Park prirode Blidinje: Gdje odsjesti, koju aktivnost birati i što jesti? Donosimo vodič. - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Park prirode Blidinje: Gdje odsjesti, koju aktivnost birati i što jesti? Donosimo vodič.

Tekst:

Marija Perić

PUTOVANJA
2.2.2024.

Park prirode Blidinje jedan je od najposebnijih prirodnih odredišta u Hercegovini gdje uz pogled na planine i netaknutu prirodu možete uživati tijekom svakog godišnjeg doba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored nevjerojatnog krajolika i aktivnosti koje Park Prirode sada osigurava za svakog posjetitelja, imate brojne opcije savršenog smještaja u planini, ali i bogatu tradicionalnu gastronomsku ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato smo odlučili kreirati maleni vodič kroz aktivnosti, smještaj i restorane na Blidinju koji će uljepšati vaš boravak u ovom Parku prirode. Više otkrijte u nastavku.


Koju aktivnost birati?

Park prirode Blidinje krije mnoštvo aktivnosti i sadržaja, a na vama je da izaberete čime želite ispuniti svoje vrijeme.


Turistički obilazak

Blidinje možete istražiti i uz turistički obilazak koji nudi dvije rute: jednu kraću i dužu. Kroz približno 2h obilaska preći ćete neke od najznačajnijih točaka u Parku prirode i upoznat ćete se sa poviješću ovog mjesta. Detaljnije informacije o obilascima otkrijte ovdje.

 Planinarske ture

Već je itekako poznato kako u blizini Blidinja možete planinariti na popularno odredište Hajdučka vrata. Pored te ture, imate priliku planinariti na Veliki Vilinac, Veliki Vran i Pločno. Svaka tura podrazumijeva predivan pogled i jedinstveno iskustvo, a više o organiziranim planinarskim turama otkrijte ovdje.

 Jahanje u Parku prirode 

Istraživati krajolik i prirodu Prirodnog Parka Blidinje još je posebnije uz jahačku turu, o kojoj više možete saznati ovdje.

 Biciklističke vožnje

Svi koji vole svojim danima opuštanja dodati i dašak avanturizma, mogu iskoristiti i ove biciklističke ture.

 Branje ljekovitog bilja

Uz stručnog voditelja programa i opremu za branje bilja krajolik Blidinja možete doživjeti na još posebniji način. Više otkrijte ovdje.

 

 


Obilazak seoskih domaćinstava

Kroz obilazak u trajanju od dva sata imate priliku obići neka od seoskih domaćinstava koji prave proizvode od sira ili primjerice pripravke od borovih iglica.

Ova domaćinstva rade proizvode po tradicionalnoj recepturi i imaju domaće životinje što će dodatno uljepšati ovo iskustvo za cijelu obitelj. Osim što možete kušati proizvode, možete ih i kupiti, a više otkrijte ovdje.

 Skijanje

U sklopu skijaško - rekreativnog centra „Risovac“ pronaći ćete nekoliko staza i žičaru za skijaše, a uz veliku stazu, imate i malu žičaru za skijaške početnike, kao i stazu za sanjkanje. Više informacija ovdje.

 Gdje odsjesti?

Ukoliko Park prirode Blidinje želite upoznati tijekom odmora, produženog vikenda i želite pronaći smještaj za sebe, svoju obitelj ili ekipu, pronašli smo nekoliko odličnih opcija. Otkrijte ih u nastavku.

 

Pineri Blidinje A - Frame House
 

Istražite više ovdje

Hajdučke Vrleti
 

Istražite više ovdje.

Vikendica Rita

Istražite više ovdje.

Šumska kuća Pasosasa

Istražite više ovdje.

Vikendica Blidinje Horse Ranch

Istražite više ovdje.

Apartments Bosco

Istražite više ovdje.

Planinska kuća za odmor „Luna“

Istražite više ovdje.

Vikend kuća „Mirko“

Istražite više ovdje.

Vikendica „Blidinje House“

Istražite više ovdje.

Vikendica Forest

Istražite više ovdje.

Vikendica „Petra“

Istražite više ovdje.


Što jesti?

Kada se umorite od šetnji, jahanja, bicikliranja, planinarenja ili želite uživati u tradicionalnim jelima, tada pauzu možete napraviti i u jednom od restorana na Blidinju. U kojim, otkrijte u nastavku.
 

Restoran Staza Blidinje
 

Više otkrijte ovdje.


Restoran Hajdučke Vrleti
 

Foto: @hajduckevrletiblidinje

Više otkrijte ovdje.

 

* * * 
Naslovna fotografija: @mihaela_ilicic_photography

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno