Otok Korčula: zavirite u 5 čarobnih lokacija koje vrijedi posjetiti barem jednom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Otok Korčula: zavirite u 5 čarobnih lokacija koje vrijedi posjetiti barem jednom

Tekst:

Ana Rotim

PUTOVANJA
15.6.2022.

Otok Korčula posebna je lokacija na Jadranskoj obali koja svojim mediteranskim šarmom i prepoznatljivom arhitekturom privlači brojne turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okružen plavetnim morem ovaj otok krije neke od najljepših pejzaža kao i lokacija koji će poslužiti kao izvor zabave kako za one starije tako i za one najmlađe. Upravo to je bio razlog da istražimo Korčulu i napravimo kratki vodič koji će idealno poslužiti ako vaš odmor planirate na ovoj lokaciji. 


Stari grad

Ukoliko planirate posjet ovom čarobnom mjestu izdvojite vrijeme za pješačku ili biciklističku turu na kojoj možete istražiti bogatu povijesti grada, kao i brojne znamenitosti poput kuće Marka Pola koje će učiniti da se instant zaljubite u otok Korčulu. 

 La'banya

Restoran i bar smješten u restortu Korčula Hills, o kojem smo više pisali ovdje, mjesto je koje ne biste trebali preskočiti ako ste istinski ljubitelji dobre hrane. Uz bogat jelovnik ovo mjesto zajedno s drvenim i pletenim ljuljačkama čini savršenu lokaciju na kojoj ćete poželjeti kreirati vječne uspomene.

 Pupnatska Luka

Udaljena petnaestak kilometara od grada Korčule, ova plaža među lokalnim stanovništvom poznata je kao jedna od najljepših na otoku. Ova plaža postala je veoma atraktivna i brojnim turistima, stoga ukoliko planirate posjet savjet se zaputite već u ranijim satima.

 Plaža Pržina

Ova pješčana plaža jedan je od glavnih razloga zašto bi Korčula trebala biti vaša sljedeća destinacija ako planirate odmor s djecom. Locirana nedaleko od mjesta Lumbarda ova plaža istinski je izvor ljetne zabave kako za malene tako i za odrasle. Bilo da volite odmarati na plaži uz omiljeno štivo, graditi pješčani dvorac ili pak zaigrati odbojku u pijesku ova plaža je mjesto koje ne smijete preskočiti. 

Moro Beach Stupe

Jedinstvena lokacija otoku Stupe nedaleko od Korčule posjetiteljima nudi istinski ljetni uživat. Naime, uz odličnu gastronomsku ponudu i osvježavajuća pića, gosti se mogu opustiti na šarmantnim ljuljačkama, simpatičnim luftićima, odmoriti na ležaljaka i uživati u sunčanom danu.   

 

* * *
Naslovna fotografija: @ewapaszkuta 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno