Samo 10 minuta od Sarajeva nalaze se kućice sa najljepšim pogledom i vanjskim jacuzzijem - Bonjour.ba - bh.lifestyle mag...

Samo 10 minuta od Sarajeva nalaze se kućice sa najljepšim pogledom i vanjskim jacuzzijem

Tekst:

Ilda Lihić-Isović

PUTOVANJA
18.1.2023.

Čini nam se da ove godine, više nego ikad, trebamo mjesto gdje ćemo zaboraviti kratko na svakodnevicu, prošetati prirodom, udahnuti svjež zrak i barem polovicu dana izležavati se, gledati Netflix uz pucketanje kamina, a zatim prepustiti se odmoru u jacuzzi-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči kao "too good to be true"? Ipak nije.

Sa idejom o luksuznom odmoru nadomak grada, mladi bračni par iz Istočnog Sarajeva odlučio se na sreću mnogih ljubitelja relaksacije i odmora na poduhvat izgradnje kompleksa preslatkih kućica za odmor, ideju razradio i realizovao nakon 3 godine priprema. Za Bonjour.ba su otkrili da je najduži dio procesa bio odabir idealne lokacije, dok je izgradnja prvog dijela kompleksa trajala rekordnih 6 mjeseci.
 

Foto: Klek 77
 

Dijelimo mišljenje da je lokacija pogodna za turiste koji žele posjetiti Sarajevo, ali i planinu Jahorinu jer se nalazi upravo na pola puta između ove dvije turističke atrakcije.

Ekipa iza projekta ističe da: "Panoramski pogled na glavni grad je ono što je dalo posebnu čar i u vedrim noćima zaista ne prestaje da očarava goste Kleka 77." 

Foto: Klek 77

Kompleks se sastoji od 3 vikendice površine po 45m2.  One se sastoje od kupatila i open space prostora sa kuhinjom, trpezarijom i dnevnim boravkom i od galerije sa bračnim krevetom i neodoljivim pogledom na Sarajevo. 

Foto: Klek 77

 

Foto: Klek 77
 

Naime, kompleks Klek 77 čine vikendice koje su u osnovi iste, ali razlikuju se po detaljima i bojama. Svaka vikendica opremljena je u potpunosti svim potrebnim stvarima za kuhanje i ličnu higijenu, a naravno i stvarima za uživanje.

 

Foto: Klek 77

Foto: Klek 77U kućicama pronaći ćete aparate za kafu sa kapsulama kao i prečišćivače vode Edel Wasser poznatog brenda Zepter.

Potpun osjećaj opuštanja u vikendicama čine jacuzzi kade na otvorenom i peći na drva.

 

 

Foto: Klek 77Za Bonjour.ba otkrivaju da su svaku vikendicu opremili sa internetom i Netflix nalogom pa gosti mogu da se opuste i uživaju u omiljenim filmovima i serijama.
Naravno tu je i besplatan parking ispred vikendica.

Na pitanje šta je to do sada najviše privuklo pažnje gostima kažu: "Do sada su gosti najviše uživali u jacuzziju, a svako od njih prokomentarisao je udobnost kreveta i posteljina, što je zaista kompliment jer je samo uz dobar san odmor zagarantovan."

 

Foto: Klek 77Kapacitet svake vikendice je 4 osobe, ali dodatno se može ubaciti krevetić za bebu po potrebi.
 

Foto: Klek 77

Foto: Klek 77Prisutni su na sajtu Booking.com preko kojeg možete rezervisati, ali također se može izvršiti rezervacija direktno preko njihovog Instagram profila.

Na proljeće u planu je nastavak radova na vanjskom uređenju, a za ljetnu sezonu pripremaju izgradnju zajedničkog bazena i prostora za roštiljanje i odmaranje kao i završetak izgradnje saune i centra za masažu.

 

Foto: Klek 77

Foto: Klek 77
 

Na kraju razgovora Ana i njen suprug su zaključili da je: "Klek 77 mjesto za istinske hedoniste na kom možete da odmorite svoje tijelo i opustite se u potpunosti uz savršen pogled na grad."

***
Naslovna fotografija:Klek 77

Povezani članci

Najpopularniji članci

Posljednje objavljeno