Dok čekate posljednju sezonu The Crown, na dvor otputujte uz ove serije - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Dok čekate posljednju sezonu The Crown, na dvor otputujte uz ove serije

Tekst:

Arijana Bošnjak

FILMOVI & SERIJE
20.10.2023.

Intrige s kraljevskih dvorova uvijek nas uspiju „prikovati“ za male ekrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Uz serije kao što je The Crown obično ide binge watching, a kada brzo stignemo do kraja sezone, ostanemo s onim „što da radim sada“ osjećajem, jer nam počne faliti taj mali dnevni ritual koji nas je vodio u neki novi svijet. Sada nestrpljivo iščekujemo finalnu sezonu ove popularne serije koja na Netflix stiže 16.11.2023. godine, a dok čekamo, mi donosimo još 3 favorita s te platforme čija se radnja odvija na dvoru.

 The Empress

Ova povijesna drama od samo 6 epizoda, prati život mlade bavarske vojvotkinje Elisabeth, svima poznate kao Sisi. Kada se zaljubi u austrijskog cara Franju Josipa I., mora se naučiti nositi s pravilima koja za sobom nosi udaja za cara, što njenom živahnom i tvrdoglavom karakteru ne ide s lakoćom. Komplicirana obiteljska dinamika tipična za dvor i političke i ljubavne intrige zasigurno će vam ugodno popuniti vrijeme dok čekate The Crown.

The King's affection

Ako želite malo smanjiti dramu, intrigu i politiku, predlažemo ovu južnokorejsku dramu koja stavlja fokus na kraljevsku romansu. Serija od 20 epizoda prati djevojku Dam – yi, princezu u korejskoj dinastiji Joseon, koja je bila skrivena odmah nakon rođenja. Vladavinu je preuzeo njen brat, a kada je on iznenadno preminuo, ona dolazi na tron, krijući svoj istinski identitet, ali i svoju ljubav.

Bridgerton

Bilo da ste već pogledali ovu seriju (ali, znajući koliko je dobra želite pogledati ponovno) ili tek želite vidjeti oko čega je bio toliki hype kada se tek pojavila, mi kažemo da je zaista vrijedna gledanja ako volite raskošnu estetiku ovakvih povijesnih serijala. Za nju većina jednako nestrpljivo čeka treću sezonu kao i za The Crown, a njen izlazak je najavljen krajem ove godine.

Pripremite se za nove epizode gledajući prve dvije sezone. Tu pratite životne uspone i padove obitelji Bridgerton, gdje možete uživati u jednakoj dozi misterije, drame i odlične kostimografije koja odražava duh tog vremena.


* * *
Naslovna fotografija: @dianaatli

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno