisan je i napravljen s poštovanjem i ljubavlju prema tradiciji. Vjerujemo da će novi crveni tepih biti jedinstven trenutak za sve one koji dođu na 25. Sarajevo Film Festival. Zahvalni smo Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na podršci koju su pružili u realizaciji ovog projekta. Novi crveni tepih je proslava naših zajedničkih dosadašnjih uspjeha, ali i putokaz za budućnost: za Festival, Sarajevo, našu publiku i filmsku umjetnost’’, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

Ne sumnjamo da će ovaj potez izazvati oduševljenje svih gostiju, postati jedno od fotogeničnih lokacija za fotografiranje tijekom trajanja festivala i ono najvažnije, biti kreativna ideja koja će dodatno pridonijeti promociji bh.kulture. Jedva čekamo početak Festivala i prvi pogled na ovaj kreativan crveni tepih.

25. Sarajevo Film Festival održat će se od 16. do 23. 8. 2019. uz moto ‘’Sarajevo mon amour’’.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Bonjour

Foto by:

Promo

Podijeli:

Posljednje objavljeno: