TEKST: Bonjour.ba/PR

DATUM OBJAVE: 10.9.2019.

Više od 150 predavača i panelista, pet paralelnih dvorana i prvi Weekend Masterclass u Grand Park Hotelu Rovinj u tri dana bogatog festivalskog programa obilježit će 12. izdanje najvećeg komunikacijskog festivala u regiji.

Na Weekend Media Festivalu u Rovinju koji se, od 19. do 22.9., održava pod pokroviteljstvom Adris grupe, očekuje se preko 5000 sudionika iz svih zemalja regije.

Brojne inozemne predavače predvode Sara Fischer iz Axiosa i Sarah Marshall iz Vogue magazina

Festival otvara legendarni čelnik Tag Heuera i Hublota Jean-Claude Biver koji će u četvrtak, 19. rujna u 11 sati održati Weekend Masterclass predavanje u najprestižnijem hrvatskom hotelu, Grand Park Hotelu Rovinj te otkriti tajne vođenja luksuznih brendova.

Najpoznatiji ljudi glazbene scene Balkana Severina, Tonči Huljić, Stefan Đurić Rasta i Relja Milanković Reksona na panelu Ko to tamo peva? - Novi val glazbenih trendova u regiji raspravljat će o vrtoglavoj popularnosti novih žanrova te utjecaju digitalnih platformi na trendove u glazbi.

Na panel diskusiji Svi predsjednikovi ljudi koji će okupiti vodeće novinare i PR-ovce, raspravljat će se o tome kako naši političari komuniciraju. Prija panela bit će proglašen i najbolji politički PR-ovac kojeg su u neovisnom istraživanju agencije Ipsos odabrali novinari koji prate rad Vlade i institucija. O političkim komunikacijskim promašajima bit će riječi i na panelu Seks, laži i nekretnine, a urednici nekih od najvećih medija raspravljat će zašto pada povjerenje u medije i koje su posljedice za društvo.

Boris Kovaček, Irena Kregar Šegota, Nikola Vrdoljak i Martina Pintarić

Na Weekendu će se raspravljati i o brojnim aktualnim temama koje obilježavaju poslovno okruženje u regiji. Kako u uvjetima histerije oko toga da svi žele otići raditi u inozemstvo zadržati najbolje zaposlenike i stvoriti okruženje koje privlači najbolje talente jedna je od tema koja izaziva puno pozornosti. Uvod u panel Kako zadržati najbolje kada svi žele otići?, koji će okupiti vodeće HR stručnjake, bit će prezentacija istraživanja o najboljim praksama hrvatskih kompanija koji se uspješno odupiru kroničnom nedostatku zaposlenika, a kojeg je ekskluzivno za Weekend provela agencija Hendal.

Od tema na kojima će se diskutirati o stanju na TV tržištu ističe se A Brave New World: How Will The TV World Transform? na kojem će vodeći igrači iznijeti svoja mišljenja kako će se razviti regionalni TV i content ekosustav. Na Weekendu će biti i riječi o tome zašto globalne TV produkcije sve više biraju regiju za snimanje najpoznatijih serija i filmova te što moramo napraviti da od toga napravimo ozbiljan business?

Niz predavanja i rasprava bit će posvećeno digitalnim temama, od kojih izdvajamo panel diskusiju o umjetnoj inteligenciji za koju se pitamo predstavlja li opasnost za život čovjeka na koji smo danas navikli. Predavanje o tome kako evolucija turizma otvara brojne prilike za stručnjake iz marketinga i komunikacije održat će poznati španjolski stručnjak Eulogio Bordas.

Direktor programa Weekend Media Festivala Nikola Vrdoljak istaknuo je: “Weekend i ove godine okuplja najrelevantnije stručnjake iz regije koji će raspravljati o događajima koji su obilježili godinu iza nas i trendove koje očekujemo u nadolazećem razdoblju. Ove godine dominiraju teme iz TV businessa, proizvodnje contenta, novinarstva, kao i niz aktualnih poslovnih tema s kojima se u različitim oblicima susreću komunikacijski i business profesionalci u svim zemljama regije. Niz inozemnih stručnjaka s nama će podijeliti znanja i prakse najrazvijenijih zemalja Europe i Amerike.“

Govornici koje ne smijete propustiti

Predavače koji stižu u Rovinj predvodi Sara Fischer iz Axiosa koja će ispričati zašto američki predsjednik Trump počinje dan s tvitom gdje proziva njezinu medijsku kuću i kako je uspjela da njezin newsletter postane svakodnevno štivo medijskih profesionalaca diljem svijeta. Sarah Marshall iz Voguea će objasniti kako se ovaj legendarni magazin uspio transformirati te kako Vogue gradi publiku kroz dubinsko razumijevanje njihovih potreba. Stiže i Rena Effendi, nagrađivana fotografkinja National Goeographica koja je karijeru izgradila na inspirativnim pričama o životu malih ljudi diljem svijeta kroz foto objektiv. Ranko Rajović će na predavanju Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ? powered by Huawei pričati o odgoju djece u moderno doba, a Pete Radovich, dobitnik 37 Emmyja, podijelit će svoja iskustva rada pod pritiskom te objasniti kako se nosi sa svakodnevnim stresnim situacijama.

Globalne marketinške lidere predvodi Jörg Riommi iz Publicis Grupe i AJ Coyne iz BBDO Australija. Uz predavanja i panele Weekend sudionike čekaju i brojne radionice među kojima izdvajamo kako dobro fotografirati mobitelom te kako funkcionira formatirani radio.

Party program rezerviran za Let 3, Diskobajagi, Električni orgazam, Pilote te brojne DJ-e

Uz sjajna predavanja i panele, Weekend je poznat kao mjesto najboljih partyja kojima obilježavamo kraj ljeta. Brojne izvođače ove godine predvodi Let3, Diskobajagi, Električni orgazam i Piloti. Uz njih na paralelnim stageovima nastupat će najjače DJ snage Hrvatske i regije”, istaknuo je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Na ovogodišnjem Weekendu s posebnom panel diskusijom i party programom predstavlja se i Rijeka kao prvi hrvatski grad koja iduće godine nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Irena Kregar Šegota, direktorica partnerstva i komunikacija u projektu Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020 predstavila je što očekuje sudionike Weekenda.

Weekend lokacija i ove će godine ponuditi brojne novitete: od raznih izložbi, predstavljanja knjiga do posebno osmišljenog Kids cornera i satova yoge na Monte Mulini Beachu. Već godinama Weekend misli zeleno pa ove godine sve plastične čaše zamjenjuju posebno dizajnirane perive čaše namijenjene višekratnoj upotrebi. S posebnim nestrpljenjem očekujemo BalCannes reviju najboljih kreativnih radova iz cijele regije, kao i SoMo Borac koji će nagraditi najbolje digitalne radove za što je ove godine zabilježeno rekordnih 130 prijava. 


Vidimo se na 12. Weekend Media Festivalu. 
 


Bonjour

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

TEKST: Bonjour.ba

Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina. Bi li tvoje kuhanje prošlo test Mirana Karića? 3 okusa, 1 chef i prstohvat pravog začina.

Mnogi mladi danas vjeruju da je kuhanje dugotrajan i komplikovan proces, rezervisan samo za one s ozbiljnim kulinarskim vještinama.

Istina je potpuno drugačija jer dovoljno je nekoliko svježih sastojaka i kašika pravog začina da na stolu imate jelo koje izgleda i miriše kao iz restorana.
 

 

Upravo to je pokazala kulinarska radionica uz chefa Mirana Karića, kreirana u saradnji Vegete i Bonjour.ba, gdje su gosti otkrili da je kuhanje ne samo strašno… dobro, već i strašno jednostavno uz Vegetu.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-01

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_11_bonjour_ba
 

Na početku radionice goste su pozdravili predstavnik kompanije Podravka BiH, Haris Arnautović, direktor marketinga i Ana Ćavar, direktorica i vlasnica portala Bonjour.ba. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_5_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_2

 Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH  
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_7_bonjour_ba

Ana Ćavar, direktorica  i vlasnica portala Bonjour.ba i Miran Karić

 

U uvodnom obraćanju Haris je istaknuo kako Vegeta u Bosni i Hercegovini ima i posebnu emotivnu vrijednost, podsjetivši da je za njen razvoj zaslužna profesorica Zlata Bart, Travničanka čija je ideja promijenila kuhanje u cijelom regionu. Ana je, pak, naglasila važnost zajedničkog druženja i otkrivanja novih okusa, a oboje su na kraju „kašiku“ prepustili chefu Miranu Kariću da vodi ostatak kulinarske radionice.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_6_bonjour_ba-1
 

Chef Miran Karić otkriva trikove jednostavnog kuhanja


Chef je odmah na početku razbio mit da su wokovi rezervisani za profesionalne kuhare. Kroz radionicu je pokazao kako se wok može pripremiti u nekoliko poteza: nasjeckati, ubaciti, začiniti i uživati. Svaki gost iskusio je da kulinarska magija ne zavisi od vještine, nego od inspiracije i pravih začina koji izvlače najbolje iz svakog jela.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_4

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_888-1

Bonjour_Vegeta_article-07


 

Šta se desi kad prepustite kuhanje gostima ili ko je iznenadio chefa?


Okruženje je gostima dalo dodatni osjećaj opuštenosti. Nije se radilo o savršenoj tehnici, već o uživanju u kuhanju bez pritiska. U mirisu povrća i zvuku tave, gosti su shvatili da je cijeli proces zapravo vrlo jednostavan.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_20_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_21_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_700_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_22_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_24_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_28_bonjour_ba

Pokazi svoje najbolje blue

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_27_bonjour_ba

 

Umjesto takmičenja, radionica se pretvorila u opušteno druženje. Gosti su se kroz smijeh i spontane trenutke prepustili kuhanju, a svaki wok nosio je svoj šarm. 
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_30_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_31_bonjour_ba

Bonjour_Vegeta_article-06

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_33_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_34_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_35_bonjour_ba


Neki su prvi put držali wok u rukama, drugi su već imali svoje trikove, ali svima je zajedničko bilo jedno: niko nije ostao gladan, a svi su imali razlog da se smiju. Upravo tada se vidjelo koliko Vegeta zna izvući najbolje iz svakog pokušaja i pretvoriti ga u dobar rezultat.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_999

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_40_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_25_bonjour_ba-1
 


Dok je Maja Čengić Miralem s osmijehom pratila kako wok postaje zvijezda večeri, Ajla Kurtović i Zerina Suyabatmaz su otkrivale prve trikove uz miris povrća na tavi. Naida Kadić, Nikolina Sablić i Magdalena Paradžik unijele su dodatnu dozu energije u druženje.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_59_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_60_bonjour_ba

Hajrudin Šišić pokazao je da mu wok nije nepoznanica, a Iman Karović se pobrinula da niko ne ostane gladan. Zajedno su činili šaroliku ekipu koja je najbolje dokazala da kuhanje, uz pravi začin, postaje igra.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_41_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_875
 

Završni station otkrio je koliko se lako može prilagoditi svaki wok. Na kraju se pokazalo da nije važno da li ste tim riža ili tim nudle jer čim se umiješala kašika Vegete, sve je dobilo onaj strašno dobar okus.


 vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_54_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_55_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_100

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_52_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_53_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_91_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_90_bonjour_ba
 

Malo začina za uspomenu

 

Goste je na odlasku dočekalo malo iznenađenje, a to je poseban Vegeta poklon box kojeg čini Vegeta Original, Smoked i Sweet Chili kao podsjetnik da se strašno dobri trenuci iz radionice mogu ponoviti i kod kuće.

 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_gift_
 

Za sve one koji vole okus, ali ne žele komplikacije, poruka je jednostavna: pokažite svoje najbolje uz Vegetu i otkrijte da je kuhanje strašno… dobro.

Posebnu energiju cijelom druženju dale su i fotografije s photowalla, gdje su gosti ostavili svoj pečat na danu ispunjenom strašno dobrim okusima i smijehom.
 

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_3_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_14_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_13_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_10_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_6_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_4_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_2_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_1_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_9_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_12_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_8_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_50_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_11_bonjour_ba

vegeta-bonjour-ba-radionica-miran-karic_photowall_7_bonjour_ba
 

A pitate se kako su izgledala jela na kraju ili koja kombinacija je izazvala najviše smijeha? Sve to pogledajte u našem reels-u na Instagramu.
 

Ovaj sadržaj je nastao u suradnji sa Podravkom

Produkcija: Bonjour.ba  
Foto: Enida Kajević za Bonjour.ba    
Video: Marko Jovančić za Bonjour.ba


Bonjour

Bonjour.club član!

Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled backstage priče!