TEKST: Emina Smaka
DATUM OBJAVE: 26.9.2024.
Smještena samo 30 minuta vožnje od Sarajeva, ova moderna vikendica savršen je bijeg za one koji traže mir i udobnost.
Nalazi se na Palama, kreirana je za četiri gosta, a nudi savremeni stil koji se harmonično uklapa u prirodno okruženje, idealnom za opuštanje. S jednom spavaćom sobom, elegantno uređenim kupatilom i potpuno opremljenom kuhinjom, pruža sve što vam je potrebno za ugodan boravak.
Eksterijer vikendice oduševljava prostranom terasom s drvenim namještajem, gdje možete uživati u toplom napitku uz pogled na okolnu prirodu okupanu u jesenje tonove.
Unutrašnjost odiše toplinom zahvaljujući drvenim detaljima, ugodnom kauču i rustikalnim dekoracijama koje savršeno upotpunjuju moderan dizajn. Kada smo vidjeli ljuljačku u dnevnom boravku odmah nas je osvojila. Otvoreni prostor dnevne sobe s velikim prozorima omogućava obilje prirodne svjetlosti, stvarajući osjećaj prostranosti i povezanosti s prirodom.
Kuhinja u pastelnozelenim tonovima, opremljena modernim aparatima, savršena je za pripremu ukusnih jela. Naš prijedlog je kremasta čorbica od tikve.
Drveni elementi i vintage detalji daju prostoru šarmantan, domaći ugođaj. Bez obzira želite li provesti dan istražujući prirodu ili uživati u udobnosti ove luksuzne vikendice, ona je savršen izbor za kratki odmor od gradske vreve.
* * *
Fotografije: Airbnb.com
TEKST: Bonjour.ba
Ovaj dvojac začina i tekstura je hit među gurmanima, garantujemo da ćete ga poželjeti svaki dan!
Kad poželite nešto brzo, a opet posebno za pojesti, dobra tjestenina i sočan namaz od tunjevine mogu biti savršen izbor. Buonetti tjestenina, dostupna u svim Tropic i Crvena jabuka marketima, nastala je po tradicionalnoj italijanskoj recepturi od durum pšenice, a nudi čak 12 različitih oblika – sa i bez jaja.
Njen kvalitet odmah ćete osjetiti, a još je slađe kad je uparite s nečim što ima dašak pikantnosti. Tu u igru ulazi AsDoMar tunjevina, poznata po pažljivo odabranim održivim izvorima i vrhunskom ukusu, kao i Kulino Hot&Spicy sos koji daje baš onu pravu vatru za nepce.
Spojite sve to u lagani, kremasti i ljuto-dimljeni namaz, a pored njega poslužite hrskavu pastu iz friteze na vrući zrak koja će vas oduševiti svojim zlatno-hrskavim izgledom i aromama. Ovaj miks tekstura i ukusa podići će svaku večeru, ali i užinu na sasvim novi nivo.
Spicy tuna pašteta
Sastojci:
Sastojke stavite u blender ili posudu za štapni mikser – ocijeđenu AsDoMar tunjevinu u maslinovom ulju, krem sir, kašiku Kulino Hot&Spicy sosa, majonezu, malo limunovog soka, so i biber po ukusu te prstohvat dimljene paprike ako volite intenzivniji ukus.
Sve dobro izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Ako volite spicy note, slobodno dodajte još malo Kulino sosa.
Hrskava pasta iz friteze na vrući zrak
Sastojci:
150 g Buonetti tjestenine (npr. penne ili fusilli)
1-2 kašike maslinovog ulja
Prstohvat soli, bibera
Začini po želji: dimljena paprika, bijeli luk u prahu, origano
Parmezan
Skuhajte 150 grama Buonetti tjestenine (najbolje penne ili fusilli) al dente, dakle 1-2 minute kraće od uputstva na pakovanju, zatim je ocijedite i osušite kuhinjskim papirom. U zdjeli je izmiješajte s 1-2 kašike maslinovog ulja, prstohvatom soli i bibera te začinima poput dimljene paprike, bijelog luka u prahu i origana po želji.
Tako pripremljenu pastu stavite u fritezu na vrući zrak na 200°C oko 10 do 15 minuta, povremeno je protresite da bi postala jednako zlatno-hrskava sa svih strana. Poslužite je toplo, zajedno sa spicy tuna paštetom i, ako želite, hrskavim povrćem za dodatni užitak.
Foto: PR
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!