Prenj je dobio bivak sa najljepšim pogledom zahvaljujući ovoj pozitivnoj bh. priči - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Prenj je dobio bivak sa najljepšim pogledom zahvaljujući ovoj pozitivnoj bh. priči

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
13.9.2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Naše jutro u uredništvu započelo je sa ogromnim osmijehom, a velikim dijelom zbog ove posebne priče koju smo pročitali na Facebook stranici prepoznatljivog zaljubljenika u prirodu i fotografa, Dženada Džine.

Već ranije ove godine mnoge je razveselio jedinstvenom suradnjom sa brendom Nutella, kad su na njihovim staklenkama u limitiranoj seriji osvanule prirodne ljepote Bosne i Hercegovine koje je sami Dženad fotografirao.

Sada smo na njegovim društvenim mrežama saznali kako je planina Prenj dobila svoj posebni i prekrasan bivak u prirodi kao poklon od Njegoša Kalajdžije. Njegoš je mladić iz Brčkog koji se inače bavi izradom drvenih kućica, a sad je odlučio pokloniti bivak zato što je ostao zadivljen prekrasnim Prenjom koji nerijetko fotograf Dženad dijeli na svojim društvenim mrežama.

 

Njegoš pored tek završene kuće
 

„…na fotografijama koje upravo gledate vidite naš mali a veliki bivak koji nazvašmo "Divova kuća" (po stihu pjesnika Vladimira Nazora "Prenj planina nije, divova je kuća") a naziv odgovara i za sve ljude koji se upoznaše i povezaše uz ovu malu i slatku priču koja će nadam se trajati dugo, dugo… Prenj i Tisovica su dobili "Divova kuću", jedan mali prekrasni bivak sa terasicom i otvorenim pogledom na neke od najljepših vrhova Prenja.“ – podijelio je Dženad na svojoj objavi na Facebooku. Više informacija o samoj realizaciji ovog projekta možete pročitati i u ostatku objave na sljedećem linku

 


Bivak je smješten u dolini Tisovica s obzirom da je upravo to polazna točka za veliki broj Dženadovih planinarskih tura, a priznajemo da bismo i sami rado ovog vikenda krenuli u posjetu ovom, sada još posebnijem mjestu.

***
Foto: Dženad Džino Photography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno