Maja u Parizu: Otkriva nam 3 najljepša mjesta za posjetiti s prijateljicom - Bonjour.ba - bh.lifestyle magazin

Maja u Parizu: Otkriva nam 3 najljepša mjesta za posjetiti s prijateljicom

Tekst:

Emina Smaka

PUTOVANJA
23.4.2022.

Pariz, Francuska, jedan od najromantičnijih i najmagičnijih gradova u Europi, za mnoge na vrhu #tovisit liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ukoliko ste i vi zaljubljeni u njegov mističan duh i planirate ga posjetiti uskoro, oduševit će vas i odlične cijene letova, koje smo izdvojili ovdje. Nakon što odaberete svoj let, bitno je organizovati svoje putovanje i mjesta koja želite posjetiti, a mi smo pronašli pravu osobu za to. 

Naime, fotografkinja Maja Topčagić i dizajnerica Irma Kohel, su posjetile Pariz prije nekoliko dana, a njihove fotografije su nam probudile ponovnu želju za Parizom. Maju smo pitali koja tri mjesta su must za obići u Parizu s najboljom prijateljicom. Njene odgovore pogledajte u nastavku. 

 Jardin de Tuileries

Uvijek bih predložila istraživanje grada biciklom. U Parizu su dostupna obična i električna bicikla koja možete iznajmiti na svakom koraku preko aplikacije Velib. S jedne lokacije na drugu, u trenutku. Mnogo je efikasnije ako želite da obiđete grad u kratkom roku. Ne umorite se kao hodajući, i vrlo lako možete da pronađete nešto što vam se svidi. Mi smo željele da spontano nađemo neke zabačene ulice i kafiće.

 Lokacija koja mi je bila favorit je Jardin de Tuileries, ogroman park između muzeja Louvre i Place de la Concorde. To je najveći trg u Parizu, gdje se okupljaju turisti, ali i lokalci. Jedan lokalac je prevrnuo očima na moje poziranje na samo par stepeni iznad nule. Sasvim opravdano. :D Zauzmi mjesto na autentičnoj zelenoj stolici u ovom parku i upijaj ljepotu Pariza.

 
Ulice Pariza

Druga lokacija je blizu Eiffelovog tornja, doduše vrlo popularna ulica. Irma i ja nismo željele da idemo na popularna turistička mjesta za fotkanje, ali ova ulica je bila moja želja. Veoma je popularna i prepuna ljudi koji se fotkaju. Jedva smo je našle, pa vam ostavljam tačnu lokaciju ovdje.

 


Terase i balkoni 

Ako se prošetate bilo kojom od ulica u centu Pariza, oko Arc de Triomphe, Eiffelovog tornja ili Montmartre, sve je toliko inspirativno da poželiš da su ti oči fotoaparat. :) Mi smo na raspolaganju imale i terasu našeg hotela koju smo iskoristile za fotkanje, ali i uživanje. 

 

* * * 
Fotografije: Maja Topčagić 

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno