Koja je razlika između BB kreme i pudera te kako ih koristiti?

MAKEUP
28.4.2020.

Kada je u pitanju pronalazak proizvoda koji će umanjiti crvenilo na licu, pružiti ujednačen dan, dobro prekrivanje, kao i omogućiti dašak svježine u našem make-up looku, dva proizvoda u našoj makeu-up rutini se uvijek nametnu kao dobar izbor - BB krema i puder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beauty dvojba koja se često javlja kod ova dva proizvoda leži upravo u odgovoru na pitanje koji od njih je djelotvorniji u svojoj ulozi prekrivanja, koji je od njih postojaniji kroz dan, ali i zdraviji za našu kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovore na te beauty upite pronaći ćete u našem malenom vodiču koji izdvajamo u nastavku. Prelistajte dalje.

ŠTO JE BB KREMA?

Ujednačen ten, hidratacija, SPF zaštita kože – ovaj lagani proizvod, tj. tonirana krema i potencijalna zamjena za vaš omiljeni puder, omogućava sve od navedenog. Zahvaljujući njenim raznim inačicama koje su prilagođene raznim tipovima kože, posebice ju volimo u ljetnim danima kada smo u potrazi za laganom i prozračnom formulom.
Većina BB krema varira na skali od tankog i površinskog prekrivanja pa sve do značajnog prekrivanja, dok neke od BB krema također dolaze sa veoma visokim SPF faktorom (do čak SPF 50).
Jednostavne su za korištenje i ne ulaze u pore poput pudera, što je njihova dodatna prednost.  BB kreme koje ne sadrže ulja imaju i razne benefite za lice sklono aknama
Jedina njihova mana bila bi činjenica da ne postoje prevelike varijacije kada su u pitanju nijanse. Većina njih dolazi u tamnijoj, srednje i svjetlijoj nijansi, što može biti ograničavajuće. Zato je važno da, ukoliko ne možete pronaći BB kremu sa nijansom koja je najsličnija vašoj puti, birate onu BB kremu koja ima lagano prekrivanje.


ŠTO JE PUDER?

Kada žele imati ujednačen ten lica i odličnu bazu za šminkanje, većina dama i poznatih svjetskih šminkera bira upravo puder. Osim toga, dugotrajan je, ima mat finish na vašoj koži , lako možemo pronaći tubice prilagođene različitim tipovima kože i čini da vaše lice izgleda besprijekorno. Jedna od velikih prednosti pudera je također velika skala nijansi u kojima je dostupan i koja vam dopušta da gotovo uvijek i gotovo savršeno pronađete onu nijansu pudera koja se slaže sa vašom puti.

RAZLIKA IZMEĐU BB KREME I PUDERA JE...

Dvije su glavne razlike. BB krema je lagana i ne nudi jako prekrivanje te ujednačavanje tena kao puder koji pravilnim nanošenjem uspijeva prekriti nesavršenosti i crvenilo na licu.
Također, BB kreme ne dolaze u mnoštvo nijansi kao puder pa postoji velika šansa da nećete moći pronaći BB kremu koja savršeno odgovara vašoj puti. No, BB krema i njena laganija njegujuća formula mogu biti vaš odabir kada trebate osvježiti lice, kada ne želite imati pretežak make-up na licu ili ukoliko sve što želite je ujednačiti ten i kreirati prozračni make-up look.

ŠTO JE CC KREMA?

Jedina razlika između BB kreme i CC kreme je ta da CC krema omogućava mrvicu bolje prekrivanje i nerijetko sadrži  SPF zaštitni faktor. I dalje nema moć prekrivanja kao puder, no uspješno umanjuje crvenilo, daje blijedom licu svježinu te ujednačava i zaglađuje površinu vašeg lica.

I NA KRAJU... ŠTO BIRATI BB KREMU ILI PUDER?

Oba proizvoda imaju svoje prednosti te upravo zato jedno nije bolje od drugoga. Jednostavno koristite oba proizvoda s obzirom na vaše planove u danu i konačan izgled koji želite postići. Iskoristite prednosti oba make-up proizvoda na pravi način.

MAKEUP , 28.4.2020.

Klik i saznajte više o sljedećim pojmovima:

Sviđa ti se članak? Podijeli ga s prijateljima.

Povezani članci

Članci iz rubrike

Tekst by:

Marija Perić

Foto by:

fashionjackson.com

Podijeli:

Posljednje objavljeno