Ovo su plaže zbog kojih ćete poželjeti posjetiti Pelješac - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Ovo su plaže zbog kojih ćete poželjeti posjetiti Pelješac

Tekst:

Ana Rotim

PUTOVANJA
23.6.2022.

Istraživanje nekih od najljepših lokacija kako unutar granica Bosne i Hercegovine pa tako i u regiji tijekom ljetnih dana ima posebnu čar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Nakon što smo zavirili na skrivene plaže na Jadranu i otkrili neka od must visit mjesta na Korčuli, ovog puta istražili smo Pelješac. Prekrasan poluotok koji se nalazi na jugu hrvatske obale mjesto je koje kristalno čistim morem i bajkovitim pejzažem privlači brojne turiste. Osim što se može pohvaliti čarobnim prizorima zalaska sunca, Pelješac krije neke od naljepših plaža koje ćete poželjeti posjetiti ovog ljeta. 

Plaža Divna

Locirana desetak kilometara od mjesta Trpanj, u uvali Duba, ova plaža je istinska oaza osvježenja tijekom toplih ljetnih dana. Kombinacija šljunka i pijeska u koje se sljubljuje s plavetnim morem razlog je da ova plaža nosi epitet najslikanije plaže na Pelješcu. Uz prekrasan krajolik i netaknutu prirodu ova lokacija postat će jedna od onih koje ćete poželjeti ponovo posjetiti. 

 Plaža Prapratno 

Bistrina mora i sitni pijesak razlozi su da se ova plaža nađe na vašem popisu mjesta koja jednostavno morate posjetiti. Naime, Prapratno je zaštićena plaža, a izgleda baš poput onih koje možemo vidjeti na filmovima koji oduševljavaju estetikom mediteranskih destinacija. Ova lokacija je povezana i s trajektom, a udaljena je samo par kilometara od Stona. Uz sitni pijesak i neosporivo lijep pejzaž ovo je plaža na kojoj će moći pronaći mirnu luku ali i zabavu baš sve generacije. 

 

* * *
Naslovna fotografija:  @frankaboutcroatia

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno