S bh.brendom Artisan smo razgovarali o uređenju izložbe godine u Sarajevu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

S bh.brendom Artisan smo razgovarali o uređenju izložbe godine u Sarajevu

Tekst:

Bonjour.ba

EVENT
21.8.2019.

Jubilarno izdanje Sarajevo Film Festivala prati i jedna posebna izložba u Umjetničkoj galeriji u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o izložbi radova jedne od najcjenjenijih svjetskih fotografkinja, Brigitte Lacombe pod nazivom "Cinema/Portraits" koja donosi rijetke i intimne portrete članova filmske industrije i koja ostaje otvorena sve do 7.9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve fotografije predstavljene u sklopu izložbe snimljene su u periodu od 1975. do 2017. godine, a neki od izloženih portreta (ukupno ih je 40) fotografirani su tijekom snimanja pojedinih filmskih naslova, poput sjajne fotografije Meryl Streep i Dustina Hoffmana (ispod) koja zrači posebnom energijom. 

Na otvorenju izložbe u subotu, Briggite nije krila oduševljenje atmosferom i posebnošću uređenja galerije.

 Brigitte Lacombe

Kako biste dolaskom na izložbu u potpunosti osjetili emociju koju sa sobom nosi svaka od fotografija te se ovdje osjećala kao da ste doma, Brigitte je pomno birala namještaj, ali i okvire u kojima će se nalaziti njene fotografije pazeći na baš svaki detalj. 

Šetajući galerijom, ne možete ne primjetiti ljepotu drvenih okvira koji su dali tako prirodan i suptilno elegantan prizvuk njenim intimnim fotografijama poznatih glumica i glumaca. 
Zaljubljenost u postavku je dodatno rasla kada smo prepoznali da su stolice u galeriji dizajn Artisan brenda, (odavno imamo #interiorcrush u ovu Neva stolicu) a nakon kratkog istraživanja, otkrili smo da Artisan potpisuje cijelo uređenje galerije za ovu postavku. Naša znatiželja o njihovoj suradnji instant je porasla. 

Do saradnje s Brigitte Lacombe došlo je uz posredstvo organizacijskog tima SFF-a. Mi već dugi niz godina sarađujemo sa SFF-om za koji mislimo da je jedan od važnijih događaja za promociju naše države. Kada su nam prezentirali ideju da Brigitte Lacombe želi napraviti izložbu, ali da su potrebni određeni materijali, rado smo se prihvatili izazova, posebno jer se radi o tako renomiranoj fotografkinji.“ – otkrili su nam iz brenda Artisan tijekom našeg razgovora. 

Ramovi su za nas relativno jednostavni komadi te sama proizvodnja je bila vrlo brza. Brigitte Lacombe je imala jasnu viziju kako isti moraju da izgledaju, vrlo čistog i jednostavnog dizajna kako bi fokus ostao na fotografiji.“ – nadodali su na naš upit koliko je vremena potrebno i koliko je bila zahtjevna izrada okvira za fotografije. 

Razgovor smo nastavili uz upit zašto je odabran baš ovaj namještaj, na što su nam odgovorili:
„Kada su nas pitali da li bi poslije ramova bili u mogućnosti uraditi i neke komade namještaja iz naše kolekcije za ovu izložbu, mi smo rado prihvatili. Pošto su ramovi bili izrađeni od oraha i ostali namještaj je rađen od iste vrste materijala. Modele koje smo izabrali su HANNY stol te Neva Light stolice

Odluka na Hanny stol je pala iz razloga jer je to jedini proizvod iz cijele kolekcije koji je 100% domaći. To znači i da je dizajn urađen "in house", a ne od nekog stranog dizajnera.
Na to smo vrlo ponosni jer je stol zaista uspješan i to je glavni razlog zašto je odluka pala na ovaj model.

Stolicu smo izabrali jer je ova stolica osvojila prestižnu RedDot nagradu koja je svojevrsni Oscar za produkt dizajn. 

Brigitte Lacombe je bila toliko oduševljena svim Artisan proizvodima da je odlučila posjetiti tvornicu kako bi se dogovorila saradnja na budućim projektima.“ - poručili su. 

Nakon svih ovih informacija koji je s nama podijelio uvijek srčan Artisan tim, naš posjet izložbi dobio je još veću, značajniju dimenziju, jer je kroz ovu suradnju još jedanput Made in BiH etiketa dobila odličnu promociju među brojnim posjetiteljima izložbe iz cijelog svijeta te započela jedno toplo prijateljstvo iz kojeg će tek nastati još brojne lijepe priče.

 
S obzirom na to da smo nasmijani, inspirirani i obogaćeni za još jedno jedinstveno umjetničko iskustvo napustili Umjetničku galeriju, toplo preporučujemo da ovu izložbu posjetite do 7.9.,  te da uživo istražite preciznu izradu i ljepotu Artisan komada namještaja. Javite nam vaše dojmove uz #DoYouBONJOUR na društvenim mrežama.

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno