3 skrivene plaže na Jadranu koje trebate posjetiti ovo ljeto - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

3 skrivene plaže na Jadranu koje trebate posjetiti ovo ljeto

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
16.6.2022.

Koliko god magična zamisao odmora na plažama Jadrana zvučala, odluka za odabir one prave može biti izazovna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Obala Jadrana je najučestalije ljetovalište za stanovnike iz Bosne i Hercegovine, kako zbog blizine tako i zbog prekrasnih plaža i najdivnije boje mora. Jadranske plaže su izbor i mnogih turista širom svijeta, privlači ih toplota mora koja ne pada ispod 11°C, opijajuća prozirnost kao i priroda koja okružuje plaže, ali i izgled morskih gradova. 
Da biste pronašli savršenu ljetnu oazu ovo ljeto, ne morate ići dalje od Jadrana. Iako su mnoga mjesta tokom godina ostvarila veliku popularnost, zahvaljujući raznolikoj obali mnoge plaže tek trebate istražiti. Koje su to najljepše nerazvikane plaže na Jadranu donosimo u nastavku. 

Plaža Saplunara

Saplunara se nalazi na jednom od najpoznatijih i najdužih otoka u Hrvatskoj, otoku Mljet. Saplunara se nalazi na Istočnom dijelu otoka, tek s oko 30ak ljetnih kuća za odmor. Cijela plaža je duga samo 1 kilometar, more je toplo, a poznate su dvije pješčane plaže – Mala i Velika Saplunara. 

 Uvala Kašjun

Na Šolti se nalazi i mjesto Rogač s glavnom trajektnom vezom kopna i mora. Za sve one koji uživaju jahtama i u istraživanju otoka Rogač je pravo mjesto za usidriti se.  Od svega nekoliko plaža u ovom mjestu ističe se uvala Kašjun. Smještena je u gustoj šumi koja štiti od sunca s prekrasnom prozirnosti i bojom mora. Idealna za one koji priželjkuju mir i tišinu na odmoru. 

 Plaža Pasjača 

Ovu plažu smo birali zbog njene neobične lokacije u Konavlima. Naime, između kopna i mora stvorio se uzak pješčani pojas i tu se krije plaža Pasjača. Iako je pristup plaži neobičan i pomalo izazovan, to je ono što je čini dobro skrivenom. Skrivene plaže zaista imaju posebnost kao ni jedne druge, a provoditi odmor skoro sami na plaži je nešto što mnogi zovu idealnim odmorom. 

 

* * * 
Naslovna fotografija: @selma_bijedic
 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno