Pakujte se! Na Malti se kriju 4 lokacije koje možete posjetiti i s manjim budžetom. - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Pakujte se! Na Malti se kriju 4 lokacije koje možete posjetiti i s manjim budžetom.

Tekst:

Nevena Divčić

PUTOVANJA
17.2.2024.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Baš kao i kada je riječ o Barseloni i Istanbulu, veoma je malo Instagram naloga, prijatelja i poznanika koji se tokom protekle godine nisu našli na Malti.

 Odlučili smo istražiti je i kreirati vodič o lokacijama koje trebate posjetiti ako imate u planu skoru posjetu ovom otoku. Malta nudi mnoštvo stvari za vidjeti i raditi. Uživat ćete u šetnjama po slikovitim lokacijama i selima te istražujući prirodne ljepote otoka. Sigurni smo da vas zanima i gourmet aspekt putovanja te da ćete sigurno kušati ukusnu maltešku kuhinju, ali i sudjelovati u raznim zabavnim aktivnostima.

Pored turistički atraktivnih ulica, Il-Bajja Fomm ir-Rih na naslovnici ovog članka i same činjenice da Malta turiste privlači i svojim niskim cijenama koje podrazumijevaju hedonistički doživljaj okruženja, izdvojili smo još četiri lokacije na koje trebate posebno obratiti pažnju.


Foto: @olha.volkonskaia


Valletta

Kao glavni grad Malte poznata je po svojim živopisnim ulicama popločanih kamenom, u kojim ćete uživati u arhitekturi, ali i brojnim trgovinama, restoranima i kafićima.


Foto: @idistavisojourneyPopeye Village

Ovo filmsko selo, izgrađeno za snimanje filmske adaptacije Popeyea iz 1980ih, danas je zabavni park s tematskim vožnjama, izložbama, bazenima i restoranima.

 

Foto: @adela_sramkova


Plava laguna

Ova mala uvala na ostrvu Comino poznata je po svojoj tirkiznoj vodi, pješčanoj plaži i dramatičnim stijenama te predstavlja savršeno mjesto za plivanje, sunčanje i ronjenje.

 Gozo, Azure Window

Ova prirodna znamenitost, poznata je po svom velikom otvoru u stijeni. Nažalost, srušila se u oluji 2017. godine, no, posjetitelji još uvijek mogu vidjeti ostatke pećine i uživati u prekrasnom pogledu na okolno more.

 

* * *
Naslovna fotografija:
@olha.volkonskaia

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno