Foto priča: Pogledajte čime su nas kreativci oduševili na OREA Art Marketu - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Foto priča: Pogledajte čime su nas kreativci oduševili na OREA Art Marketu

Tekst:

Bonjour.ba/PR

EVENT
12.6.2023.

Uz dosta planiranja, truda i kreativnosti uspješno je održan još jedan OREA Art Market koji je i ove godine pružio odličnu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada smo se imali priliku uvjeriti da je OREA Art Market sjajna prilika za kreativce da izlažu i pokažu svoje radove, a za posjetitelje da pronađu jedinstvene i personalizirane predmete, unikatne dekor detalje za uređenje doma, posebne poklone za najdraže i jedinstvene modne dodatke koji će krasiti stilske kombinacije.

 Detalj koji nas svaki put oduševi jeste činjenica da su svi posjetitelji imali mogućnost da se upoznaju sa ljudima koji kreiraju ove proizvode. Mogli ste razgovarati sa kreativcima o njihovom procesu stvaranja, materijalima koje koriste i inspiraciji koja ih vodi što je rezultiralo marketom koji je bio prepun pozitivne energije i dobrog raspoloženja.

 

Ljetno izdanje OREA Art Marketa otvorila je Amra Džeko, suosnivačica i brand ambasadorica OREA platforme ističući važnost podrške malim biznisima i sjajnim idejama: „OREA Art Market je sinonim odlične zabave, ali i značajne podrške kreativcima i Udruženju  Srce za djecu koja boluju od raka. I ovog kišnog dana, sretni smo zbog vašeg dolaska i podrške koju dajete nama i sjajnim kreativcima“.


 Najmlađi su također uživali u dječijem kutku i devet radionica, posebno uz super zabavni facepainting koje je omogućio Telemach.

 Ističući značaj okupljanja i podrške mladim poduzetnicima, Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, zahvalio se organizatorima i posjetiocima OREA Art Marketa:

„Mali poduzetnici kao što ste vi su ključ u svakon privrednom lancu i kantona i države BiH. Dobro je da imate mogućnost da na ovaj način prezentirate i plasirate na tržište svoje proizvode ne samo putem Art Marketa već i putem online platforne OREA. Mi ćemo nastaviti podršku ovom projektu jer nam je cilj da Sarajevo bude prepoznato kao centar kreativne industrije. Dodatnu vrijednost daje i podrška Roditeljskoj kući, što pokazuje vašu izuzetnu empatiju i posvećenost zajednici“.


 
Načelnik općine Centar Srđan Mandić je istakao kako je OREA Art Market optimalna kombinacija humanitarnog i privrednog rada i dodao:

“Ogromno zadovoljstvo i privilegija je što se OREA Art Market održava na području naše općine i mi sa radošću očekujemo organizaciju novih događaja. Ovakvi vrhunski projekti koji imaju humanitarni karakter nama su posebno važni”.


 

Srđan Mandić

 

Ove godine 47 kreativaca sa OREA platforme iz BiH i Hrvatske su predstavili svoje proizvode i ovaj put oduševili unikatnim izgledom, kvalitetom i posebnošću.

 Također, ovaj market je bio pravi primjer kako se kreativnost, poslovanje i humanost mogu spojiti na jedinstven i uspješan način.

Sav prihod od ulaznica, kao i 5% od ukupne prodaje donirani su Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka, a na ovaj način u okviru OREA Art Marketa do sada je prikupljeno više od 33.000 KM. Također, u akciju podrške uključio se i BinBin koji je donirao prihod od vožnji u nedjelju do 15:00 sati usmjeren za Udruženje, a sponzor Lutrija BiH danas je donirala 6000 KM za Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka.

“Kontinuirana podrška OREA Art Marketa mnogo nam znači. Posebno hvala izlagačima koji izdvajaju 5% od svake prodaje, ali i vama posjetiocima što širite svjesnost u zajednici o pomaganju i podršci ovakvim humanitarnim projektima. Zahvaljujem se na ovim vrijednim donacijama koje nam mnogo pomažu u organizaciji boravka roditelja djece koja se liječe od raka. Trenutno u Roditeljskoj kući imamo šest mališana koji vas pozdravljaju.” - istakao je Fikret Kubat – direktor Udruženje “Srce za djecu koja boluju od raka”.


 Iz OREA Art Market tima naglašavaju da važnost jačanja kreativne industrije i malih obrtnika u BiH i ove su godine prepoznali sponzori koji su već godinama podrška u organizaciji i promociji OREA Art Marketa među kojima su VISA, UniCredit Bank i Bingo. Za sve posjetioce ove nedjelje Franck, Vispak i Leda obezbijedili su besplatno osvježenje i slatke zalogaje, UniCredit Bank je omogućila kartično plaćanje, a posjetioci su okušali sreću kroz Srećke Lutrije BiH.

 OREA Art Market ove su godine podržali i Kanton Sarajevo, Općina Centar, Ministarstvo kulture i sporta Kantona SarajevoTelemach, BinBin, MonetizeAd, Lasta, iNovineVisit Sarajevo, Peugeot AC Blok,  Gama AA Security i Intea BH štamparija.

U nastavku pogledajte brendove koji su oduševili sve posjetioce i koji su uspjeli dočarati i opravdati vrijednost ručno izrađenih proizvoda.

 ***
Foto: Marko Jovančić za Bonjour.ba

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno