TEKST: Bonjour.ba
DATUM OBJAVE: 21.3.2017.
Zadnji vikend ožujka rezervirajte za posjet Herceg Etno selu i Sajmu vjenčanja, mjestu gdje započinje vaše vjenčanje. Ovogodišnji 7. po redu Sajam vjenčanja ponovno je na jednom mjestu okupio izlagače iz domene organizacije vjenčanja. Tako će se svojom bogatom ponudom vjenčanica i večernjih haljina predstaviti salon Diamond bride , koji između ostalog nudi i večernje haljine poznatog dizajnera I
Bakus Sposa također će ponuditi najnovije kolekcije brandova Pronovias i San Patrick , kao i La Perla koja jedina nudi popularne vjenčanice branda Berta. Domaća dizajnerica Tea Rajić pokazat će svoje kreacije ne samo na štandu nego i na modnim revijama, kao i dubrovačka dizajnerica Andrea Zvono i zagrebačka dizajnerica Kristina Burja.
Potragu za vjenčanim prstenom možete završiti na Sajmu jer ćete u ponudi zlatarnica „Seiko“, „S&M“ i „ZAKS“ zasigurno pronaći svoju burmu, a u ponudi „Varteks Di Caprio“ i Martin Arbanas i idealno muško, svečano odijelo za svog mladoženju. I njemu je važno kako izgleda na taj dan!
Vjenčani buket i sama cvjetna dekoracija vašeg vjenčanja vrlo je važna za ukupan dojam svadbene svečanosti. Cvjetne 'umjetnike' „Inova Decor“ i „Hederu“ ne trebamo posebno najavljivati jer njihovi kreativni timovi svojim su umijećem okitili mnoga vjenčanja Mostara i okolice ali moramo najaviti cvjetni atelier „Letizia“ iz Zagreba, čija će vlasnica Letizia Zadravec na cvjetnoj radionici predstaviti novitete i posljednje trendove u luksuznoj dekoraciji vjenčanja. Cvjetnu radionicu na temu boho vjenčanja održati će i „Hedera“, čiji vjenčani buketi ostavljaju bez daha!

Po prvi puta predstavljamo i „Agenciju Seventeen - dekoracije za vjenčanja“ koja donosi posebne i jedinstvene dekoracije, dekoracije od pravog kristala te prozirne Tiffany Chiavari stolice za crkvu te najam vozila. Automobil koji će vas voziti na dan vjenčanja svakako možete unajmiti i kod „Luksuzna vjenčanja rent a car“. Odabir vozila za vaš poseban dan biti će odraz vašeg statusa u društvu, kao i vašeg životnog stila. U ponudi imaju više vrsta luksuznih vozila, uključujući oldtimer-e i nova vozila.. U Rolls Royce Silver Wraith II zasigurno ćete biti zamijećeni sa stilom i elegancijom. Na Sajmu, možete dogovoriti i najam konja za potrebe dolaska na vjenčanje ili pak snimanje vjenčanih fotografije jer predstavit će se i „Konjički klub Stina“.

Novitet 7. Sajma vjenčanja jest i radionica „Postani organizator vjenčanja“ u suradnji s „Weddings in Croatia – Organizator vjenčanja“ jer kontinuiranim povećanjem interesa sa stranih tržišta, javlja se potreba za pružanjem kvalitetne usluge organizacije vjenčanja, koja pokriva sve segmente od pronalaska idealne lokacije do besprijekorne realizacije na terenu. Ukoliko je organizator vjenčanja vaš poziv, potražite ih na Sajmu!
Među izlagačima predstavit će se i „360.com.hr“ s posebnom ponudom video snimanja u 360 stupnjeva. Kod njih nema propuštenog kadra; jer dok su ostali objektivi usmjereni prema točno određenom smjeru,njihovi snimaju svugdje. I sve!, zanimljivo, zar ne? Pri odabiru fotografa, moći ćete se odlučiti između Waf sudia i Foxmedia iz Viteza, koji u svojoj ponudi ima i vjenčanu akademiju za ostale fotografe-početnike.
Svakako pogledajte i ponudu „San Marino torte i kolači“, „Balon centar“, „Slim Line“, „Poliklinika Musa“, „Šatori Galić“, „Lumen“, „Gloria kozmetika“, „Wedding studio - studio vjenčanja“, „Dominik pozivnice i catering“, „Ples na oblacima“, 'Make up by Zdenka Ostojić', frizerski salon 'Vip saloon' , „Fotkaona“, te mnogih drugih. Sve bilješke i dogovore oko planiranja vašeg vjenčanja možete ubilježiti u popularni CHICovnik, kojeg ćete moći i kupiti na Sajmu.

I ove godine Sajam vjenčanja organizira posebnu humanitarnu modnu reviju, i to u subotu, 25.3.2017. s početkom u 20:00 sati. Prihod od ulaznica donirat će Udruzi Susret iz Čitluka, udruzi roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama. Dođite, pogledajte najnovije modele vjenčanica, donirajte Udruzi i činite dobro! Na humanitarnoj modnoj reviji sudjelovat će, kao i sve godine do sada, poznate javne osobe s estrade a posebno možemo najaviti voditelje, prekrasnu Ornelu Višticu i zabavnog Miroslava Škoru! SAVE THE DATE! jer vaše vjenčanje počinje već idući vikend!
TEKST: Bonjour.ba
U kuhinji često nastaju i najljepše i najnepredvidivije priče. Svi znamo onaj trenutak kada deseti put pokušavamo izravnati šlag, a on i dalje živi svoj život. Jer, koliko god se trudili, ponekad nam kuhinja pošalje jasnu poruku: izgled neće uvijek slušati, ali okus, on je već na našoj strani.

Upravo tu filozofiju Dolcela decenijama gradi u svojim proizvodima i olakšava slatke rituale brzim, provjerenim miksovima i okusima na koje se možemo osloniti.
Zato je Bonjour.ba, zajedno s Dolcelom, okupio malu grupu učesnica na radionici dekoracije torti kako bismo pokazali da slastice nisu samo rezultat, nego i proces u kojem kreativnost pronalazi svoj put.




Nakon kratkog upoznavanja i prvih osmijeha, učesnice su pozdravili Ana Ćavar, vlasnica portala Bonjour.ba, i Haris Arnautović, direktor marketinga Podravke BiH.


Haris Arnautović, direktor marketinga Podravka BiH
Prije same radionice, učesnice su ispunile kratki upitnik, mali ritual koji ih je povezao s najdražim uspomenama iz djetinjstva, ukusima koje su voljele i slasticama koje ih prate godinama. Bio je to nježan uvod u sve što će tek nastati…





Radionicu je vodila Ivana Divljan, čiji je pristup učinio da sve izgleda jednostavno, čak i onima koje šlag inače drži “taocima”. Umjesto uputa koje se moraju slijediti do slova, dala je slobodu da se isprobava, istražuje, miješa i mijenja baš onako kako kuhinja zna biti kada zaboravimo na stroga pravila.



Vrlo brzo nastao je poznati slatki flow. Kecelje su se zavezale, krema je išla svojim putem, ukrasi svojim, a torte su postajale male verzije onih koji ih prave.

Uz pet prijavljenih čitateljica, radionici su se pridružile i Dolcela ambasadorice Naida Kadić Klico, Maja Topčagić i Ena Avdić čija prisutnost uvijek unese onu laganu, inspirativnu energiju zbog koje se prostor osjeti toplijim.






Atmosfera se spontano pretvorila u prijateljsko druženje: savjeti su prelijetali preko stola, a poneki “ups” trenutak pretvarao se u najšarmantniji dio dekoracije.




U tim malim scenama najjasnije se osjetila poruka kampanje “Jedino za izgled ne možemo garantirati” jer sve ono što se ne vidi na fotografijama, od raspoloženja do topline u prostoru, bilo je već savršeno.




Najljepši trenutak radionice nastao je onog časa kada su svi već zaboravili da prave tortu, a počeli da stvaraju nešto što nosi njihov potpuni, mali potpis. Boje su se miješale, ideje mijenjale iz minute u minutu, Ivana se smješkala dok je obilazila radne stolove, a svaki komentar bio je više ohrabrenje nego instrukcija.



Nije bilo tačnog načina, nije bilo pogrešnog poteza. Bilo je samo: “Hajde da vidimo šta će ispasti.” Upravo u tome je ležala čar ove radionice. A sve su bile preukusne jer okusu se vjeruje. Izgledu… pa, tu Dolcela ionako nikad ne garantira.







A onda… trenutak iznenađenja. U svakoj Dolcela kutiji gdje su se pakovale slastice nalazila se fotografija iz djetinjstva koju su nam učesnice prethodno poslale, kao i kartica s pitanjem: „Koja je tvoja želja za 2026. godinu?“



Uz malu svijeću i tihi dogovor da je zajednički puhnemo, prostor je na trenutak postao podsjetnik na to da slastice prate naše priče puno duže nego što mislimo.



Ovaj događaj nas je još jednom podsjetio na suštinu Dolcela kampanje: ne garantiramo izgled, ali garantiramo trenutke koji se pamte. I baš zato svaka torta koja je tog jutra nastala ima svoju priču, ne savršenu, nego stvarnu.



Nakon što su tortice dobile svoje finalne dekoracije, najviše pitanja vrtjelo se oko jedne stvari: koja je to baza koja sve drži zajedno?

Zato dijelimo jednostavnu verziju recepta inspirisanog radionicom, onog koji daje strukturu, ali ostavlja puno prostora za improvizaciju.
SASTOJCI:
Za kore:
- Jaja
- Šećer
- Brašno
Za kremu:
- Dolcela puding vanilija, skuhan u mlijeku
- Šećer
- Dolcela Gussnel za dodatnu stabilnost i podatnost
Za dekoraciju:
- Dolcela šlag krema vanilija (ili neki drugi okus po želji)
- Ukrasi po želji
PRIPREMA:
Ispecite jednostavnu koru i izrežite je u krugove. Skuhajte Dolcela puding vanilija ili koji volite, dodajte šećer i Dolcela Gussnel kako biste dobili glatku, stabilnu kremu. Složite mini tortice: kora - krema - kora. Završite šlagom.

Recept je jednostavan, brz i zahvalan za sve koji vole kreativni proces više od savršene linije šlaga.
Bonus savjeti: Ako volite varijacije, puding od vanilije lako možete zamijeniti Dolcela pudingom čokolada, a dekoraciju napraviti sa Dolcela šlag pjenom (Dolcela šlag priprema sa vodom) ili Dolcela šlag kremom koju volite: Dolcela šlag krema čokolada, karamela, jagoda ili nugat i pustite da upravo okus odluči kakav će biti izgled.


Za brzu, bogatu podlogu tu su i Dolcela Chocolate Muffins ili Dolcela Lava Muffins, mješavine koje su idealne kad želite efektnu tortu bez dugog pripremanja. Sve su to male prečice koje daju više prostora kreativnosti.

Inspiraciju ste, vjerujemo, već pronašli. Šlag, puding, ukrase i miksove birate sami. A rezultat? Ma šta god ispalo, bit će vaša Dolcela kreativna priča, ukusna i zanimljiva.
Prvi otkrijte najnovije trendove, ekskluzivne vijesti, najbolje shopping preporuke i pogled u backstage priče!