3 aplikacije koje će vam pomoći voditi dnevnik i pratiti napredak u čitanju knjiga - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 aplikacije koje će vam pomoći voditi dnevnik i pratiti napredak u čitanju knjiga

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

BONJOUR.CLUB
13.3.2023.

Ako volite čitati svaki dan i uvijek ste u potrazi za efikasnim načinom kako da vodite dnevnik knjiga koje ste pročitali ili koje planirate čitati na svom mobilnom uređaju odlučili smo olakšati vam pretragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tačnije, ljubiteljima knjiga više ne nedostaje izbora kada su u pitanju kvalitetne aplikacije za vođenje bilješki.

Goodreads, koji je vjerojatno najpopularnija aplikacija vezana za knjige nije uključena na ovu listu jer se fokusiramo na neke super korisne, ali manje poznate platforme koje su dizajnirane da vam pomognu da pratite svoje čitanje i otkrivate nove knjige, a uz to su besplatne.

 

 

 

StoryGraph: Reading TrackerOva app nije samo koristan alat za praćenje pročitanih knjiga, već i detaljna statistika svih knjiga u biblioteci. Korisnici mogu sebi postaviti ciljeve prema broju pročitanih knjiga ili stranica, kao i pratiti prijatelje i vidjeti šta oni čitaju i koje recenzije ostavljaju. 

Statistika je glavna karakteristika StoryGraph-a koja vas motivira da čitate više kako biste kasnije analizirali svoje grafikone. 

Vjerujemo da će vam se dopadi i to što aplikacija nudi mnoge izazove čitanja kao što je čitanje jedne knjige iz svake zemlje na svijetu ili čitanje jedne knjige sedmično u nekoliko žanrova.

 

Foto: freepik.com

Ovdje preuzmite app za Android mobitele

Ovdje preuzmite app za iOS

 

Leio


Leio ("pročitao/-la sam" na portugalskom) je jednostavan tracker sa minimalističkim i lijepim dizajnom. Ako već dugo želite da vam čitanje postane redovna navika, aplikacija će vam pomoći da postavite ostvarive ciljeve, rokove i pratite svoj napredak. Posebno nam se dopada funkacija tajmera koji omogućava da svjesnije pristupite samom procesu. 

 

Foto: freepik.com

 

Ovdje preuzmite app za iOS

 

Bookshelf - Your virtual library
 

Korisna aplikacija preko koje možete katalogizirati i organizirati biblioteku ili kolekciju knjiga na više virtualnih polica za knjige.

Pratite svoj napredak u čitanju i održavajte listu želja knjiga koje želite pročitati, a uz to dobivate i preporuke za nova štiva, kao i priliku da vi podijelite preporuke za knjige.

Sve navedene aplikacije su besplatne i sa elegantnim, funkcionalnim opcijama tako da ćete se veoma jednostavno snaći.

 

Foto: freepik.com

 

Ovdje preuzmite app za iOS

Ovdje preuzmite app za Android mobitele

 

Neka se na vašoj pročitanoj listi nađe jedna od naših preporuka.

 

***
Naslovna fotografija: @rebeca_santana.g

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno